Czym zastąpić???? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-05-24, 20:42   #1
Olunia55
Raczkowanie

Czym zastąpić????

.....nie wiecie czym można zastąpić masło w diecie???????....bo niestety trudno mi sie bez niego obejść(((((ale jeśli to koneczne to mogę je odstąpić [img]icons/icon7.gif[/img]

buziakiiii
Olunia55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-24, 20:42   #2
Olunia55
Raczkowanie

Czym zastąpić????

.....nie wiecie czym można zastąpić masło w diecie???????....bo niestety trudno mi sie bez niego obejść(((((ale jeśli to koneczne to mogę je odstąpić [img]icons/icon7.gif[/img]

buziakiiii
Olunia55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-24, 20:48   #3
Kasiarzyna
Raczkowanie

GG do Kasiarzyna
Re: Czym zastąpić????

Hmmm jest takie masło co ma na jednej kromce 20 kcal.Nie pamiętam jak to sie nazywa ale wiem ze jest w niebiesko-zoltym pudelku.Naspisane jest na pudelku ze 20 kcal jest na kromce.Dosyc dobre maslo chociaz nie takie jak np. rama ale dobre i to.
Kasiarzyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-24, 20:48   #4
Kasiarzyna
Raczkowanie

GG do Kasiarzyna

Hmmm jest takie masło co ma na jednej kromce 20 kcal.Nie pamiętam jak to sie nazywa ale wiem ze jest w niebiesko-zoltym pudelku.Naspisane jest na pudelku ze 20 kcal jest na kromce.Dosyc dobre maslo chociaz nie takie jak np. rama ale dobre i to.
Kasiarzyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-24, 21:28   #5
lejka
Zakorzenienie

Może to Finea niebiseka? Ale... Z vzym jesz te kanapki? Bo jak z serem żółtym, to i tak utuczy, to samoż wędliny... A z tą finęą to i tak jest tak, że zależy I:LE ktoś msaruje... Generalnie, jak nie przesadzasz, to i masło jest zdroqe, ale w malych ilosciach. [img]icons/icon7.gif[/img] A może zastap serkiem topionym light???
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-24, 21:28   #6
lejka
Zakorzenienie

Może to Finea niebiseka? Ale... Z vzym jesz te kanapki? Bo jak z serem żółtym, to i tak utuczy, to samoż wędliny... A z tą finęą to i tak jest tak, że zależy I:LE ktoś msaruje... Generalnie, jak nie przesadzasz, to i masło jest zdroqe, ale w malych ilosciach. [img]icons/icon7.gif[/img] A może zastap serkiem topionym light???
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-27, 07:39   #7
smoczek
Zakorzenienie

[img]icons/icon7.gif[/img] Jeśli smarujesz naprawdę niewiele(pamiętaj, żeby smarować maśłem nie prosto z lodówki, bo wtedy nakłada się więcej) to wcale nie musisz z niego rezygnować-taka odrobina wcale nie zaszkodzi, a jest źródłem np wit A. Jesli chcesz je zastąpić czymś z tłuszczami nienasyconymi, a więc tymi zdrowszymi, to spórbuj np smalczyku wegetariańskiego , zdaje się firmy dr Soya. Margaryny niekoniecznie są zdrowsze niż masło,bo często zawierają cześciowo uwodornione tłuszcze roślinne, które są nawet bardziej szkodliwe niżt tłuszcze nasucone. Możesz też spróbować postępować jak mieszkańcy okolic Morza Śródziemnego i moczyć chleb w oliwie [img]icons/icon7.gif[/img]
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-27, 07:39   #8
smoczek
Zakorzenienie

[img]icons/icon7.gif[/img] Jeśli smarujesz naprawdę niewiele(pamiętaj, żeby smarować maśłem nie prosto z lodówki, bo wtedy nakłada się więcej) to wcale nie musisz z niego rezygnować-taka odrobina wcale nie zaszkodzi, a jest źródłem np wit A. Jesli chcesz je zastąpić czymś z tłuszczami nienasyconymi, a więc tymi zdrowszymi, to spórbuj np smalczyku wegetariańskiego , zdaje się firmy dr Soya. Margaryny niekoniecznie są zdrowsze niż masło,bo często zawierają cześciowo uwodornione tłuszcze roślinne, które są nawet bardziej szkodliwe niżt tłuszcze nasucone. Możesz też spróbować postępować jak mieszkańcy okolic Morza Śródziemnego i moczyć chleb w oliwie [img]icons/icon7.gif[/img]
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości