|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
po jakim czasie ziemniaczki?
Stosuje dietke nielaczenia bialek z weglowodanami, tj miedzy innymi nigdy nie jem mieska z ziemniakami [img]icons/icon7.gif[/img] i mam w zwiazku z tym 1 pytanko. juz po obiedzie- zlozonym z mieska i warzyw, kiedy moge zjesc ziemniaki ? czy lepiej jakis czas przed ? teraz sa juz takie dobre noweee i czasem bym je chciala zjesc [img]icons/icon7.gif[/img]
[img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: po jakim czasie ziemniaczki?
ehh [img]icons/icon12.gif[/img] Ja jestem przeciwniczką diety niełączenia, bo po prostu nie widzę w niej sensu(kiedyś pisałam na ten temat obszerniej, ale w każdym razie jeszcze raz powtórzę, że nie ma podstaw logicznych do tego, żeby nie łączyć węgli z białkiem. Owszem-nie łączyć węgli prostych z tłuszczem, ale nic więcej.) Natomiast jeśli chodzi o wściskanie gdzieś w jadłospis ziemniaczków [img]icons/icon10.gif[/img] jeśli koniecznie nie chcesz ich jeść z mięsem, to może sałatkę z ziemniakami na drugie śniadanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Re: po jakim czasie ziemniaczki?
Oki [img]icons/icon7.gif[/img] zreszta po obiedzie juz mi przechodzi ochota na ziemniaki wiec jakos sobie radze [img]icons/icon7.gif[/img] a z salatka niezly pomysl [img]icons/icon7.gif[/img]
cio do dietki nielaczenia... weglowodany sa trawione inaczej niz bialka, w innym czasie (oj, juz nie pamietam dokladnie jak) nio i ta dietka sie z tym wlasnie wiaze. w sumie to zalezy od czlowieka [img]icons/icon7.gif[/img] jesli chodzi o mnie to odkad tak zaczelam jesc, czuje sie lepiej [img]icons/icon7.gif[/img] np po obiadku czuje sie ok, nie jestem zapchana ani nic z tych rzeczy [img]icons/icon10.gif[/img] Indywidualna sprawa [img]icons/icon7.gif[/img] I dziex [img]icons/1cmok.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.