Brzydkie w³osy - juz nie wiem co robiæ:( Pomocy! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-08-26, 15:27   #1
mariaantoninaII
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 154

Brzydkie w³osy - juz nie wiem co robiæ:( Pomocy!

.Moje w³osy s± cienkie i nie jest ich zbyt du¿o....no ale jako¶ bardzo ma³o te¿ nie, nie mam zadnych przeswitow i jak s± mokre te¿ nie wygladaja ¼le, w sensie jakias ³ysa skora czy cus....
dwa razy zafarbowa³am je tam jak±¶ szamponetk±, nie prostowa³am nigdy, suszy³am rzadko. Problem w tym, ¿e moje w³osy przypominaj±...pióra! S± okropne.
Od skóry g³owy s± l¶ni±ce i miêkkie (tak gdzie¶ do ucha), wiêc to chyba nie wina diety/choroby/hormonow? Natomiast od po³owy to takie piórka. A d³ugo¶æ moich "w³osow" to kilka cm za ramiona.
Dwa miesi±ce temu zaczê³am o nie dbaæ, oleje, maseczki, wcierki, picie pokrzywy. i niby ok- widzê ¿e wcierki daj± rezultaty, bo mam trochê baby hair, ale stan moich w³osów w ogole siê nie poprawia!
Nak³adam olej na ca³± noc, ew na kilka godz, potem maseczka: teraz u¿ywam tej z BingoSpa. Czasami od¿ywka z Alterry, probowalam tez z Issany wyg³adzaj±ca, t± z Garniera AiK i nic. Mia³am te¿ Biowaxa i tez klapa. W³osy schn± - s± l¶ni±ce i miêkkie, puszyste. Niby ok. Ale nadal nie s± ani sprê¿yste, ani takie...hmm.. g³adkie. Bo wystarczy ¿e wyjdê na dwór, lekko powieje wiatr, a moje w³osy przypominaj± lataj±ce pióra... takie ko³tuny lataj±ce, ,; Nie s± w ogole takie "spójne" tylko takie pyci-k³aczki wszystkie w inn± stronê...i zbijaj± siê w kolonie i wygl±daj± jakby ich by³o naprawdê ma³o,a zdrugiej strony masa w³osow odstaje bo jest napuszona.....sama nie wiem jak to opisaæ, bo przygl±dam siê i juz nie wiem co im dolega. Ale po prostu s± brzydkie. Chcia³abym ¿eby by³y trochê ciê¿sze, takie lej±ce, i g³adkie, a nie takie piora Nie wiem juz co robic, wygl±daja jakbym o nie W OGOLE NIE DBA£A i prostowa³a codziennie No a jak mówiê po myciu o wyczesaniu s± ca³kiem inne,wiêc juz nic nie rozumiem. Czasami ju¿ siê za³amujê.
Oleji jakich u¿ywa³am to: Kokosowy ten z Vatiki, ale po nim mia³am niez³y pusz.
Sesa by³a najlepsza, ale bardzo mi po niej wypada³y wlosy
Teraz u¿ywam Babydream tego olejku, ale jak widzê zero efektów.
Chcia³am sprobowac tych olejkow z Alterry, ale wycofali i nie ma juz ich w Rossmanie ...
Nie wiem juz co stosowaæ , widzê mnóstwo wizazowych hitów , dziewczyny chwal± sie swoimi w³osami i efektami, a moim w³osom nic nie pasuje i nie wyglada zeby kiedys wyglada³y lepiej!!!!Mam wra¿enie ¿e s± coraz gorsze.
A przecie¿ o nie tak dbam...Pomocy!naprawdê,ch oc dziewczynom które maja piekne w³osy pewnie ciêzko jest uwierzyæ, ale takie cos na g³owie potrafi skutecznie obni¿yæ kobiecie samoocenê, mi czasami az odechciewa siê wychodzic z domu. Porazzka!

