![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Forumowe mody
Temu, że mody perfumeryjne na forum są, chyba nikt nie zaprzeczy
![]() Zastanawia mnie, czy często sugerujecie się i chcecie poznać zapachy które w danym czasie mają wiele zwolenniczek. Kto tak na prawdę zaczyna modę na dany zapach i skąd ta moda się w ogóle bierze ![]() Oczywiście "nasze" forumowe mody nie pokrywają się z hitami z perfumerii. Zapachy popularne które w tej chwili przychodzą mi do głowy to: Smok, HdE, Belle de Minuit, Pijany Ruski (tutaj chyba falę zapoczątkowała Sabbath ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Forumowe mody
chyba tak jest, przynajmnie w moim przypadku, ze jesli zapach jest popularny na wizazu to chcialabym go poznac..... no i ,jesli sie spodoba , miec go w swojej kolekcji.
tak bylo np z perlami. tyle dziewczyn sie "zaperlalo", ze i ja chcialam byc zaperlona ![]() ![]()
![]() Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-02-27 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że jest taka moda.
![]() ![]() Kiedy tu przyszłam nikt nie testował Lutków, nikt nie zachwycał się CdG, dopiero rodziła się wiedza o A. Goutal. ![]() A i my pewnie chętnie poznajemy to co innych już fascynuje, bo jakoś tak jest, że ciągle nam mało i szukamy kolejnych atrakcji zapachowych. ![]() Z tym, że ja akurat jestem daleka od zachwytu tzw. niszowcami. Poznałam parę i stwierdziłam, że to tylko burza w szklance wody. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja też kiedyś nie miałam pojęcia, że istnieją perfumy niszowe
![]() Niszowców stosunkowo mało poznałam i jakoś specjalnie mnie nie pociągają, jednak może poznałam nie te co trzeba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Oj są fale zapachowe są.
Ja do takich mód podchodzę obojętnie, jakoś Mnie nie korci w kierunku zapachów na które jest akurat fala a wręcz odwrotnie. W momencie wystąpienia fali ja poprostu dany zapach chowam daleko na półkę i nie sięgam dopóki to nie przeminie. A pozatym hmm tak chyba nie skromnie się przyznam ze raczej jestem (to znaczy byłam zanim zrobił się ze Mnie Dwupak) w gronie raczej prowodyrek zapachowych (Messe, Ouarzazate, Jailsalmer, TfT) ale tak troszkę w tylnych szeregach za stającymi na czele: Evee (UbV, Daim Blond, Fumerie Turque, Angel, EdM, Zagorsk), Toccatą (Kyoto, Avignon, OI, tygrys, Czarna Mania), E (UbV, Cherqui, Russe, ) homykiem (tu jest/było sporo) Sabbath (Nawalony Ruski, Lutki), dreamer (MUST ekstrakt, safari, PI, OI) aniehall (Musc Ravageur i inne frycki) kropeczka (Lolita EDP, EDT i inne odmiany) kasiulka22 (Jadore, Shi) Mulier (PPoisonowy bałwanek ![]() kokakola (szwedzka nina, hiris) rachela (smoczyca, Agent, EdH) I było jeszcze wiele innych fal z tym ze mam skleroze i nie pamietam sprawców np. BC, Theoremy, Innocenta, i innych.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Świetny wątek.
