|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ważne pytanie
Dziewczyny zwracam się do Was z ważnym dla mnie pytaniem i proszę o pomoc.
Skończyłam w marcu 2008 roku studia na kierunku rolnictwo.Zdałam wszystkie egzaminy i zdałam indeks do dziekanatu. Jednak nie podchodziłam do obrony pracy inżynierskiej.Miałam problemy rodzinne i zdrowotne. Chce na poczatku przyszłego roku (2011) oddać pracę i obronić sie czy bedzie to możliwe???? Czy nie okaże się że powiedzą mi że mineły 3 lata od zakończenia studiów i nie mogę się obronić????? Może są dziewczyny w podobnej sytuacji? Napisałam maila na uczelnie bo nie mam możliwość pojechać tam i osobiście się zapytać.A odpowiedzi jeszcze nie dostałam.Obecnie jestem rzadko w Polsce i wyprowadziłam się z miasta w którym studiowałam. Proszę o pomoc w odpowiedzi na moje pytanie. Czy jest wyznaczony czas na obrone np. 5 czy 8 lat???? Na studiach nie mialam problemów, dostawałam stypendium naukowe i nie chce aby ta cała praca przepadła. Tym bardziej ze nie podchodziłam do obrony, nie miałam wyznaczonego terminu obrony. Edytowane przez rypka85 Czas edycji: 2010-03-21 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ważne pytanie
Cytat:
Możesz też poszukać informacji w Regulaminie-powinien być na stronie uczelni. Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-03-21 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja kończę teraz 5 rok i powiem Ci, że raczej musiałabyś się sprężyć..
Chodzi o to, że nie można już sobie przekładać takich rzeczy, bo za nami są już roczniki, które mają egzamin licencjacki. Przykładowo, jeśli ktoś nie napisze teraz w terminie pracy i się nie obroni do końca semestru (do października 2010), "spadnie" na 3-ci rok. Będzie musiał zdawać egzamin na licencjat, robić 2 lata magisterskich i się bronić.. A szkoda jednak marnować kolejnych 2-3 lat, skoro wszystko już za nami. U nas np, na UMK nie ma nawet już możliwości wzięcia sobie warunku seminarium w celu "przesunięcia" daty obrony czy skończenia pisania pracy. I podejrzewam, że na większości, jeśli nie na wszystkich uczelniach jest tak samo.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do obrony nie podchodzilam z przyczyn losowych wogóle. Nie chcę kontynuowac studiow.Czyli nie chce robić magisterki.Chcę tylko podejść do obrony pracy inzynierskiej. Wyczytałam w necie ze jest coś takiego jak reaktywacja na studia czyli przywrócenie na studia w celu tylko i wyłącznie obrony pracy.I że mozna tego dokonac nie póżniej niż w ciągu 5 lat od zakończenia studiów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że na UMK jest możliwość wzięcia warunku na seminarium i obrony pracy w innym terminie. Najlepiej udać się do dziekana od spraw studenckich, napisać podanie o zgodę, zapłacić i mieć zgodę promotora pracy na takie rozwiązanie sprawy. Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
4. EGZAMINY I ZALICZENIA § 27 1. Student, który został skreślony z listy studentów po zaliczeniu co najmniej pierwszego roku studiów, może zostać ponownie przyjęty na studia po przerwie nie krótszej niż semestr i nie dłuższej niż 5 lat, licząc od dnia zakończenia niezaliczonego semestru. 2. Student, który zaliczył wszystkie przedmioty przewidziane planem studiów może zostać ponownie przyjęty na studia w terminie krótszym niż semestr, wyłącznie w celu przystąpienia do egzaminu dyplomowego. Za ponowne przyjęcie na studia w tym przypadku nie pobiera się opłaty. 3. Osoba ubiegająca się o ponowne przyjęcie na studia składa wniosek do dziekana właściwego wydziału. 4. Decyzję w sprawie ponownego przyjęcia na studia podejmuje dziekan, o czym niezwłocznie zawiadamia rektora. 5. Student ponownie przyjęty na studia zostaje wpisany na semestr nie późniejszy, niż następujący po ostatnim semestrze, który student zaliczył przed skreśleniem z listy studentów, przy czym semestrów, na które dokonany został wpis warunkowy, nie uznaje się za semestry zaliczone. 