![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chanel
Chanel to marka rozpoznawalna i luksusowa na całym świecie natomiast na Wizażu są zdania podzielone jeśli chodzi o perfumy i kosmetyki jak to jest naprawdę chciałabym sobie coś kupić ale nie wiem czy warto oczywiście w Polsce bo wiadomo że za granicą są tańsze Prosze o opinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chanel
Właśnie, jak to jest naprawdę ... ? Naprawdę, jak to jest ... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Szugar, ty diabelcu
![]() ![]() Czy warto kupować????? Jak się podoba to warto ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Asiu kocham Cię
![]() Powiedziała Burn pachnąca Chanel Chance.Moim zdanie raczej warto,ja lubię większość chanelowych zapachów tak damskich jak i męskich ale wszystko to kwestia gustu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś nie przepadam za szanelkami ![]() Ale to wcale nie znaczy, że nie warto ![]() Jak się podoba i dobrze leży to jasne, że warto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Aszku, Ty nie przepadasz, boś Hemesowa dziewczyna.
Ja przepadam za dwoma Szanelkami. Cristalle. 19.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Szanelki mi nie podchodzą ze względu na tą szorstką,gorzkawą nutkę. Nie znalazłam jej tylko w Chance eau Fraiche i marzę o nich baaardzo namiętnie
![]() Ostatnio przekonuję się też do Mademoiselle w wersji edp. Edt używałam i lubiłam,natomiast Edp nigdy mi się nie podobała. Ale zauważyłam że faktycznie ma coś w sobie i już nie dziwi mnie tak bardzo jej popularność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jak się podobają, to warto
![]() Na mnie perfumy Chanel nie leżą dobrze ![]()
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I to nie ze względu na popularność, tylko dlatego że używała go ex mojego TŻ. Czyli z założenia nie ma prawa ładnie pachnieć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ha... nie kupuj Coco M. Zdecydowanie nie kupuj.
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Karrrramba, dzisiaj testowałam sobie klasyczną nr 5, no i podoba mi się. W życiu bym nie przypuszczała, że się do tego zapachu przekonam. Póki co kupować nie zamierzam, ale myślę, że kiedyś się skuszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja sie ostatnio zauroczyłam czarną Coco .
![]() ![]() Podoba mi się tez szyprowa , elegancka, poważna ![]() Coco Mademoiselle tez lubię, ale w wersji edp. Jedyna poza Chance bez gorzkiej nuty. Piękne cytrusy sa w Cristalle , ale tu zdecydowanie zbyt intensywna gorycz ujmuje im tego piekna.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja strasznie swojego czasu "fujałam" na perfumy Chanel, że żadne z nich nie do noszenia, że za poważne, że mnie przytałaczają.... Aż zachciało mi się przypomnieć Chanel No.19 - i wpadłam po uszy
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Muszę się przyznać. Wreszcie, chociaż dosyć długo się ociągałam z przyznaniem się do winy
![]() Powinnam sobie odciąć język lub raczej palce, które kiedyś wystukały, że nie lubię Chanel. ![]() ![]() Aż boję się powąchać reszty z Les Exclusifs, do czego namiętnie namawia mnie moja znajoma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
spin doctor
|
Czytałam o nowym zapachu Chanel Beige. Jako że wielbię pachnidła tej marki(no może poza Chance Fraiche) jestem bardzo ciekawa kiedy to cudo będzie można powąchać w Polsce. Czy Ktoś coś wie? Oto link do artykułu
http://www.vanityfair.com/online/sty...nel-beige.html Na Beige składa się bukiet z głogu, frezji, kwiatu Lei (plumeria) z dodatkiem miodu. To zachwycające połączenie białych płatków i żółtego złota. (…) W Chanel nigdy nie komponujemy zapachów od początku do końca wedle tradycyjnych reguł. Głóg jest typową nutą końcową, ale w Beige, jest nutą otwierającą, która kończy się pudrową miękkością” - tak o swoim ostatnim dziele opowiada Polge. Według słów samej Coco beż to kolor wygody i nieprzemijającej elegancji. Polge mówi, że chciał tę ideę koloru przekuć w zapach. Beige to także powrót do korzeni Chanel, bo głóg od dawna nie gościł w perfumach tej marki. Tym zapachem Polge chce obudzić przeszłość. “Dla mnie to nowoczesny zapach, który łączy się z przeszłością” - mówi Polge. Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2008-11-22 o 04:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Niestety nic nie wiem o Beige, ale już jestem zaciekawiona.
![]() Ja też kiedyś należałam do tej grupy na nie... ![]() ![]() Mam Coco edp, mam Chance edt, wielbię i muszę nabyć Coco Mademoiselle edp (edt też mi się podoba), doceniam No 5, za bardzo ciekawe uważam nowe No 5 Premiere, lubię (choć mnie nie lubią, ale jeszcze je potestuję) Allure. ![]() I tym sposobem gdybym dziś miała wybierać jedną markę (w sumie czemu jeszcze nie ma takiego wątku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a jaka roznice widzicie pomiedzy Allure EDP i EDT?? nie wiem ktora kupic tzn mam teraz obecnie EDP ale popsikalam sie w perfumerii EDT i tez sie utrzymuje na skorze sama juz nie wiem
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
uppp
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A ja spragniona jestem poznania Cristalle Eau Verte...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja też, ja też!
Lubię zarówno wersję EDT jak i EDP. Ciekawe, czy Verte sprosta takim przodkom. Na ogół lubię zapachy z Vert(e) w nazwie, więc widzę spore prawdopodobieństwo, że mi się spodoba. W polskich sieciówkach nie ma, na allegro nie ma... może któraś z zagranicznych Wizażanek testowała?
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A testowała Mariola. Podobały jej się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniej Verte od EDT (którą mam) limonka... Brzmi dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Szef ds. Wymianek
|
widze, ze odkopano watek
![]() w temacie: z Chanel uwielbiam: Chance EDP i EDT, Chance eau Fraiche, Coco Mademoiselle EDP i EDT, Allure Sensuelle, Allure EDP i EDT. Coco i 5 - tke toleruje. nie przepadam za 19 - tka, Eau Premiere i Cristalle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mam, wielbię, zawsze wracam - coco mademoiselle edt, chance edp
![]() Na tle innych te są dla mnie synonimem luksusu i nic na to nie poradzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym, że 5 i Coco także mieszczą się w środku- może ciążą trochę do strony, która podoba mi się bardziej. Jakie są różne gusta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() i aby do konca wszystko porownac - rzekne, ze u mnie Coco i 5 - tka ciut ciaza w strone, ktora podoba mi sie mniej (choc Coco mniej niz 5 - tka). idealne lustrzane odbicie. tak, rzeczywiscie, jak rozne bywaja gusta ![]() i jak powtarzam - wlasnie to jest fajne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Szef ds. Wymianek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.