Edytowane przez mariaantoninaII
Czas edycji: 2012-08-26 o 15:49
mariaantoninaII jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-26, 17:18   #2
201802141209
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 465
Dot.: Brzydkie w³osy - juz nie wiem co robiæ:( Pomocy!

Tre¶æ usuniêta
201802141209 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-26, 17:43   #3
weronka19
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 630

Hej te od¿ywki i maski, które wymieniasz s± bez silikonów, mo¿e spróbuj co¶ z silikonami u¿yæ, one trochê doci±¿aj± w³osy

Ja rozumiem Twój problem, choæ jestem w trochê innej sytuacji, bo moje w³osy s± zniszczone i dlatego wygl±daj± okropnie ale wiem jak to mo¿e psuæ humor, ¿e robisz z nimi cuda a one nic. I te¿ mam wra¿enie, ¿e im wiêcej dzia³am tym one s± w gorszym stanie, a ca³a pielêgnacja daje mi tylko jedno - szybciej rosn± i nie ³ami± siê. Od kilku lat chcia³am je zapu¶ciæ, ale dzi¶ chyba pogodzi³am siê z my¶l±, ¿e to wszystko co mi spi******³a farb± fryzjerka bêdê musia³a obci±æ i zapu¶ciæ od nowa w³osy. Co zajmie mi jakie¶ 2 lata pewnie.

A jeszcze: czy twoje w³osy zawsze takie by³y czy ostatnio tak siê z nimi porobi³o??

Edytowane przez weronka19
Czas edycji: 2012-08-26 o 17:47
weronka19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-26, 18:18   #4
mariaantoninaII
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronka19 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej te od¿ywki i maski, które wymieniasz s± bez silikonów, mo¿e spróbuj co¶ z silikonami u¿yæ, one trochê doci±¿aj± w³osy

Ja rozumiem Twój problem, choæ jestem w trochê innej sytuacji, bo moje w³osy s± zniszczone i dlatego wygl±daj± okropnie ale wiem jak to mo¿e psuæ humor, ¿e robisz z nimi cuda a one nic. I te¿ mam wra¿enie, ¿e im wiêcej dzia³am tym one s± w gorszym stanie, a ca³a pielêgnacja daje mi tylko jedno - szybciej rosn± i nie ³ami± siê. Od kilku lat chcia³am je zapu¶ciæ, ale dzi¶ chyba pogodzi³am siê z my¶l±, ¿e to wszystko co mi spi******³a farb± fryzjerka bêdê musia³a obci±æ i zapu¶ciæ od nowa w³osy. Co zajmie mi jakie¶ 2 lata pewnie.

A jeszcze: czy twoje w³osy zawsze takie by³y czy ostatnio tak siê z nimi porobi³o??

dziêki za odpowiedzi Moze rzeczywiscie bym sprobowala czegos z silikonami jak radzicie, tylko ze mi siê nie zbija³y w str±ki itp
Moje w³osy to d³uga historia. tak gdzies do 13 roku zycia byly prosciutkie i g³adziutkie, potem chyba okres dojrzewania hormony i ni stad ni zow±d zrobi³o sie totalne siano na glowie. ; o Jeszcze wtedy bardzo czêsto chodzi³am na basen, chlor i te sprawy, wiêc wiecie. ¦ciê³am je na chlopaka, a potem zaczêlam zapuszczaæ i znowu by³y wlasnie bardzo sianowate od po³owy dlugosci, wiec potem znowu sciê³am i teraz juz zapuscilam na dobreTyle ze kiedys w ogole o nie nie dba³am... Mo¿e rzeczywiscie to specyfika moich k³aków,ale naprawdê zeby tak czym¶ je niszczyæ szczegolnie to nie... A jakie polecacie od¿ywki z silikonami do cienkich wlosow? Bo ja siê rozezna³am tylko w tych bezsilikonowych ; - (

Edytowane przez mariaantoninaII
Czas edycji: 2012-08-26 o 18:20
Stary 2012-08-26, 18:41   #5
weronka19
Rozeznanie

