|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Problem z rozciągnięciem ?
Mam problem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problem z rozciągnięciem ?
Tak bywa, gdy przestaje się ćwiczyć. Mięśnie zastygają (nie wiem czy fachowo tak się to nazywa) dlatego ważne jest, aby często się roziągać, najlepiej codziennie (;
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
No ale jak ścięgno mnie mocno bolało aż kuło jak się zginałam to myślałam że jak będę cwiczyć to jeszcze jakaś kontuzja będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Trzeba było zmniejszyć intensywność treningu, a nie zaprzestać teraz musisz byc cierpliwa i powoli do celu małymi kroczkami, abys wróciła do stanu przed przerwą.Na pewno Ci się uda powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
moim zdaniem sobie nederwałąś wtedy scięgno bądx mięsień dlatego ci się udało zrobić szpagat
wbrew pozorom do tego trzeba ćwiczyć dużo
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecam Ci Nancy dobrze przygotować się zanim znowu zrobisz szpagat.Lepiej poćwiczyć kilka tyg. dłużej,a mieć pewność,że krzywda się nam nie stanie. Do szpagatu trzeba się dość długo przygotowywać-wszystko zależy od Twoich predyspozycji-jednym szpagat przychodzi łatwo a drudzy muszą się nieźle napocić,żeby go zrobić. Trochę cierpliwości i będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem jedyne Co Ci pozostaje to codziennie się rozciągać...I czekać na efekty.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
dokładnie
niestety nieprawdiłowe albo zbyt szybkie rozciaganie może tylko zaszkodzić a osiągnięcie celu może być chwilowe bądź jednorazowe
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Może faktycznie sobie naderwałam to ścięgno ,ale jak wtedy się rozciągałam to wcale nie przesadzałam normalne ćwiczenia jak zawsze i tak odrazu to przyszło że siedziałam w szpagacie normalnie nic nie czułam nawet .
A wczoraj chciałam sie znów rozciągać ,ale w prawej nodze w wewnętrznej stronie uda to ścięgno mnie boli jak wykonuje na tą nogę ćwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się ze za szybko zrobiłaś pierwszy szpagat , trzeba było stopniowo
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
zgadzam się z dziewczynami, nic hop siup, trzeba delikatnie ale regularnie. jak ćwiczyłam jogę swego czasu, to połowe ćwiczeń na początku robiłam "połowicznie", bo a tu nie mogłam tak przyciągnąć głowy a tu wyprostować całkowicie nóg itd a po pół roku codziennego ćwiczenia giętkość taką miałam, że już wszystko robiłam! a ćwiczyłam tylko 30 min dziennie, bo na więcej nie starczało mi czasu
![]() ![]() powodzenia życzę. na pewno Ci się uda zrobić szpagacik tylko trzeba cierpliwości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dzięki za porady . Dużo czasu już minęło ale dalej czuje w prawej nodze jedno ścięgno takie wrażenie jakby było za ciasne :P szkoda gadac teraz to brakuje mi 32 cm ;// ech
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.