Moja kobieta nie odczuwa przyjemności podczas stosunku! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 07:17   #1
onPoznan
Przyczajenie

Exclamation

Moja kobieta nie odczuwa przyjemności podczas stosunku!

Witam. Długo się zastanawiałem, czy napisać czy też nie. Jednak czas coś z tym zrobić! Sprawa wygląda tak, że moja kobieta nie czerpie przyjemności z seksu. Mamy juz po 24 lata, kochamy się od kąd skończyliśmy 18 lat (jesteśmy ze sobą już prawie 9 lat) i tak jak było na początku, tak samo jest i teraz :/ Jedyna przyjemność jaką czerpie moja panna z seksu, to seks oralny. Orgazm łechtaczkowy miewa czasem po minucie zabawy. Jednak kiedy dochodzi już do samego seksu, nic... Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze jak tylko ją zadowolę, to w tym momencie ona tylko czeka, zebym ja skończył. Ciągłe pytania, czy juz kończę mnie irytują! Ciągle mi mówi, że mam być bardziej czuły, że może gra wstępna... wtf?! A 30 minut lizania ją po całym ciele, szeptanie, że ją kocham i inne wymysły (tylko z mojej strony, ona nic), to nie jest gra wstępna?? Ona chyba nie ma po prostu ochoty na skeks- gdybym miał bazować na tym, że to ona zainicjuje seks, to przez te długie lata kochalibyśmy się może 2-3 razy! Szlag mnie trafia, bo kocham ją, jest wspaniała, śliczna, mądra - ale co z tego jak seks jest DO DOOPY!! Jak z nią rozmawiam na ten temat, to i tak kończy się na tym, że ona nic nie zrobi - ginekologa się nie spyta, bo się wstydzi, masturbacja, żeby sama sprawdziła co lubi - nie, bo tak grzeczne dziewczynki nie robią. Co ja mam zrobić, co mam jej powiedzieć, zeby to się zmieniło?? Czy ja coś robię nie tak (wydaje mi się, że się staram, ale słyszę tylko ciągle, ze się nie staram)?? Nie jestem romantykiem, fakt. Nie rajcują mnie świeczki w ogóle, a tym bardziej "nastrojowa" muzyka, ale dochodzę do wniosku, że jej też nie, bo nic to nie zmienia, nie wnosi. Nadal jest tak samo - jak tylko ja jej zrobię dobrze, ona już nie chce (nie powie mi tego wprost, ale łatwo to odczuć kiedy robiąc (za przeproszeniem) "loda", rusza ręką coraz szybciej, żebym tylko już się spuścił...

Na początku nie było to problemem w ogóle, cieszył mnie sam fakt, że zrobiła mi dobrze. Ale teraz bym chciał, żeby podczas seksu było dobrze tak samo jej jak i mi!! Proszę o pomoc i przepraszam z góry za wylewność i błędy w pisowni... Pozdrawiam...
onPoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 08:48   #2
eelmirka
Zadomowienie

Dot.: Moja kobieta nie odczuwa przyjemności podczas stosunku!

loda się nie robi ręką

po pierwsze to Cię rozumiem bo co to za przyjemność taką kłodę bzykać

ale po drugie Ty też idealny nie jesteś, wprowadzasz nerwową atmosferę, już sam post jest bardzo nerwowy