Czasem ulegam tym modom., ale raczej trzymam sie dzielnie. Dopadła mnie Najświętsza Nieprzyzwoita i to jedyny zapach który kupiłam od razu w dwóch egzemplarzach ![]() No i gorączka na Theoremę mi sie przypomniała ![]() ![]() To co zawsze chciałam skomentować - to że same "windujemy ceny" a potem narzekamy na perełkowym wątku, że drogo ![]() A któż inny walczy z innymi allegrowiczami o perełkę i licytuje np. jedyną dostępną na allegro setkę OI za powyżej 300zł - oczywiście, że to wizażanki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Oj są fale na forum, są. Poza wymienionymi kojarzy mi się jeszcze faza na Shalimar z zeszłego roku - było wiele zakochanych. Testowałyśmy i porównywałyśmy jak szalone wszystkie 3 wersje
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej, zdarzają się takie zbiorowe świrki
![]() ![]() Jestem na forum stosunkowo niedawno, ale poza oczywistym ciągiem na Theoremę w listopadzie ![]() Wariacja na punkcie Histoire d’Eau zaczęła się niedawno, ale zdaje mi się, że to dlatego, że wcześniej HdE po prostu na A. nie było. ![]() A w materii windowania cen - bo ja wiem, czy to wszystko Wizażanki? Pamiętna setka Theoremy, która zeszła za prawie 500 polskich złotych, to chyba nie nasze dzieło. ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Tak, tak, widać co jakiś czas na forum modę na konkretny zapach. Wystarczy, że ktoś z silną pozycją i uznanym gustem rzuci nazwą - i zaczyna się oblędne testowanie, gorące dyskusje, przeczeska Allegro;-)
Nie powiem, żebym tym modom nigdy nie ulegała, dzięki jednej stoi u mnie na półce ekstrakt Must ![]() Jest jednak druga strona medalu, moda na Zagorsk i porównanie go do świeżej marchwi popsuła mi jego odbiór ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Pamiętam jeszcze jedną modę z zeszłego roku - The Parfum Jourdan. To był hit - cokolwiek pojawiło się na A. było zmiatane ekspresowo
![]() Eiri, a co? po naszych komentarzach wyczułaś tę marchewkę w Zagorsku? Czy też zniechęciłyśmy Cię jeszcze przed spróbowaniem?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czekam na upały, może marchewa zniknie ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że zazwyczaj mam ochotę powąchać coś co znacie i się zachwycacie
![]() Natomiast kompletnie nie ciągnie do Demeter, no może jak bym miała pod ręką... ale nie mam, więc mi się nie chce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ja taka okrutna dla mojej wizji nie jestem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Bardzo chętnie czytam opinie tu na wizazu odnośnie perfum. Dotychczas wydawało mi się,że wiem dużo,jednak teraz uważam inaczej.Wiedza którą niektóre z Was dysponują jest oszałamiająca
![]() ![]() Mogę powiedzieć nie przesadzając ![]() ![]() ![]() Co w sobie jednak cenię to to,że nie ulegam modom - o ile mi nie pasują.Nie zachwycam się czymś co jest popularne,a co mi nie leży.Myślę zresztą,że nie ja jedna. ![]() I na tym polega indywidualność. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Dla mnie to oczywiste, że pozytywna opinia, ba! zachwyt nawet, osób z których zdaniem się liczę budzi moją ciekawość. Jednak "poznać zapach" nie oznacza u mnie od razu "mieć". Kiedy byłam nowa na forum okropnie napaliłam się na OI. Na podstawie zachwytów jedynie. Ponieważ nie śmiałam prosić o próbki - nabyłam miniaturę i... I dzieki temu wiem, że zakupy w ciemno to złoooooo. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie mam reakcji falowej ani pro, ani anty. To znaczy raczej nie ulegam falom, ale też nie odstawiam zapachów, które lubię z racji tego, że jest na nie boom. Cytat:
![]() Wydaje mi się, że Theo trochę nakręciłam ja. Ale tylko trochę. I tylko dlatego przyszło mi to do głowy, że parę już osób pisało mi, że kupiły przeze mnie. ![]() Za to na pewno jestem pierwszą, która pokwikiwała z zachwytu nad Safran Troublant. Choć Sa-Franek to nie moda.
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Podobają mi się te fale zapachowe.mam inspirację:)Nie jestem tu długo ale kojarzę fazy na Shalimar,Lutki,Demeter i morderczą pogoń za Theo..Annick też mi śmigła
aha!jeszcze magiczne słowo Ekstrakt Edytowane przez Afterburn Czas edycji: 2008-02-27 o 16:18 Powód: :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Hm, czy ulegam perfumowym modom?