6. Osoba, która została skreślona z listy studentów wskutek prawomocnego orzeczenia komisji dyscyplinarnej, może ubiegać się o ponowne przyjęcie na określony kierunek i rok studiów tylko w przypadkach, gdy kara została jej darowana lub uległa zatarciu. 7. Student może zostać ponownie przyjęty na studia tylko raz. W szczególnych przypadkach rektor może podjąć decyzję o kolejnym ponownym przyjęciu na studia. 8. Decyzja o ponownym przyjęciu na studia uwzględnia dotychczasowy przebieg studiów. 9. W przypadku ponownego przyjęcia na studia decyzje, o których mowa w § 25 ust. 1 pkt pkt a) i b) mogą być wydane tylko jeden raz w każdym przypadku. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Czyli myslisz ze jest taka możliwość ze po uzykaniu podpisów moge obronić sie w nastepnym roku??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tak (ja też pisałam o przypadku niezależnym od typu studiów). Ja uważam, że masz szansę przystąpienia do obrony i to na dodatek zupełnie bezpłatnie (co wynika z regulaminu studiów - to regulamin Twoich studiów?). Rypciu, najlepiej zadzwoń do własnego sekretariatu, maile to nie mają sensu. Tak to dopytasz dokładnie i wyjaśnisz wszelkie wątpliwości. Trzymam kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No wcześniej to i ok. Można było. Ale teraz nawet dziekani się nie zgadzają na takie rzeczy. Znajomego pogonił tak, że huczało;]. I też zależy od wydziału. Inni, leniwi, też słyszą, że nie ma takiej możliwości, jesteśmy już ostatnim takim rocznikiem i nikt nie będzie sobie potem głowy zawracał. Poza tym Ty masz indywidualną sytuację i oczywiście lepiej osobiście skontaktuj się z dziekanem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Mysle ze nie bedzie tak źle
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() Jesli skonczyłam studia w marcu 2008 roku to mam czas do marca 2013 roku a chce bronic sie za rok a wiec w 2011 roku ![]() Dziękuje i pozdrawiam ![]() Miło spotkac znajomą wizażanke ( z wymianek)Buziaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia. I daj znać, kiedy się dowiesz co i jak.
![]() Mi też jest bardzo miło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Oki dam znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak juz zadzwonisz to zadaj pytanie wprost. Byc moze maja swoje zapiski w regulaminie i nie bedzie problemu byc teraz sie bronila. A moze byc tak, ze przegonia Cie od Ajnasza do Kajfasza ![]() Nawet w razie odmowy sie nie zrazaj - zawsze mozna pisac podania z prosba o ponowne rozpatrzenie sprawy - tu istotne jest uzasadnienie, ale jak rozumiem je masz. Moze trafisz na kogos ludzkiego i Cie zrozumie. A ja nie to piszesz kolejne do skutku. Ja pamietam, ze na lektoracie z ang. na moich studiach magisterskich to pisalam 15 podan, bo chcialam zmienic prowadzaca zajecia (strasznie mnie gnebila, zreszta nie tylko mnie, wszyscy od niej uciekali) i dopiero po 15 pismie mi ustapili. To tylko przyklad ze pisanie podan ma sens. Oczywiscie Ty mozesz te podania wysylac poczta - nie wiem gdzie mieszkasz, ale chyba masz tam jakas poczte - z uwag praktycznych dobrze jest adresowac na kopercie na konkretna osobe, najlepiej nazwana z nazwiska lub chociaz z funkcji (np. dziekan wydzialu Gornictwa Odkrywkowego Jan Kowalski), bo wiesz jak wyslesz do wszystkich to moze nikt nie wziasc korespodencji personalnie i bedzie sobie lezec i czekac. Poza tym licz sie z oplatami za zwloke, tego mozesz nie ominac. No i sama praca - masz juz napisana, masz promotora itp? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Kochana praca juz prawie skonczona.Promotora tez mam.
Z tym ze ja chce sie obronic dopiero za rok a nie teraz gdyz dopiero wtedy moja sytuacja sie ustabilizuje. Na stałe wracam do Polski i wtedy dopiero zadzwonie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.