Wiesz, mo¿liwe te¿, ¿e kiedy zapuszcza³a¶ w³osy nie dbaj±c o nie to one siê po troszku niszczy³y z samego tego, ¿e nie by³y pielêgnowane, a ros³y coraz d³u¿sze... I teraz jak zrezygnowa³a¶ z silikonów to ukaza³ siê ich stan faktyczny byæ mo¿e te¿ jednak tak, ¿e Twoje w³osy naprawdê "takie ju¿ s±". Kurczê, ja mam ca³± listê masek z silikonami, które chcê kupiæ, ale nie przy sobie akurat. Tak na szybko mogê Ci powiedzieæ, ¿e fajne s± maski Stapiz (do kupienia na allegro raczej), niektóre biovaxy te¿ maj± lekkie silikony (np. latte - do tego piêknie pachnie budyniem ). Kallosy nie które chyba te¿ maj±. Na koñcówki mo¿esz stosowaæ jedwab (np. chi), to je te¿ wyg³adzi, bêd± miêkkie i ¶liskie.
Ale pamiêtaj, ¿eby w³osy oczyszczaæ przynajmniej co kilka myæ szamponem z SLS/SLeS, za to bez silikonów. I nie rezygnuj z olejowania i innych zabiegów!! Je¶li nie masz mocno zniszczonych w³osów na pewno po jakim¶ czasie przyjdzie efekt, a 2 miesi±ce (chyba tyle je pielêgnujesz) to w przypadku w³osów naprawdê nie tak du¿o
Stary 2012-08-26, 19:18   #6
mariaantoninaII
Raczkowanie

dziêki Weronika..one chyba takie jiz s±, bo z szamponów bez silikonow zrezygnowaa³am dobre kilka miesiecy temu i wtedy zaczê³am moj± "pelêgnacje" ale w ogole bylam niesystematyczna itp, wiêc to nie dalo rady. Dopiero wlasnie od 2 miesiecy zaczê³am dbaæ tak na serio. Na koncowki nak³adam zawsze jedwab, wlasnie z chi, ale bardzo ³atwo w moim przypadku "przedobrzyc", wiec musze byc mega ostrozna.
Mo¿e sprobuje lepiej jakis olejow "kuchennych". Dziêki za te maski, mysle ze lekkie silikony w moim wypadku to chyba calkiem dobry wybor. Zaraz je obadam.
Stary 2012-08-27, 10:00   #7
Agatakokoszka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 462

wypróbuj olej lniany/ze s³odkich migda³ów, kokosowy nie jest polecany przy porowatych w³osach

a je¶li chodzi o zabezpieczanie koñcówek bardzo dobre dzia³anie ma serum A+E Biovax

makija¿e - stylizacje - scenografia

https://www.facebook.com/pages/Creat...60147987346766

Agatakokoszka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-27, 16:24   #8
weronka19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatakokoszka Poka¿ wiadomo¶æ
wypróbuj olej lniany/ze s³odkich migda³ów, kokosowy nie jest polecany przy porowatych w³osach

a je¶li chodzi o zabezpieczanie koñcówek bardzo dobre dzia³anie ma serum A+E Biovax

Zapomnia³am dopisaæ o tym kokosie (chocia¿ na moich porowatych w³osach siê sprawdzi³).

No i jeszcze jedno... Od¿ywiasz siê prawid³owo?? Bo to jakby nie patrzeæ podstawa zdrowych w³osów
Stary 2012-08-28, 14:37   #9
mmalo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 66

Jak mia³am 13-14lat (nie prostowa³am w³osów i nie suszy³am ich suszark±) to te¿ nie stosowa³am ¿adnych specjalnych zabiegów pielêgnacyjnych oprócz podstawowego mycia w³osów i regularnego czesania, a mimo to moje w³osy by³y gêste, falowane, piêknie ros³y no i mia³y tê naturaln± "ciê¿ko¶æ". Wydaje mi siê wiêc, ¿e taki "tragiczny" wygl±d jaki opisujesz to nie mo¿e byæ tylko wina nie pielêgnowania ich i nara¿ania na chlor itd.

Mo¿e jesz produkty ubogie w sk³adniki, które s± potrzebne w³osom? Dobre efekty przynosi podobno picie wywarów z pokrzywy albo skrzypu polnego, pyszne nie s±, ale s³ysza³am, ¿e efekty s±.

Mam kole¿ankê, która mia³a podobny problem, ale ona codziennie prostowa³a w³osy przez parê lat, a ponadto zaczê³a mieæ problemy z tarczyc± i jej w³osy te¿ przypomina³y piórka, dos³ownie. Przy ka¿dym myciu nak³ada³a sobie ¿ó³tka jajek na w³osy i niby co¶ pomog³o, ale równocze¶nie przyjmowa³a odpowiednie leki na tarczycê.
mmalo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-31, 16:20   #10
mariaantoninaII
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronka19 Poka¿ wiadomo¶æ
Zapomnia³am dopisaæ o tym kokosie (chocia¿ na moich porowatych w³osach siê sprawdzi³).

No i jeszcze jedno... Od¿ywiasz siê prawid³owo?? Bo to jakby nie patrzeæ podstawa zdrowych w³osów
staram sie odzywiac prawid³owo,mysle ze jem wszystko co trzeba..paznokcie mam mocne i zdrowe, cera tez w porz±dku :\. No i jak piszê - od skóry g³owy s± lsni±ce i g³adkie, a wiêc wszystko ok. DOpiero od po³owy przypominaj± pióra.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mmalo Poka¿ wiadomo¶æ
Jak mia³am 13-14lat (nie prostowa³am w³osów i nie suszy³am ich suszark±) to te¿ nie stosowa³am ¿adnych specjalnych zabiegów pielêgnacyjnych oprócz podstawowego mycia w³osów i regularnego czesania, a mimo to moje w³osy by³y gêste, falowane, piêknie ros³y no i mia³y tê naturaln± "ciê¿ko¶æ". Wydaje mi siê wiêc, ¿e taki "tragiczny" wygl±d jaki opisujesz to nie mo¿e byæ tylko wina nie pielêgnowania ich i nara¿ania na chlor itd.

Mo¿e jesz produkty ubogie w sk³adniki, które s± potrzebne w³osom? Dobre efekty przynosi podobno picie wywarów z pokrzywy albo skrzypu polnego, pyszne nie s±, ale s³ysza³am, ¿e efekty s±.

Mam kole¿ankê, która mia³a podobny problem, ale ona codziennie prostowa³a w³osy przez parê lat, a ponadto zaczê³a mieæ problemy z tarczyc± i jej w³osy te¿ przypomina³y piórka, dos³ownie. Przy ka¿dym myciu nak³ada³a sobie ¿ó³tka jajek na w³osy i niby co¶ pomog³o, ale równocze¶nie przyjmowa³a odpowiednie leki na tarczycê.

sama nie wiem, robi³am badania krwi i by³o wszystko okej.
Pijê pokrzywê od jakiego¶ czasu i wcieram w skóre g³owy ...
Macie mo¿e jeszcze jakie¶ odzywki z silikonami do polecenia?
Stary 2012-09-04, 13:27   #11
Ilena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 646

Wstaw zdjêcie bo trudno mi sobie to wyobraziæ.

Dbasz o w³osy krótko. Niestety ich pielêgnacja to powolny proces. Musisz dbaæ o te nowe co rosn±, a te stare w najgorszym stanie obci±æ bo nie da siê ich ju¿ uratowaæ.

Spróbuj po ka¿dym myciu stosowaæ Isane od¿ywkê wyg³adzaj±c±. Dziewczyny sobie j± bardzo chwal±.
Bierz suplementy na pewno ci one nie zaszkodz±.
Jakby¶ wstawi³a zdjêcie mog³a bym napisaæ trochê wiêcej.
Ilena jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.