|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pyzowata buzia co na wyszczuplenie??
Drogie wizazanki z buzkami jak slonce ;] mam pyzowta buzie jestems wlasnie w trakcie odchudzania czy sa jakies zabiegi kremy itp wyszcziuplajace buzie ?? czy kktoras moze cos polecic ?
mam jeszcze jedno pytanie https://wizaz.pl/beata_gimnastyka_cz2.php znacie te ciwczenia czy ktoras robila i jakie efekty ? niecierpliwie czekan na odpowiedzoi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: pyzowata buzia co na wyszczuplenie??
o kremach nie słyszałam o_O
buzie mozna slicznie wyszczuplic nakladajac odpowiednio roz lub brazer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
podbija bo tez jestem ciekawa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja też zbytnio nie wierzę w działanie takich ćwiczeń - o kremach natomiast nie słyszałam. odpowiednio dobrany makijaż to jest to .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Znalazłam coś takiego
http://esentia.pl/FlosLek_Ovalift_Ak...owe_p32173.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A to zalazłam przed chwilką: post miu miu: "Spójrzcie, co znalazłam ![]() Twarzowe odchudzanie Co nowego? Czy można wyszczuplić twarz? Teraz już tak! W preparatach do wyszczuplania owalu twarzy są zawarte środki drenujące i silne składniki wspomagające spalanie tkanki tłuszczowej. Dlaczego? Nadmiar tłuszczu na podbródku i w jego okolicy często wiąże się z zatrzymywaniem limfy. Bohaterowie sezonu: Roll on Visagist (Jeanne Piaubert, 30 ml: 345 zł; najlepiej stosować tylko na niektóre wymagające wysmuklenia partie twarzy), krem wyszczuplający twarz, szyję i podbródek Bio Energia (Dax Cosmetics, 50 ml: 34 zł), serum wyszczuplające Thalgogive z morskim prokolagenem (Thalgo, 30 ml: 230 zł). Działanie: Skóra na twarzy jest o wiele cieńsza niż na pozostałych partiach ciała. Miejsca otoczone największą ilością tkanki tłuszczowej znajdują się w okolicach konturu oczu, powiek, policzków i na podbródku. Z powodu zalegającego tam tłuszczyku następuje upośledzenie mikrokrążenia, więc rano budzimy się opuchnięte. Właściwa aplikacja wyszczuplaczy do twarzy wymaga wykonania najprostszego drenażu limfatycznego, który pomaga usunąć z tkanek toksyny i nadmiar wody. Wyjątkowo wygodny jest nowy "odchudzacz twarzy" w kulce (Jeanne Piaubert). Tym małym aplikatorem masujemy podbródek, policzki i skórę wokół oczu, wykonując mocne koliste ruchy. Właścicielki cery bladej, zmęczonej, mogą sięgnąć po krem z serii Biomodel (Dax Cosmetics) - pierwszy (na świecie!) kosmetyk z bioplazmą. Jest to składnik, uzyskiwany z rośliny, która potrafi odbudowywać swoje pole magnetyczne. Wydobywa ze skóry zapasy energii, która pomaga spalać tłuszczyk. Aby efekt liftingujący był natychmiastowy, większość wyszczuplających kosmetyków wzbogacono proteinami pszenicy. Napinają skórę i dzięki temu błyskawicznie wysubtelniają owal twarzy. Źródło: Wysmuklanie - Onet.pl Zdrowie" temat z tego forum: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=126369
Nie stosuję kosmetyków testowanych na zwierzętach! Zajrzyj " ..bo życie trzeba przeżyć, a nie przeczekać! " Edytowane przez caameroon Czas edycji: 2009-02-26 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
... choć nie Westwood
|
Jak już wypróbujecie, dajcie znać
![]() Chciałabym by istniało coś co faktycznie wyszczupli twarz... ja pod tym względem wyglądam tragicznie, jak pyza... nawet lekarka mnie kiedyś spytała czy mam spuchniętą twarz czy taka moja uroda... bywa ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
osobiscie zaznacze, ze to dobry temat!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a slyszalyscie moze o czyms takim jak joga twarzy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Joga twarzy...na pewno coś takiego istnieje, ale myś musiała udać się do specjalisty w tej dziedzinie, który dobierze Ci dopowiednie ćwiczenia.
Nie wiem co złego jest w buzi jak słońce ![]() ![]() Na pewno można to zniwelować fryzurą - tzn. włosy przykrywające część buzi, no i odpowiednim makijażem - głównie pudrem czyli ostre zarysowanie ciemniejszą np.ziemią egipską kości policzkowych i jaśniejszym pudrek do okolic policzków, czoła oraz brody a także nozdrzy - buzia się wydłuży optycznie. Co do kosmetyków to moge polecić to - moja mama tego używa namiętnie http://sklep.abacosun.pl/products/show/60 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie wierz w cuda. Zadne kremy takowe nie istnieja trzeba tylko schudnąć, nic więcej nie pomoże.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
przy odchudzaniu , buzka tez chudnie i to bardzo, juz po zrzuceniu 3 kg widac roznice. kosmetyki raczej ci nie pomoga...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
schudlam z 50 kg do 40 kg i niestety buzia nadal slonce z tym ze teraz wyglada nieproporcjonalnie do reszty ciala ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Widocznie taka już nasza uroda dziewczyny. Nie wierzę w nic oprócz odpowiednio nałożonego bronzera i różu. Jest mnóstwo tego typu porad na wizażu i youtube. Trochę ćwiczeń i pyza się zmniejsza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
moze drenaz limfatyczny twarzy? sa urzadzenia do tego przeznaczone w gabinetach kosmetycznych
![]() albo elektrostymulacja twarzy...pradami rowniez mozna wiele zdzialac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Absolutnie nie stosujecie żadnych kremów itp...Ludziom którym coś się w sobie nie podoba kit łatwo wcisnąć.Po co psuć sobie cere jakimiś kremami? I gdzie wy macie celluit na TWARZY?!!OBUDŹCIE SIE!
![]() -Jeżeli wasza mama miała puce to wy też możecie sie przydać do mamusi ![]() -Odpowiednia regulacja brwi (mnie wyszczupliło twarz) ![]() -Włosy jak najdłuższe -Odpowiedni makijaż (poder brązujący od kości skroniowej w dół) I jak macie stosować kremy to lepiej wciągajcie policzki i róbcie rybke,przynajmniej nie będzie efektów ubocznych ![]() Poza tym...pełne jest piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ładnie wymodelowana buzia może ładnie zakryć okrągłe policzki.
![]() Polecam lekturkę ![]() https://wizaz.pl/Makijaz/ABC-makijaz...lowanie-twarzy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem w trakcie odchudzania i uwież mi twarz też chudnie razem z ciałem
![]() ![]() Ja jak narazie postanowiłam wyszczuplić twarz modelowaniem jej różem i bronzerem więc może tego spróboj i zobacz czy efekt jest dla Ciebie zadowalający ![]() Po co kombinować z jakimiś specyfikami skoro u Ciebie to kwestia kilku dni/tygodni kiedy Twoja twarz zacznie być mniej pyzowata. ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Ostatnio właśnie przeglądałam internet jak wyszczyplić twarz poprzez zrobienie odpowiedniego makijażu. I znalazłam coś takiego, gdzie opisane jest Modelowanie kształtu twarzy - brązer, róż, rozjaśniacz http://www.*************/modelowanie-ksztaltu-twarzy/ Fajne jest to, że bardzo wyraźnie i prosto jest napisane. I pokazane jest do każdego typu twarzy ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.