|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
boląca łydka
Witaj smoczku, cieszę się że już jesteś...czekałam na Ciebie
![]() Od jakiegoś tygodnia boli mnie łydka...niby to nie jest jakiś strszny ból ale odczuwam że coś jest nie tak. Jakby tu opisać ten ból... czuje jakbym miała zerwany mięsień ![]() Normalnie mi to raczej nie przeszkadza ale podczas ćwiczeń nie potrafie się skupić bo boje się o ten mięsień..ale ja mądra ćwicze oczywiście dalej... Staram się rozciągać po każdych ćwiczeniach, masuję tą łydkę, ale jakoś nic nie pomaga. Na razie nie stosowałam masci ani nic takiego bo niewiem czego użyc... choć wydaje mi się że może maść rozgrzewająca pomoże?? Ostatnio nawet przyszlo mi do głowy że może za mało białka dostarczam do ogranizmu ...Starałam się zwiększyć tą dawkę ale nie wychodzi mi to .. ja bym musiała jeść tylko nabiał żeby zapewnić dzienna dawkę... a reszta pokarmów??? Waże przy wzroście 166-52 kg i przy dziennym basenie i co 2 dzien cwiczenia ok godziny dostarczam ok 65-70 gram białka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: boląca łydka
aha ..jeszcze jedno po ćwiczeniach już nigdy nic nie jem...ani białka ani węglowodanów bo twierdze że nie po to ćwicze żeby coś jeść potem .. to chyba wszystko już napisałam co mogłoby pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ojoj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hmm, jeśli nie chcesz chudnąć(a napewno nie chcesz patrząc na Twoją wagę) to po treningu obowiązkowo powinnaś zjeść mini porcję czegoś białkowego i ww prostych. To po to, żeby nie dopuścić do sytuacji, kiedy organizm zaczyna "zjadać" własne mięśnie. Nie utyjesz po tym napewno, bo chodzi o naprawdę niewielką ilość jedzenia(pozatym po treningu jeszcze przez dobrych kilka godzin przemiana materii jest przyspieszona), ale coś musi być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
smoczek napisał(a):
> Hmm, jeśli nie chcesz chudnąć(a napewno nie chcesz patrząc na Twoją wagę) to po treningu obowiązkowo powinnaś zjeść mini porcję czegoś białkowego i ww prostych. no właśnie jeszcze trochę bym chciała schudnąc.. bo ja na prawde NIE WYGLĄDAM na swoją wage...i to nie są jakieś moje urojenia. smoczek napisał(a): > To po to, żeby nie dopuścić do sytuacji, kiedy organizm zaczyna "zjadać" własne mięśnie. I właśnie to mi przyszlo do głowy ... że to zjadanie mięśni mnie boli ... (o ile to jest w ogole mozliwe) że się tak wyraże nieprofesjonalnie ![]() >Teraz bezwarunkowo powinnaś jakiś czas nie robić zupełnie nic czyli basen też odpada..w wodzie mnie nie boli w ogole. Pływam w tempie ..relaksacyjnym ![]() Dzięki za odpowiedz..zwłaszcza z tym rozciąganiem ... bo ja byłam pewna ze to mi pomoże wrrr dobrze że się zapytałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A bezwarunkowo oznacza bezwarunkowo ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
smoczek napisał(a):
> To jednak raczej nie jest przyczyną bólu-organizm nie "zjada" się po kolei ![]() ![]() ![]() hhehehehehheheheheh ![]() > A bezwarunkowo oznacza bezwarunkowo ![]() ![]() ![]() ![]() tak jest !! ![]() dzieki smoczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Re: boląca łydka - do Smoczka
Smoczku, czy jest rzeczywiscie mozliwe, by organizm "zjadl" wlasne miesnie? Chcialabym "stracic" troche miesni z lydek, bo zbyt mocno je umiesnilam. Wykonuje cwiczenia rozciagajace, ale to za malo. Czy mozesz napisac cos wiecej o tym "zjadaniu" miesni
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
heh, to nie jest tak różowo jakby się mogło wydawać. Doprowadzenie się do tego, że organizm zabiera się za spalanie tkanki mięśniowej, to po prostu samookaleczanie, a pomijając nawet ten fakt, to nie "zlikwidujesz" mięśni wybiórczo, tylko ogólnie spadnie masa mięśniowa, zmniejszy się wydolnośc organizmu, zdecydowanie zwiększy podatność na kontuzje... Dodatkowo żeby osiągnąć stan "palenia" mięśnia, musiałabyś mieć w diecie znaczący niedobór białka lub kalorii, albo jeszcze lepiej,jednego i drugiego przez długi czas. Generalnie to bardzo zła idea -takie spalanie mięśni-efekt niewspółmierny do strat, w dodatku nie taki o jaki chodzi. Sama kiedyś nad tym myślałam, bo mam to samo co Ty, po intensywnych ćwiczeniach, ale rozważyłam plusy i minusy i doszłam do wniosku, że już wolę zdrowe, sprawne, umięśnione nogi niż patyki i kupę problemów zdrowotnych.
Niestety jedyne wyjście to cierpliwe rozciąganie i wybór aktywności fizycznej nie kładącej dużego nacisku na mięśnie łydek. Hmm, no, chociaz w sumie jest jeszcze jedno wyjście-> akceptacja swojego ciała takim jakim jest i pracowanie nad nim na tyle na ile jest to rozsądne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a juz mialam nadzieje, ze uda mi sie je "zjesc"
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Po pierwsze masz bardzo ladna wage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dracco napisała:
> wez sobie do serca rade Smoczka o zjedzeniu chociaz bialka po treningu, nie jestes w stanie przytyc jedzac malutkie "co nie co" po wysilku fizycznym, mierz sie cm nastepnego dnia przez tydzien i zobacz ze to niemozliwe ! wiem ze tak jest, jedząc "małe co nie co " Tylko ze ja po treningu nie jestem głodna .. do czasu aż nie zjem małego...Wtedu musze się bardzooo pilnować .. a po co się mam męczyć z tym ? ![]() >Rozwalasz sobie w tej chwili metabolizm, przez reszte dnia po treningu jestes praktycznie na glodowce -teraz jest wszystko ok, ale jak zdarzy Ci sie tak w zyciu ze zmieni Ci sie uklad dnia, nawet minimalnie rodzaj posilkow, nie bedziesz miala czasu na trening - stracisz kontrole nad waga. hm nie mysle zebym sobie niszczyła metabolizm... bo na basen chodze na czczo i pożniej jem gigantyczne sniadanko, do którego zresztą przekonał mnie smoczek ![]() ![]() > Aha co do Twojego bialka to 65 - 70 gram bialka czyli np w duzym uproszczeniu trzy kawalki piersi kurzej po 100 gr np a nie 70 gr kawalek kury mam nadzieje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Oluś, jesli chodzi o jedzenie po treningu, to jednak Dracco ma rację, zreszta jak powiedziałam-cos trzeba zjeśc, chocby małego, ale białko musi być. Metabolizm po treningu i tak jest przyspieszony, więc nie odłozysz tego-nie ma szans(ehh, powtarzam się, ale co tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.