Wzdęty brzuch... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-23, 11:06   #1
lovelykate
Rozeznanie

Wzdęty brzuch...

Kochane wizażanki Nie wiem czy piszę w dobrym dziale, ale nie będę zaśmiecać dietetyki. Wychodzę z ed. Wczesniej jadłam 400-500 kcal. Teraz staram się jeść więcej i staram się przytyć. Tzn, może jeszcze nie jestem na to gotowa, bo wszyscy chcą tego bardziej niż ja, ale z wagą 35 kg na 164 wzrostu to chyba nie bardzo. Mniejsza o to. Chciałam zapytać o coś innego. Od kiedy zaczęłam jeść więcej, mój brzuch jest strasznie wzdęty pod pępkiem, twardy i nie daje się zlikwidować. Brzuch od zawsze był moim kompleksem choć przed chorobą ważyłam 47 kg. Czy to wzdęcie minie kiedyś? Czy wy też tak miałyście i jakoś sobie z tym radziłyście? Liczę na szybkie odpowiedzi

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 18:41   #2
201703061224
Konto usunięte

Dot.: Wzdęty brzuch...

wiesz.. moim zdaniem to logiczne ze jezeli z 400 kcal przechodzisz na przykladowo 1500 to brzuch bedzie wzdety bo TAKA ilosc jedzenia to dla twojego brzuszka SZOK. odczekaj kilka dni, pij koper wloski, miete zeby brzuch nie bolal
201703061224 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 19:58   #3
lovelykate
Rozeznanie

Tylko problem jest w tym, że jem już tak od około miesiąca i problem nie znika... A najgorsze jest to, jak to co bylo dla mnie największym kompleksem - wraca.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 20:29   #4
201703061224
Konto usunięte

a moze masz to co ja-zapalenie calego przewodu pokarmowego czesciowo spowodowane przez ed, przez to mam wzdecia i zaparcia. moze warto bylo by zrobic sobie gastroskopie? przemysl to
201703061224 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 22:40   #5
Heroin Chic
Raczkowanie

Ja sama gdy chorowałam na ED miałam prawie ciągle brzuch wzdęty gdy już zaczęłam jeść normalnie. Jednakże, jeśli twój żołądek nie przyzwyczaił się do takiej ilości jedzenia to możliwe, że po prostu nie daje rady tego wszystkiego strawić i musisz mieć dużo gazów zalegających w jelitach. U mnie z czasem wszystko sie uregulowalo i teraz odkad minely jakies 3-4 lata kiedy chorowalam na a.n. to znow mam wzdecia i jak sie okazalo zapalenie trzustki. Wiec idz do lekarza, opisz objawy. Niech zrobi ci nawet podstawowa morfologie (jesli bedziesz miala podwyzszona amylaze tzn ze masz cos z trzustka) a jak nie to probuj dalej np USG, gastroskopia (ostatecznosc, bo to niezbyt przyjemne badanie). Poza tym lekarz moze ci przepisac leki np tribux albo contix ktore troche niweluja ten problem brzuszka balonika.

57 - 56 - 55 - 54 - 53 - 52 - 51- 50 - 49 - 48 - 47 - 46 - 45
Heroin Chic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-24, 09:02   #6
kasiastaelo
Przyczajenie

Hej ja też zaczynam walke z sama sobą i zaczynam normalnie wprowadzać posiłki do swojego brzusia..od 2 lat towarzyszyła mi bulimiia;/ ale teraz musi być koniec!obecna moja waga to 41 kg na 163cm,dowiedziałam sie ze odrazu sie nie tyje ponieważ organizm bierze wszytsko na budulec?jak to u Was było?staram sie jesc zbilansowane pełno wartosciowe posiłki,lecz nie wszytsko przyjmuje,mam okropne wzdęcia,brzuch jak balon,odbija mi sie,jest mi niedobrze,mam zaparcia,bola mnie jelita az płakac mi sie chce nic nie funkcjonuje dobrze!nawet po 3-4 godzinach od jedzenia gdy wypije kawe potrafi mi jedzenie podejsc do gardła i wypłowam jedzienie obiadowe, niestrawione...czy minie to z czasem organizm sie przyzwyczai ustabilizuje? bo wariuje!
Stary 2010-01-24, 11:09   #7
Heroin Chic
Raczkowanie

Nie jestem oczywiście lekarzem, ale znam parę dziewczyn które chorowały na bulimię przez dłuzszy okres czasu (3-4 lata) i część z nich choruje na refluks.
Idź do lekarza, bo jak opisujesz objawy to prawdopodobnie to, a nawet jeśli nie to badania nie zaszkodzą.

Stary 2010-01-24, 15:02   #8
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Heroni ile masz wzrostu?? waga do ktorej dazysz jest mega niska.

Dziewczyny, dlaczego majac niepokojace i uprzykrzajace zycie objawy, nie idziecie do lekarza?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-24, 16:45   #9
Heroin Chic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Heroni ile masz wzrostu?? waga do ktorej dazysz jest mega niska.

Dziewczyny, dlaczego majac niepokojace i uprzykrzajace zycie objawy, nie idziecie do lekarza?
1.60 ale spokojnie, jestem z natury drobnokoścista i zawsze ważyłam ok 44-45 kg i to jest dla mnie naturalna waga. Mam mało mięśni może to dlatego.

Stary 2010-01-24, 17:41   #10
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

fakt, wygląd przy określonej wadze to kwestia indywidualna, ale...

to i tak malutko, 44 kg

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 07:26   #11
kasiastaelo
Przyczajenie

Byłam u lekarza, powiedział ze tak bedzie bo organizm poprostu jest zasuszony bo zaczeło zanikac funkcjonowanie układu pokarmowego itp dlatego to musi potrfac zanim sie rozkreci wszytsko na nowo i nauczy sie spowrotem swoich funkcji, i dlatego sie czuje dyskonfort w brzuchu...to tez tak podejrzewałam ale nie wiem ile tak jeszcze bedzie?
Stary 2010-02-06, 20:45   #12
majunka545
Raczkowanie

GG do majunka545 Send a message via Skype™ to majunka545

Heey dziewczyny i kobiety Często wzdyma mi brzuch ;( Nie wiem już co robić Najczęściej to jak jestem poza domem np. na wycieczkach klasowych... Nie mogę się tak jakby załatwić ....nie wiem czy ja jakieś obrzydzenie do tych kibelków czy cos ale to bardzo uciążliwe... Czemu tak mam.?
majunka545 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości