|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Plamienie czy okres?- po miesięcznej przerwie w braniu tabletek
Witajcie.
Z przyczyn niezależnych od siebie po 3 latach brania tabletek Yasmin musiałam zrobić przerwę . Trwa ona niecały miesiąc (28 dzień od poprzedniej miesiączki). Chcę jak najszybciej wrócić do brania tabletek i tu pojawia się problem. Teoretycznie pierwszą tabletkę powinnam wziąć 1 dnia okresu. Wczoraj pojawiła się u mnie brązowa wydzielina, i byłam święcie przekonana, że to już mój okres. Niestety dziś sucho, pusto, wydzielina normalnego koloru. Tutaj moje pytanie. Czy powinnam wziąć 1 tabletkę już? Rozumiem, że rozregulowałam sobie organizm, ale wolałabym nie przegapić 1 dnia okresu. Pozdr i dziękuję za odp!
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Plamienie czy okres?- po miesięcznej przerwie w braniu tabletek
Jeśli masz numer telefonu do swojego ginekologa, to do niego zadzwoń, powiedz jaka sprawa, lekarz na pewno lepiej Ci doradzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Plamienie czy okres?- po miesięcznej przerwie w braniu tabletek
Skoro już zrobiłaś przerwę to chyba miesiąc to za mało. Nie lepiej byłoby poczekać jeszcze ze dwa miesiące? Po co robić sobie rewolucję w organizmie bez sensu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.