|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zaproszenie na ślub czy zawiadomienie o ślubie?
Mam pytanie natury technicznej: czy osobom, które chcę zaprosić na ślub (ale juz nie na imprezę weselną) powinnam wręczyć zaproszenie na ślub, ale bez "wkładki" o weselu czy też powinnam im wręczyć zawiadomienie o ślubie?
Z gory dziękuję za radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
zaproszenie na ślub czy zawiadomienie o ślubie?
Mam pytanie natury technicznej: czy osobom, które chcę zaprosić na ślub (ale juz nie na imprezę weselną) powinnam wręczyć zaproszenie na ślub, ale bez "wkładki" o weselu czy też powinnam im wręczyć zawiadomienie o ślubie?
Z gory dziękuję za radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: zaproszenie na ślub czy zawiadomienie o ślubie?
zawiadomienie przekazuje sie osobą które chcesz powiadomic o slubie i one ew. decyduja czy ida do kosciola czy tez nie, zaproszenie to zaproszenie czyli chcesz je tam widziec, wkładka o weselu dla osob ktore chcesz widziec na przyjęciu.
tak wdg mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
zawiadomienie przekazuje sie osobą które chcesz powiadomic o slubie i one ew. decyduja czy ida do kosciola czy tez nie, zaproszenie to zaproszenie czyli chcesz je tam widziec, wkładka o weselu dla osob ktore chcesz widziec na przyjęciu.
tak wdg mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ok, na logikę brzmi to rozsądnie... tyle tylko , że zastanawiałam się co wręczyć mojemu promotorowi, który wie o moim ślubie, a ja go nie chcę zapraszać na wesele ze względów finansowych. Mam pewne wątpliwości, czy zaproszenie na slub nie zostanie odczytane jako zaproszenie również na wesele. Natomiast zawiadomienie o ślubie wydaje mi się być w tej sytuacji, czymś w rodzaju: "przyjdź albo nie , jak sobie chcesz", a promotor to jednak promotor, nie można go urazić. I stąd te moje rozterki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ok, na logikę brzmi to rozsądnie... tyle tylko , że zastanawiałam się co wręczyć mojemu promotorowi, który wie o moim ślubie, a ja go nie chcę zapraszać na wesele ze względów finansowych. Mam pewne wątpliwości, czy zaproszenie na slub nie zostanie odczytane jako zaproszenie również na wesele. Natomiast zawiadomienie o ślubie wydaje mi się być w tej sytuacji, czymś w rodzaju: "przyjdź albo nie , jak sobie chcesz", a promotor to jednak promotor, nie można go urazić. I stąd te moje rozterki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
no tak, wszytsko zalezy jak osoba odczyta zawiadomienia i zaproszenie
![]() moze wręczając zaproszenie na slub podkreśl słownie ,że to na slub w kosciele. ciężka sprawa ,powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
no tak, wszytsko zalezy jak osoba odczyta zawiadomienia i zaproszenie
![]() moze wręczając zaproszenie na slub podkreśl słownie ,że to na slub w kosciele. ciężka sprawa ,powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja zrobiłam tak:wydrukowałam dwa rodzaje zaproszeń.Jedne na ślub z podanym adresem uroczystości,drugie miały dodatkowo taki tekst: "Po uroczystości zaślubin miło nam będzie gościc WP na przyjęciu weselnym"...i tu adres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja zrobiłam tak:wydrukowałam dwa rodzaje zaproszeń.Jedne na ślub z podanym adresem uroczystości,drugie miały dodatkowo taki tekst: "Po uroczystości zaślubin miło nam będzie gościc WP na przyjęciu weselnym"...i tu adres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mysle, ze zaproszenie na SLUB.
napewno nie zrozumie tego jako zaproszenie na slub i WESELE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
mysle, ze zaproszenie na SLUB.
napewno nie zrozumie tego jako zaproszenie na slub i WESELE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
调解人
|
No tak, to jest logiczne. Jeżeli byłabym promotorem
![]() Powiadomienie o ślubie może być źle zrozumiane. Tzn. "powiadamiam cię że mam ślub, mam gdzieś czy przyjdziesz". Natomiast zaproszenie na ślub mówi: "będzie mi miło gościć cię na moim ślubie (o weselu ani słowa)"
![]() |
#14 |
调解人
|
No tak, to jest logiczne. Jeżeli byłabym promotorem
![]() Powiadomienie o ślubie może być źle zrozumiane. Tzn. "powiadamiam cię że mam ślub, mam gdzieś czy przyjdziesz". Natomiast zaproszenie na ślub mówi: "będzie mi miło gościć cię na moim ślubie (o weselu ani słowa)"
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dot.: zaproszenie na ślub czy zawiadomienie o ślubie?
Mam podobny problem...chciałabym powiadomić o ślubie wiele osób, również tych z daleka z którymi mam rzadki kontakt, ale których widziałam kiedyś na oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Witam ja również mam pytanie, jak to wygląda. Otóż równiez nie chce wysyłać do dalekeij rodziny zaproszenia na weselę, ale czy jeśli wyślę zaproszenie na ślub nie zostanie odczytane dwóznacznie? POMOCY proszę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz... można takze wysłać zawiadomienia o ślubie, ale... dla mnie zawiadomienie, to tylko informacja do wiadomości, a jeśli np chcę ,by ktoś przyszedł na ślub, to wysyłam zaproszenie. Jeśli Twoi goście otrzymując Zaproszenie na ślub poczują się jednoznacznie zaproszeni również na wesele, to są delikatnie mówiąc mało rozumni ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź. faktycznie nie ma powodu do paniki. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.