|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
MAxymalny rozmiar listu
Witam drogich forumowiczów zawsze kiedy mam problem wale tutaj i jakoś zawsze mam odpowiedz
![]() Teraz też mam pytanie mianowicie , pytając sie na poczcie nie uzyskałem odpowiedzi znaczącej z powodu braku informacji Pani urzędniczki PP, Chciałbym wysyłac rzeczy w kartoniku , ale jako list a nie paczka wiem że jest jakas granica , jeśli z ktoś was wie bądz wysyła paczki jako list prosiłbym o wymiar takiej paczuszki , która spełni wymaganie listu w gabarycie B.. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: MAxymalny rozmiar listu
witaj
![]() na stronie PP są wszystkie informacje http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm pierwsza opcja "przesyłka listowa" jak już klikniesz to wyskoczy takie okienko do obliczania kwoty tam jest taka opcja "pomoc" w której jest dokładniej wyjaśnione.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
faktycznie nie zauważyłem , lecz kolejne pytanie
MAKSIMUM Suma długości, szerokości i wysokości (grubości) - 900 mm, przy czym największy z tych wymiarów (długość) nie może przekroczyć 600 mm No rozumiem sumując to możę być pudełko rozm 30x30x30cm aczkolwiek wątpie w to aby takie dużę przyjęto , czy suma ma się do tego iż trzeba mnożyć dł, szer gdyż są x2 hmm Mnie ratuje pudełko 20cm x 20cm x 20cm ale czy takie będzie akceptowane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
na mój babski rozum to bez problemu
![]() tylko znając życie, gdybym ja chciała to wysłać pani na poczcie okazała by się mądrzejsza od przepisów PP.... pozdrawiam i życzę powodzenia ![]() ps:daj znać jak coś......tak dla zaspokojenia ciekawości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.