|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
zapalenie czy co??:(
eh dziewczyny mam problem i zwracam sie do was z prosba o pomoc moze ktoras tez tak ma i wie co na to poradzic...
zaczne od tego ze przez 5 lat bralam tabletki anty i plastry... czesto mialam jakies infekcje zapalenia itp zawsze wszystko wyleczone globulkami dowcipnymi od gina czy tez gynalginem mascia clotrimazolum a raz nawet dostalam tabletki do polkniecia razem z tz na jakies chyba grzyby o ile dobrze pamietam raczej zapobiegawczo niz ze faktycznie mialam jakies grzyby... mialam juz tego dosc wiec postanowilam odstawic tabletki...minelo juz 3,5 roku jak ich nie biore... no i przez 2-2,5 roku bylo wszystko pieknie zadnego swedzenia zapalenia nic kompletnie... jakis rok temu zaczelo sie cos dziac ale mowie tyle czasu spokoj to ok wizyta u gina wyleczylam cytologia zrobiona po leczenie wszytsko ok nic nie wyszlo...od tamtej pory znowu zaczelo mnie cos brac czesciej... nie tak czesto jak przy tabletach ale jednak... do gina chodze dwa razy w roku cytologia raz w roku chyba ze cos nie tak bylo w poprzedniej to po leczeniu jest powtarzana... srednio co dwa miesiace najczesciej tak na 1,5 tyg tydzien przed okresem cos mnie dopada... i wlasnie od wczoraj znowu cos mnie dopadlo... ostatni raz u gina bylam w listopadzie i wtedy tez jakos cos mnie swedzialo wiec gin zapisala mi gynalgin przeszlo i wszystko bylo w porzadku cytologia wyszla w normie mimo tego iz byla robiona podczas tej samej wizyty na ktorej ginka zapisala mi gynalgin...dzis mam 27 dc a swedziec zaczelo niesamowicie i na wkladce mam taki bialy sluz bez zapachu ale gesty i wczoraj bylo troszke krwi ale tylko na wkladce wieczorem... dzis rowniez caly dzien wkladka czysta swedziec swedzialo ale tak ze nie przeszkadzalo mi to rano podmylam sie lactacydem plynem ginekologicznym i dop poznym popoludniem zaczelo mocniej swedziec do tego stopnia ze musialam sobie troche podraznic drapiac sie bo jak poszlam do toalety to znowu na wkladce mialam sluz zabarwiony leciutko krwia... ![]() aha jesli chodzi o partnera to jest caly czas ten sam zarowno w jedna jak i w druga strone poza tym tz badal sie jeszcze jak bralam tabletki i wszystko mu wyszlo ok... wiec to odpada ze on mnie zaraza... no a poza tym dawno sie nie mizialismy wiec nie mialby mnie jak zarazic - przynajmniej jesli chodzi o aktualne wydarzenia ![]() nadzerki nie mam bo mialam wypalana jakies 8 lat temu...wiec to tez odpada... jest to meczace a przede wszystkim nie usmiecha mi sie co dwa miesiace stosowac gynalginu przez 10dni... a drugie nie wiem czy to moze miec jakis wplyw na ew starania o dziecko w przyszlosci? czy przez takie zapalenia powiedzmy bo nie wiem faktycznie czy to zapalenia czy nie nie bede miala problemow z zajsciem w ciaze? ehh prosze o pomoc moze ktoras z was tez ma miala cos podobnego i wie jak sobie z tym poradzic bo ja juz nie mam pojecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: zapalenie czy co??:(
jezu dzisiaj w nocy myslalam ze sie zadrapie... podmylam sie tantum rosa i lactacydem plynem gin posmarowalam clotrimzaolum jakas godzine bylo ok a pozniej masakta jakas jeszcze w zyciu mnie tak chyba tam nie swedzialo... ok 2 wlozylam sobie gynalgin bo mowie nie wyrobie ale gdzie tam moze w samym srodku tak nie swedzialo ale przy wejsciu do pochwy i przy wargach no maskara ale nie to ze caly czas tylko momentami...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