ja to w ogóle nie rozumiem takich par co się dogadać nie potrafią, jesteście ze sobą kupę czasu i strasznie ten wasz związek rozpieprzony. Tak w ogóle to bym napisała że powinniście wyzbyć się pretensji, porozmawiać bla bla bla ale jak wy tyle lat ze sobą jesteście i od początku seks nie gra to wy po prostu do siebie nie pasujecie
eelmirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 08:55   #3
nicka01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onPoznan Pokaż wiadomość
Witam. Długo się zastanawiałem, czy napisać czy też nie. Jednak czas coś z tym zrobić! Sprawa wygląda tak, że moja kobieta nie czerpie przyjemności z seksu. Mamy juz po 24 lata, kochamy się od kąd skończyliśmy 18 lat (jesteśmy ze sobą już prawie 9 lat) i tak jak było na początku, tak samo jest i teraz :/ Jedyna przyjemność jaką czerpie moja panna z seksu, to seks oralny. Orgazm łechtaczkowy miewa czasem po minucie zabawy. Jednak kiedy dochodzi już do samego seksu, nic... Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze jak tylko ją zadowolę, to w tym momencie ona tylko czeka, zebym ja skończył. Ciągłe pytania, czy juz kończę mnie irytują! Ciągle mi mówi, że mam być bardziej czuły, że może gra wstępna... wtf?! A 30 minut lizania ją po całym ciele, szeptanie, że ją kocham i inne wymysły (tylko z mojej strony, ona nic), to nie jest gra wstępna?? Ona chyba nie ma po prostu ochoty na skeks- gdybym miał bazować na tym, że to ona zainicjuje seks, to przez te długie lata kochalibyśmy się może 2-3 razy! Szlag mnie trafia, bo kocham ją, jest wspaniała, śliczna, mądra - ale co z tego jak seks jest DO DOOPY!! Jak z nią rozmawiam na ten temat, to i tak kończy się na tym, że ona nic nie zrobi - ginekologa się nie spyta, bo się wstydzi, masturbacja, żeby sama sprawdziła co lubi - nie, bo tak grzeczne dziewczynki nie robią. Co ja mam zrobić, co mam jej powiedzieć, zeby to się zmieniło?? Czy ja coś robię nie tak (wydaje mi się, że się staram, ale słyszę tylko ciągle, ze się nie staram)?? Nie jestem romantykiem, fakt. Nie rajcują mnie świeczki w ogóle, a tym bardziej "nastrojowa" muzyka, ale dochodzę do wniosku, że jej też nie, bo nic to nie zmienia, nie wnosi. Nadal jest tak samo - jak tylko ja jej zrobię dobrze, ona już nie chce (nie powie mi tego wprost, ale łatwo to odczuć kiedy robiąc (za przeproszeniem) "loda", rusza ręką coraz szybciej, żebym tylko już się spuścił...

Na początku nie było to problemem w ogóle, cieszył mnie sam fakt, że zrobiła mi dobrze. Ale teraz bym chciał, żeby podczas seksu było dobrze tak samo jej jak i mi!! Proszę o pomoc i przepraszam z góry za wylewność i błędy w pisowni... Pozdrawiam...

Sam sobie odpowiadasz na pytania

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 09:14   #4
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Ja Cię trochę rozumiem, bo ja jestem tą stosunkowo malo czującą - mimo, że mój chłopak wychodzi z siebie, no i co tu gadać, jest po prostu najlepszy. No i nie ukrywajmy, że tylko dla niego bym chciała conieco w tej w kwestii zmienić. U nas to wynika z ogólnej dużej różnicy rozmiarów, co z początku było bolesne i teraz wywołuje sporo barier przed beztroskim szaleństwem ale staram się.

Uważam, że powinieneś z nią porozmawiać, to po pierwsze, bo ja całkowicie rozumiem trudności, ale to, żeby partnerka nie zwracała na faceta uwagi w łóżku i żebyś Ty się tak tym denerwował, to jest lekka 'patologia'. Czyli po pierwsze rozmowa o uczuciach, oczekiwaniach itp.

Po drugie potrzebny Wam wieczór, kiedy oboje będziecie wyspani, będziecie mieli dużo czasu (a zimowe wieczory sprzyjają) wyluzujecie się i pokombinujecie z różnymi pozycjami. Powoli i bez presji, bo Was te nerwy zeżrą.

Po trzecie - nie każda kobieta ma tak, że orgazm pochwowy przychodzi łatwo, czasem trzeba zadziałać i łechtaczkowo i pochwowo na raz. I z tym też pokombinujcie.

