|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dieta Kopenhaska START 18-05-2015
Zaczynam dzisiaj z Dietą Kopenhaską. 13 dniową.
Dzisiaj usiadłam i przeanalizowałam ostatnie 3 dni które WYDAWAŁO mi się spędziłam na odchudzaniu 13. Fakt jest taki, ze popełniłam tak dużo odstępstw że mogę te trzy dni nazwać dietą odchudzającą owszem, ale nie kopenhaską(a pomimo to zgubiłam 2 kg - tak tak, wiem, woda, czy po prostu mniej treści pokarmowej, ale mimo wszystko coś już się ruszyło!) Dzień Pierwszy Kubek czarnej kawy + 1 łyżeczka cukru 2 jajka na twardo + gotowany szpinak (ok. 225 g) + 1 pomidor Kubek czarnej kawy BEZ cukru - wiem że tego nie ma w diecie ale nie dam rady bez. Schab smażony a właściwie duszony na łyżce oliwy z oliwek + sałata (1/3 główki - 5 dużych liści) z dużą porcją soku z cytryny + oliwa z oliwek Jestem jak nie jedna z Was, Teoretycznym Znawcą Diet. Praktycznym ZNAWCĄ również, ale nie odnoszącym sukcesów. Startuje z naprawdę dużej WAGI (111 kg/172cm 23 lata) I tutaj wyjaśnię dlaczego te 2 kg są takie ważne dla mnie. To niebotyczne 111 utrzymuje się od dłuuugiego czasu. Miałam pewne podrygi - nie będę jadła kolacji, pieczywa ect. i NIC absolutnie nic nie ruszyło. I chyba to mnie w piątek przeraziło. że 111 to moja waga rano, na czczo, z kolacją ograniczoną do pomarańczy o 19 wieczorem. Nie typowe dla diety "naładowanie w siebie ile się da bo od jutra nie jem". Więc, 2 kg które W KOŃCU ruszyły! Diety przerabiałam wszystkie, ale nigdy należycie. Wyregulowanie metabolizmu bardzo wskazane. KTO ZE MNĄ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta Kopenhaska START 18-05-2015
Kopenhaska na pewno nie wyreguluje Ci metabolizmu - wręcz przeciwnie.
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
I jak tam rezultaty po diecie? Z moich obserwacji widzę że najlepiej za pierwszym razem działa ... ale przy kolejnych traci na skuteczności..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem najważniejsze jest wsparcie w odchudzanią. Więc trzymam kciuki. Co do samej diety wydaje się być bardzo restrykcyjna. Nie znam jej więc ciężko mi sie wypowiedzieć. Ale to co mogę poradzić to spróbuj dodatkowo uprawiać jakiś sporta. Pływanie, rower, rolki albo chociaż codzienne długie spacery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
i jak tam 5 dzień ? Też sporo ważę i zastanawiam się nad tą dietą. Kiedyś (8 lat temu) na niej schudłam 8 kg. To było w ferie zimowe i po feriach wróciłam do szkoły w nowych spodniach kupionych po zgubieniu tych 8kg i wszyscy się nie mogli nadziwić jak tak szybko schudłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn z bardzo dużą nadwagą i otyłością!!!
Nie róbcie sobie krzywdy takimi dietami!!! Zmieńcie sposób odżywiania na najbliższe dni, tygodnie i miesiące. A nie 2 tygodnie i zapewne waga spadnie o 50 kg!!! Zastanówcie się teraz!
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
hej ja zaczynam od jutra
![]() jest ktoś tutaj na tej diecie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.