|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() nowy przebój? - Dolce&Gabbana Anthology L`Imperatrice 3
Jako konserwatystka na ogół niechętnie patrzę na wszelakie nowości. Z reguły kręcę nosem twierdząc przez długi czas że "to już było", aż zmieniam zdanie gdy zapach staje się klasyką
![]() Niedawno przyjaciółka przez przypadek napatoczyła się na nowy zapach Dolce&Gabbana w Sephorze i choć wtedy kupowała na specjalne życzenie irlandzkiego narzeczonego Midnight Poison, wyłożyła kasę na ów nowy zapach. Przesłała mi linka do zapachów Anthology - skrzywiłam się - co to jest? Jakieś wielkie klocki, znowu coś wymodzili... i ta inspiracja tarotem... Muszę przyznać że w perfumeriach przetestowałam wszystkie zapachy z tej serii i już w pierwszej chwili zaintrygowała mnie "3" - L`Imperatrice... Poczułam woń świeżo ugryzionego słodkiego jabłka i czegoś delikatnie owocowego jeszcze - żaden tam unisex, zapach zdecydowanie kobiecy! Dziś zwiedziłam kilka warszawskich perfumerii - na półkach z Anthology braki jedynie w L`Imperatrice - pytałam, otóż podobno ten produkt rewelacyjnie się sprzedaje! Ciekawe czy jest trwały... kupić wprawdzie nie zamierzam, przynajmniej przez pół roku ![]() Ciekawa jestem Waszych wrażeń - tymczasem na KWC opinii niewiele... Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2009-12-28 o 23:15 Powód: poprawiłam "&" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nowy przebój? - L`Imperatrice
Muszę powiedzieć, że wyjątkowo, z pasją, od serca - nienawidzę L'Imperatrice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Prawdę powiedziawszy, był to jedyny zapach z serii Tarota, który zwrócił moją uwagę. Szukałam wtedy, tak dla odmiany od ciężkich killerów, jakiegoś lekkiego, przyjemnego, owocowego zapachu. Niestety, biorąc pod uwagę jego popularność wśród rzeszy fanek Be Delicious i "różowej Lakosty"[pis.oryg.], raczej się nie skuszę...
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Prawda, jako jedyny z serii zwraca uwagę. Swoją niemęczącą i niewymuszoną słodyczą, przyjemny bardzo
![]()
![]() |
#7 |
spin doctor
|
Nie dziwię się popularnośći, bardzo delikatny, kobiecy zapach. Kiedy zaciągnęłam TZ do perfumerii i razem wąchaliśmy stwierdził, że podobają mu się te lekkie, brzoskwiniowe(miał na myśli właśnie Cesarzową). Mnie również bardzo się spodobały
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Może to niegodne perfumoholiczki
![]() ![]() No ale do czego zmierzam. Cesarzową pokochałam od pierwszego niuchnięcia i nawet gdyby pachniało nią pół świata - MUSIAŁAM JĄ MIEĆ! Momentalnie kliknęłam setkę na All. Cesarzowa z jednej strony jest lekka, świeża, wiosenno-letnia, a z drugiej słodka, owocowa, otulająca kobiecą mgiełką - tak jak lubię. Wszystkiego jest w niej w sam raz. Mój TŻ rzadko komentuje to, jak pachnę - przy Cesarzowej z jego ust posypały się komplementy. Naprawdę piękny zapach, chyba mój ulubiony w kategorii "lekki słodziak". Żaden tam unisex, nie wyobrażam sobie tak pachnącego faceta. Nazwa nieadekwatna. "Cesarzowa" kojarzy mi się z mocą, siłą, powagą, zapachem killerowatym i ogoniastym. Trójeczka powinna raczej nosić nazwę "Księżniczka" ![]() ![]() Warto wąchnąć ![]() Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2009-12-29 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
[/COLOR]
Cytat:
![]() Jeśli coś, co akurat jest bardzo popularne, mi się spodoba, to przeczekuję "pierwszy szał". Pół roku później pojawia się nowy hit, fanki przerzucają się na nowe odkrycie, bo właśnie wykończyły buteleczkę, a ja mogę sobie wtedy w spokoju popachnieć ![]() Zamiast L'imperatrice kupiłam Cinema Festival d'Ete i nie żałuję ![]()
Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler ![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2009-12-29 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony, nie uzywam od dawna ulubionych I love love bo "co druga" osoba w moim otoczeniu tym pachnie... Ale watpię by Cesarzową pachniały tłumy - trudno pewnie będzie to podrobić (mało charakterystyczny zapach), poza tym kosztuje 3 stówy a mniejszych pojemnosci nie ma. Wydaje mi się że najczęściej używane zapachy to te do 100 zł za 30 ml - bo dostępne w zasadzie dla każdego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
O, a mnie się wydaje, że będą podrabiane na potęgę i co gorsza, trudno będzie je odróżnić od oryginału na pierwszy rzut oka!
1. prosty zapach i średnia trwałość - łatwiej podrobić niż skomplikowane, trwałe kompozycje 2. jeszcze prostszy flakonik - brak charakterystycznych elementów 3. duża pojemność- podróbki to zwykle 100-tki albo 75-tki Przy różnych pojemnościach kupowanie 30-tki czy 50-tki było zwykle bezpieczniejsze, niż kupowanie 100-tki - zwłaszcza, gdy kupowało się od kogoś używkę. Co do popularnych zapachów, to jakoś tak najwięcej mam perfum Diora - a to właściwie taka klasyka - pachnie nimi mnóstwo kobiet, ale właśnie nie "co druga" bo "to nowość". Z drugiej strony są to stosunkowo drogie perfumy (jak na polskie warunki) i raczej nie przyciągają nastoletniej klienteli, która mimo wszystko woli kupić oryginalne (bądź nie) Be Delicious, niż taki Midnight Poison.
Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler ![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2009-12-29 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Mam zestaw próbek Tarota w pięknym skórzanym etui,Cesarzową odbieram jako zapach świeży i owocowy z zieloną nutą podbitą mchem .Córka mówi że czuje mydło.Ja tam czuję rozwodnioną Baby doll,i nie odbieram tego jako uniseksu.Nie wyobrażam sobie faceta tym pachnącego.Ładny jest ,ale dla mnie za słaby.
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie Cesarzowa jest wonią nieopisaną, ni to jabłko, ni to rozwodnione coś. Więc nie wiadomo jak będzie z podrabianiem - mnie się wydaje ze oszustom łatwiej zrobić coś z aczkolwiek zniekształconą lecz charakterystyczną nutą niz takie nieokreślone owocowe i trudne do sprecyzowania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Oczywiście, ze podrabiają, ale w przypadku Trucizn podróbkę można odróżnić bez konieczności wąchania + cena 60 zł za 100ml, albo od aukcja złotówki. Sam zapach ostatecznie rozwiewa wszelkie wątpliwości.
Moim zdaniem, im banalniejsza kompozycja, tym łatwiej ją podrobić, świadczy o tym masa podróbek choćby takich zapachów, jak Lacoste. Generalnie zasada jest taka, że podrabia się to, co się dobrze sprzedaje - bez względu na markę czy pojemność ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Zatem podrobiona Cesarzowa będzie się przede wszystkim różnić ceną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Oby. Bo z tego co widzę, to np. Chanelowskie podróbki ceny maja iście "oryginalne" - już ponad dwie stówki trzeba zabulić za taką limitowankę, jak Chance Black
![]()
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Cinemę klasyczną się czaję ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Jak dla mnie cała "tarotowa" seria to porażka, i Cesarzowa nie jest tu wyjątkiem. Wątłe popłuczynki woniejące środkami czystości, szamponami i żelami pod prysznic. O wiele za drogie w stosunku do jakości. Natomiast faktycznie, tester L'Imperatrice jest osuszany o wiele szybciej niż inne z serii. Słodki, owocowy, bezkonfliktowy, to i wszystkim się podoba. No i jedynie sluszny dla perfum kolor - on tez musi przyciągać uwagę
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętacie ogromny sukces Cat Deluxe? Także Naomi Campbell (przy której wszystkie piękne kobiety bledną), różowiutki kolorek, słodycz, cętki, puszek a przede wszystkim nazwa... W ten sposób sprzedaje się wishful thinking... Założę się że gdyby Cat Deluxe było Mexxem czy Avonem, przeszłoby niezauważone! Anyway moja przyjaciółka zakochała się w Cesarzowej od pierwszego wejrzenia i używa z prawdziwą rozkoszą - choć od lat do tej pory jej największą miłością było coś przeciwnego: czerwona Dolce&Gabbana... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Wczoraj natknęłam się na ten wątek, więc kiedy dzisiaj byłam w perfumerii to pomyślałam, że poszukam tych tarotowych zapachów. Zwąchałam Cesarzową jak i reszte rodzinki, minęły 2 godziny i ja kompletnie nie pamiętam jak to pachniało
![]() ![]() Swoją drogą Sephora w Częstochowie straszna jest - perfumy są tak w cały świat na tych półkach poukładane, że nawet jeśli zna się asortyment to ciężko cokolwiek znaleźć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
A co do mody.. I tak widać kiedy ktoś ubiera się w danym stylu bo to od zawsze "jego" styl tylko akurat stał się popularny czy też kopiuje bezmyślnie to co akurat jest trendy ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Pamietam jak dopiero co te zapachy weszły do perfumerii... Przetestowałam z koleżanką wszystkie zapachy z serii tarota, ale tylko 3 pozostała mi w pamięci i spodobała mi się. Jednak szału jako takiego we mnie nie wywołała. Być może winnam była powtórzyć testy...
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
![]()
No więc wczoraj znalazłam w swojej przepastnej szafie próbkę Cesarzowej (1,5 ml w takiej białej torebeczce do rozerwania) którą widocznie mi dołączyli do jakiegoś niedawnego zakupu.
Z radością popsikałam się do pracy i powiem tak - zapach wielce trwały (dochodzi południe a mam go od switu na sobie), świeży, bardzo JABŁKOWY, wręcz czuję ogryzki jabłka posypane cukrem ![]() Jest to raczej zapach zimny, żadnych wanilii tam nie ma. Całkiem przyjemny choć nie wykwintny. Taki po domu - zresztą, dokąd taszczyć tę wielką flachę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Przez ten wątek zamówiłam 100 ml
![]() ![]() Perfumy dojdą pewnie po Nowym Roku, nie mogę się doczekać ![]()
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie za bardzo mnie pociagają zapachowe cykle- przez samo to, że są cyklami. Chociaż nie- nie jest tak do końca- z chęcią poznawałam Incensy CdG, trzy nowe Sisleye też. I Ogródki. Natomiast Onde, Mystere itd... ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
W takim razie Kasiu już podjęłam decyzję - będzie to mój prezent imieninowy
![]() Właśnie wróciłam z zebrania pracowniczego i miło mi się siedziało w chmurce tej wody z próbki, wokół głowy czułam owocową świeżość (i nadal czuję - od 7 rano), tym razem z przewagą... gruszki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie dlatego wynaleziono ozdobne atomizerki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.