Nie - noszę tylko to, co podoba się mnie i leży na mnie dobrze, do czego mam przekonanie. I jeśli jakiś zapach mnie nie przekonuje, to nie przekonują mnie do niego nawet najgorętsze peany na jego cześć i to, że używa go pół forumowiczek. Na ten moment nic mnie nie przekona do pachnienia np. Ambre Sultan. Natomiast z całą pewnością fascynacje przetaczające się przez forum wpływają na mnie - zaczynam wtedy czytać różne recenzje tego zapachu, szukać informacji, zdobywam próbkę, żeby samej móc przetestować. Podoba mi się to zjawisko ![]() No i teraz dzięki takiej fali fascynacji, która przetoczyła się przez forum, marzę o flaszce Perles ![]()
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Joasiu - toż Ty napisałaś wszystko to co ja miałam napisać "w temacie"!
![]() ![]() To, że na mojej półce znalazło się miejsce dla Perles, czy Histoire d`Eau jest raczej efektem przepływu, czy też raczej wymiany informacji zarówno na tym forum jak i innych, tematycznych. Częstotliwość pisania o jakimś zapachu na pewno ma wpływ na zainteresowanie się nim. Tu nie ma bata. Natomiast to, czy trafi on na moją półkę jest poprzedzone tylko i wyłącznie moją autonomiczną decyzją. Żaden, podkreślam żaden ![]() ![]() Dotyczy to zarówno perfum jak i innych moich pasji, czy zainteresowań, jak i życia codziennego. Krótko mówiąc - w życiu nie kieruję się modą (a przynajmniej tak myślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja lubię raczej większość zapachów mało tu popularnych,chociaż niektóre "trendy"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Lady of Harley-Davidson
|
hm...
nie moge powiedziec ze kompletnie nie... ![]() ![]() natomiast na wizazu poznalam co to sa wogole niszowce, i zakochalam sie w demeterkach ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
do kupowania tez nie czuje "owczego pędu" ale do wachania i owszem
do testtowania, natomiast nigdy nie kupilabym tylko dlatego ze ktos sie zapachem zachwycił natomiast czesto , wizazanki "pokierowały" mnie do mojego osobistego zachwytu, a wtedy to juz zupelnie inna sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za sprawą przywołanej tu przez Eenax Kasiulki22 zachciałam poznać J'adore. ![]() Z powodu forumowych zachwytów uparłam się poznać i zaakceptować Lolę edp. Obie flachy w końcu się u mnie znalazły, więc chyba czasem dawałam się wkręcić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
U mnie to raczej kwestia "poznania" zapachu niż " posiadania od razu"
![]() ![]() A ja za sprawa D'ou vient le vient chciałam poznać Musc Ravageur - i to była miłość od pierwszego niuchnięcia ![]() A za sprawą pięknych opisów Sabbath - koniecznie kadzidlane kompozycje, o których istnieniu nawet wcześniej nie wiedziałam.. ![]() Dzieki forum poznałam co to są niszowce - i kolejne miłości czyli Parfumes de Rosines i L'Artisan ![]() Gdyby nie wasza pasja w opisach perfum i chęć pomocy - nigdy nie poznałabym tyle pięknych zapachów - jak droga próbkową ![]() Zdarzyło mi sie kupić w ciemno Miniaturę OI - czytając opisy i zachwyty dziewczyn w wątku o niej..niestety nie podzieliłam tego zachwytu i już w ciemno nie zamawiam ![]()
![]() |
#27 |
po prostu Em :)
|
Ja przez to forum wpadłam w szał Demeterów.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Czy ja mogę cicho, cicho napisać, że mam w nosie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
pamiętam taki okres boomu na Glorię - wszędzie tu o niej było pełno, a że zapach nie do powąchania w perfumerii, kupiłam w ciemno miniaturę na A. i to był bardzo dobry zakup
![]() ![]() przez wizaż ciągle obwąchuję tester BC w Douglasie. może kiedyś... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
To tak jak ja. Chyba przez te siki biedronki i wszechobecną pleśń w Dirt i Snow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.