|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Drinki z dostępnych alkoholi
Witam. Mam parę alkoholi i chciałbym żeby ktoś kto się zna napisał przepis na drinki jakie mógłbym wykonać. Mniej więcej sposób i jakie proporcje.
Alkohole: wino czerwone stołowe, wódka, Grenadia, Syrop miętowy, Limoncello, Likier limoncino,Adwokat, Likier Menthe Blanche,Bacardi, Malibu, Pina colada, Blue curacao, Gin, Martini, whisky, Galliano. Mile czekam na propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Drinki z dostępnych alkoholi
Cytat:
Martini + sprite + cytryna ![]() Bacardi z colą i odrobiną soku z limonki ![]() grenadinę piłam z wódką i sokiem ananasowym na wakacjach, pychota piłam różne kombinacje z malibu, ale przyznam że najlepiej smakuje jednak w wersji ze spienionym mlekiem ew. colą to takie moje pierwsze skojarzenia poszukaj -> google ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Nutka nie gryzie!
|
raz wystarczy
![]() ![]() byl tu gdzieś wątek o drinkach..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam drinki z mlekiem np malibu lub baileys z mlekiem
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
spróbuj wódka+sprite+ogórek świerzy nie oszczędzaj ogórka osobiście mi bardzo smakuje może nie jakiś wyszukany ale fajny w smaku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wódka+blue curacao+sok pomarańczowy/ananasowy/sok z cytryny/limonki
wódka+mleko+grenadine gin+sprite+likier menthe blanche whisky+gin+likier miętowy+syrop cytrynowy wódka+malibu+blue curacao+grenadine+sok bananowy wódka+advocat+sok cytrynowy+sok pomarańczowy ![]() Edytowane przez kiitty Czas edycji: 2010-02-12 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.