|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
tatuaż -rodzice
Witam jestem na wizażu już jakiś czas a teraz postanowiłam się zarejestrować bo mam problem z rodzicami. O kilku miesięcy planuję zrobić sobie tatuaż. Jako że mam 17 lat potrzebuję zgody rodziców. Oni zgodzili się pod warunkiem, że na koniec roku będę miała świadectwo z paskiem i żadnej oceny dostatecznej. Koniec roku już właściwie jest, oceny wystawione, klamka zapadłą - spełniłam te warunki umowy z rodzicami. I pojawia się problem - mimo tego nie chcą podpisać zgody, zmienili zdanie i za nic nie chcą się zgodzić, czemu? nie bo nie i bo tatuaż który chce zrobić jest "dziwkarski" i ich córka nie będzie miała czegoś takiego" i mam pytanie:jak ich przekonać?
tatuaż ma wyglądać mniej więcej tak: http://img829.imageshack.us/img829/4899/kokardkar.jpg edit: tu lepiej widać o co mi chodzi to ma wyglądać raczej bardziej podobnie do tego: http://30.media.tumblr.com/tumblr_lh...iqxbo1_500.jpg
Edytowane przez icotomabyc Czas edycji: 2011-06-15 o 19:25 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: tatuaż -rodzice
Cytat:
naprawdę chcesz sobie takie coś zrobić? szczerze naprawdę im się nie dziwie jak można sobie takie coś zrobić dobrowolnie
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
nie przekonuj ich, poczekaj jeszcze rok i go zrób.
swoją drogą, ja jestem mega, MEGA liberalna ale ten tatuaż naprawdę jest okropny... przemyśl to jeszcze
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
to zdjęcie to tylko koncepcja
nie będzie identyczny tzn te kokardki będą inne (bez tych czaszek) i troszkę mniejsze
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Tatuaż w tym miejscu jest straszny, bez urazy oczywiście... Nie dziwię się rodzicom, że nie chcą się zgodzić. Mam pytanie- czy wiedzieli wcześniej jaki wzór i w jakim miejscu byś chciała tatuaż?
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ale bez przesady czemu uważacie że jest taki straszny?? mi się podoba
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale... po co Ci to? wiecznie nastolatką nie będziesz i za paręnaście lat będzie wstyd Ci wyjść w bikini bo się oszpeciłaś... Koleżanka ma gwiazdkę na kostką. Okej - mało widoczne, nawet momentami urocze. Ale takie obrzydlistwo? Też bym się nie zgodziła gdybym była rodzicem |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
a pomyslalas co bedzie na starosc? jak bedzie taki tatuaz wygladal na pomarszczonej skorze?
jestes jeszcze młodziutka poczekaj troche z ta decyzja. Jak bylam w Twoim wieku tez sie uparlam na kolczyk w jezyku. cale szczescie posluchalam rodzicow. A teraz te kolezanki, ktore wtedy zrobily mowia, ze wcale nie jest tak fajnie i kolorowo jak im sie wydawalo |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2011-06-14 o 17:35 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Myśle, że rodzice najbardziej boją się tego, że tatuaż będzie widoczny. Moim zdaniem mają rację, może lepiej zacząć od czegoś mniejszego, co łatwiej będzie ukryć. Nie zapominaj, że w niektórych branżach, jest to niedopuszczalne. Nie mówię, że to dobrze, tak już po prostu jest. Będziesz musiała zdać się na kryjące rajstopy lub spodnie.
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
a nie przesadzacie troszkę? to tylko tatuaż ogromna ilość ludzi je ma i żyją i jest ok... zresztą to chyba nie te czasy żeby tatuaż tak szokował?? a jak będe staro - oczywiste jest że tatuaż będzie źle wyglądał na skórze itp tyle że jako starowinka nie będę przecież nosiła mini
|
|
|
|
|
#12 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Autorko, kokardki kokardkami,ale tą imitację szwu bym sobie darowała - nie w każdej pracy pozwolą Ci na pończochy z takim szwem.
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ten tatuaż jest ohydny, po prostu wstrętny, w życiu nie podpisałabym zgody własnemu dziecku na takie oszpecenie się. I w jednym rodzice mają rację: TEN akurat tatuaż jest mega dziwkarski.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Elve, dlaczego uwazasz ze najsmieszniejszy argument?
Nie zgadzam sie z Toba. Gdy skora traci jedrnosc tatuaz wyglada jak czarna plama. |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Dla 17-latki to po prostu żaden argument i tyle. Nie podobają mi się tatuaże w ogóle, ale widziałam ładne, gustowne, ale walnąć sobie coś takiego jak z kabaretu Moulin Rouge na nogi????
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dinozaury normalnie
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ale jak będę stara i pomarszczona, to ostatnie na co będę miała ochotę, to będzie odsłanianie ciała i wystawianie go na widok publiczny ![]() Że mnie się to nie będzie podobało? Zapewniam, że owe pomarszczenia bez tatuażu będą wzbudzały we mnie tyle samo niechęci, co z tatuażem ![]() Że chłopu się nie będzie podobało? Nie sądzę, żebym w okresie mega koszmarnego pomarszczenia miała jeszcze ochotę na nagie igraszki
|
|
|
|
#18 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Jestem w szoku jak ludzie demonizują tatuaże. Tatuaż = dziwka, kryminalista, satanista itp itd. . takie myślenie to patologia. Racja, że ten argument ze skórą jest idiotyczny. I dziewczyny już wytłumaczyły dlaczego. A poza tym, dlaczego ma żałować ? Mam 2 tatuaże i jestem w nich zakochana. I wole kiedyś, żeby mi się na stare lata znudziły niż do końca życia żałować, że sobie nie zrobiłam. Moja mama też kręciła nosem. Zgodziła się na mały. Ja zrobiłam 3 razy większy, chwile pogadała a teraz sama nie widzi w tym nic złego. Nie, żebym tu namawiała do buntu, ale czasem warto postawić na swoim i nie patrzeć na gadanie innych. Może poczekaj do 18 - stki ?
Co do motywu - Twój wybór, ale może coś bardziej ambitnego ? ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- włąśnie
Nalej Serce, nalej... Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota. Edytowane przez Harmonija Czas edycji: 2011-06-14 o 18:05 |
|
|
|
|
#20 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Harmonija - ale ten tatuaż, który autorka pokazała, jest nieco dziwkarski
Przecież już pończochy z tym konkretnym szwem są bardzo często traktowane jako wstęp do uwodzenia
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Mały tatuaż w tym wieku - ok, sama zrobiłam ale w wieku 19 lat. Ale taki hmmmm charakterystyczny...pocze kaj lepiej, teraz Ci się podoba, a za kilka lat będziesz chciała usunąć. Poza tym to bardzo ryzykowne miejsce, schudniesz/przytyjesz, on się zniekształci, straci ostrość koloru a jak będzie ciepło to co? Będziesz nosić długie spodnie? Ja też jestem mega mega mega liberalna, ale ten konkretnie wzór, już nie ważne czy z czaszkami czy bez - będziesz żałować.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ten tatuaż jest moim zdaniem paskudny.
Ale to Twoje ciało i jeśli bardzo go chcesz, poczekaj do 18 i sobie zrób. |
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
tak, jak już wyżej pisałam: wiedzieli że mają to być kokardki na nagach
![]() zresztą argument, że nie myśleli że to ma tak wyglądać to żaden argument, są dorośli powinni być świadomi swoich słów... równie dobrze ja mogłabym w ramach warunków rodziców rzeczywiście nie dostać żadnej trój na koniec ale dostać dwóje i co? warunki spełnione: pasek jest, trój nie ma...? bo no to jest po prostu nic innego jak po prostu oszustwo
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym z tym tatuażem zaczekała. A ten wzór to w ogóle jest wg mnie brzydki i wulgarny. Jak miałam 17 lat chciałam na plecach napisać ALL EYES ON ME . Bogu dzięki, że suma summarum nie zrobiłam tej dziary bo a) dziś zmienił mi się światopogląd o 270 st i nie pasowałby do mnie
b) w pracy którą wykonuję taki tatuaż by nie przeszedł. Przemyśl to sobie raz jeszcze. A rodzice swoją drogą zle się zachowują bo raz danego słowa się niestety dotrzymuje. |
|
|
|
|
#25 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nawet nie musi to być mega ambitne jak ona nie chce, moja koleżanka ma typowe katalogowe kolorowe motylki i luz, jak jej się podoba to ok, ale niech pierwszy tatuaż, zwłaszcza robiony w młodym wieku, nie będzie od razu na pół ciała
|
|
|
#26 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#27 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No niby tak. Ale powiem Ci, że zależy dla kogo. Mam znajomą, która ma bardzo podobny motyw też na nogach i tak, jest to motyw dziwkarski ![]() ale do tej kobiaty pasuje on idealnie i nie to, że jest dziwką czy coś, jest kobietą dość specyficzną, pewną siebie taką no... no do której taki tatuaż naprawde pasuje, do jej charakteru, stylu życia. Może dlatego jakoś mnie on tak nie odraża. No ale ona ma 30 lat a nie 17
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale taki tatuaż ?Autorko, czy te "szwy" też planujesz sobie wytatuować? same kokardki jeszcze nie są takie złe... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

jak można sobie takie coś zrobić dobrowolnie
uwielbiam to uczucie, kiedy mówiąc głupek, myślę "Boże jak ja GO kocham" 
"ty nie jesteś kobietą, ty jesteś wyzwaniem"
nie będzie identyczny tzn te kokardki będą inne (bez tych czaszek) i troszkę mniejsze