hej ja mam ten sam problem byłam z tym u gina i mnie przebadał dokładnie i jego diagnoza brzmiała że w moim organizmie nic sie nie dzieje, zwykle jajeczkowanie (dodam ze w srodku tj w jajnikach mam swedzenie jakby mnie ktos laskotal) ale idz lepiej do lekarza bo moga byc te same objawy a diagnoza moze byc inna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
dzieki za odpowiedz
kurcze takich rewelacji jak laskotanie w srokdu nie mam hehe ale to musi byc dziwne uczucie i chyba do najprzyjemniejszych nie nalezy... tylko zastanawia mnie jedno jajeczkowanie u mnie byloby 5 dni przed okresem hmm? czy tak 7? a jakie badania robil Ci gin? bo ja tak jak pisalam cytologia ktora nic nie pokazuje a naprawde po wczorajszej nocy to ja dziekuje za takie atrakcje nawet raz na 2 czy 3 miesiace...tylko ze jak nic mi faktycznie nie jest wszystko jest w porzadku to co z tym zrobic? teraz siedze i cos tam delikatnie bardzo swedzi ale tak ze to nie przeszkadza ale w nocy to byla tragedia jakas...tyle razy juz to przechodzilam ale nigdy tak jak wczoraj... tymbardziej po posmarowaniu clotrimazolem i gynalginie... ale do gina i tak pojde niech zrobi mi jakis posiew czy cos bo to jest przeciez nie do pomyslenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
mi zrobil usg dopochwowe(niesety prywatnie musialam isc) i wymaz po tym stwierdzil a jak nie chcesz czekac to idz prywatnie jesli masz pieniadze koszt to okolo 100zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
do gina i tak i tak chodze prywatnie i wszystkie badania praktycznie robie prywatnie o nie sorry usg robila mi w szpitalu gdzie pracuje... i tez wszystko bylo ok... a tak na marginesie jakos po poludniu dostalam okres wiec ja juz nic nie rozumiem ehh... w kazdym razie dzieki za odpowiedzi mam nadzieje ze po okresie bedzie u mnie wszystko w porzadku ale czy tak czy tak do gina pojade i zapytam co to jest i co z tym robimy bo tak dalej byc nie moze...:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witam! Ja też mam od jakiegoś czasu problem ze swędzeniem w pochwie, to jest straszne moglabym się tylko drapać i drapac.Ale ten stan się ciągle powtarza co kilka miesięcy, nie mam pojecia co to jest, też czasem uzywam tantum rose.mam stalego partnera.zastanawiam się czy to nie może być uczulenie na prezerwatywy, bo wczesniej stosowalam implanta, więc nie potrzebowalam prezerwatyw, teraz implant mam wyciągniety, stosujemy przezrwatywy i zaczelo mnie to znowu swędzieć.Kiedy mialam wczesniej to swędzenie i bylam ulekarza to mi powiedziano że wszystko jest ok, że nie widac żadnego schorzenia, mialam brany wymaz itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
no my tez stosujemy od czasu do czasu prezerwatywy wczesniej byly tablety ale tak jak pisalam w pierwszym poscie u mnie podczas ich stosowania mialam zapalenie non stop... wiec u mnie to napewno nie od prezerwatyw... u Ciebie tez mysle ze nie bo wydaje mi sie ze uczulenie to byloby juz podczas stosunku z gumka cos by Cie swedzialo ... hm nie wiem tak mi sie wydaje... u mnie 3 dzien okresu a swedziec jeszcze swedzi nie tak bardzo i nie caly czas ale czuje ze jeszcze nie jest tak jak byc powinno ehh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Wiesz co, wlasnie w tym problem ze ja bardzo żadko używam prezerwatyw i wlasnie jak zaczynam używac to mam to uczulenie, wlaśnie podczas stosunku czuje ze coś jest nie tak, tak jakby malo nawilzenia czy cos i wtedy czuje jakby mi się jakieś rabki robily w środku , nie jest to przyjemne uczucie.a kiedy stosowalam tabletki hormonalne a ostatnio przez pol roku implant, wtedy było wszystko dobrze.Tyle że implant musialam odstawić jak zaczelam tracic wlosy garsciami i czasem mdlalam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.