|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
i znowu ja.. i znowu pytanie o celulit i kawe
Jak to jest w koncu ze zwiazkiem kawy i celulitu? Nie pytam o kawe zawarta w kremach, tylko o ta zwykla, czarna, z mlekiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: i znowu ja.. i znowu pytanie o celulit i kawe
szkoły są różne i obawiam się, że jednoznacznej odpowiedzi nie dostaniesz [img]icons/icon9.gif[/img] Jedna szkoła mówi, że kawa przyspiesza spalanie tłuszczu(mówię o stosowaniu wewnętrzym [img]icons/icon12.gif[/img] ) a więc, teoretycznie powinna być pomocna w walce z cellulitem. Niestety jednocześnie nie pomaga oczyszczać się organizmowi z toksyn, odwadnia, wypłukuje ważne mikroelementy-a to niestety nie sprzyja redukcji cellulitu. To zależy też od osoby. Ja kawy nie pije wogóle, bo czuję, ze źle wpływa na mój organizm, ale równocześnie znam osoby, które stosują kawę jako integralny składnik ich "zestawu wspomagającego" [img]icons/icon12.gif[/img] jeśli chodzi o utrzymanie figury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: i znowu ja.. i znowu pytanie o celulit i kawe
Dodam od siebie żeby było bardziej jasne..to nie kawa bo kawy sa rozne a kofeine podejrzewaja o takie działanie..prawdopodobnie wypita podwojna kawa przed cwiczeniami wzglednie aerobami..podnosi temperature organizmu co wiaze sie z lepszym spalaniem tłuszczyku,zwazywszy na to zaczyna sie klarowac poglad że kremy i żele typu wyszczuplajace i cellultusowe..znacznie podnosza swoje znaczenie w swoich zadaniach gdy jest w nich zawarta kofeina..pozdrawiam i polecam sie przyjrzec kosmetykom..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.