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 10:14   #5
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:

Nie będę robiła analizy Twojego życia seksualnego, nie będę instruowała Cię, że kochając się z nią możesz jednocześnie stymulować jej łechtaczkę - każdy facet będący świetny w łożku to wie

Sprawa jest innego rodzaju: to jak Ty piszesz o seksie zapewne przekłada się na to jak Ty uprawiasz ten seks.

Tak więc strasznie roszczeniwy ten post, nie ma w nim ani bliskośći, ciepła i szacunku dla Twojej panny ani nawet ostrego, pieprznego czegoś. Do tego zgadzam się z eelmirką - wprowadzasz nerwową atmosferę.

Taką negatywnie nabuzowaną - ale nie seksualnie naelektryzowaną

Z postu wychynął rzemieślnik nie wirtuoz,

i jeżeli taki stan rzeczy przekłada się na Waszą codzienność i życie seksualne, to nie wiem, skąd ona ma wziąć fajerwerki, jak w pobliżu nawet nie ma porządnych zapałek

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 10:22   #6
eelmirka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Nie będę robiła analizy Twojego życia seksualnego, nie będę instruowała Cię, że kochając się z nią możesz jednocześnie stymulować jej łechtaczkę - każdy facet będący świetny w łożku to wie

Sprawa jest innego rodzaju: to jak Ty piszesz o seksie zapewne przekłada się na to jak Ty uprawiasz ten seks.

Tak więc strasznie roszczeniwy ten post, nie ma w nim ani bliskośći, ciepła i szacunku dla Twojej panny ani nawet ostrego, pieprznego czegoś. Do tego zgadzam się z eelmirką - wprowadzasz nerwową atmosferę.

i jeżeli taki stan rzeczy przekłada się na Waszą codzienność i życie seksualne, to nie wiem, skąd ona ma wziąć fajerwerki, jak w pobliżu nawet nie ma porządnych zapałek
hahah dokładnie!
Stary 2010-01-27, 10:31   #7
Noelia_
Zadomowienie

czy ty przypadkiem nie wywierasz na niej presji?

wylizalem ci to MA ci byc dobrze.
a moze wcale nie jestes tak dobry jak ci sie wydaje i nie ma jak dojsc.
Noelia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 10:40   #8
delightful_girl
Zadomowienie

Cytat:

Świetnie napisane!

Myślę, że powinieneś zacząć też przyglądać się samemu sobie i przede wszystkim szczerze z nią porozmawiać bo żadne rady na forum nie uleczą sytuacji panującej w Twoim związku!

Życzę powodzenia i wytrwałości.

Powstrzymaj Zabijanie Psów!

Stop Pseudohodowcom!

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same".

— Phil Bosmans

delightful_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 11:21   #9
onPoznan
Przyczajenie

Jeśli chodzi o nerwy, to tak post pisałem pod wpływem emocji. Tylko powiedzcie mi jedno - jak tu trzymać nerwy na wodzy, kiedy to trwa już tyle lat, a ona nie chce współpracować W odpowiedziach czuję atak na faceta, ale w gronie kobiet to zrozumiałe. Co do tych fajerwerków to chyba się nie zrozumieliśmy Chodzi o to, ze seks oralny jest jak najbardziej UDANY! I fajerwerki są - tylko że seks oralny to nie wszystko. Moje pytanie brzmi bardziej co ja mam zrobić, ażeby było jej dobrze podczas "normalnego" stosunku. Kiedy dochodzi do czego kolwiek, ja nie jestem nerwowy w ogóle. Niby wszystko jest ok, ale tak jak ktoś tu napisał "kłoda" - dokładnie, leży i nic :/ Ciężko jest mi się wypowiadać, bo kobieta będzie kobietę broniła, ale uwieżcie mi robię co w mojej mocy!! Seks ustawiony (czyli ta muzyka romantyczna, śweczki bla bla bla) nie skutkuje tak samo, jak przypadkowy w kuchni czy łazience. Myślę tu raczej o jakiś podpowiedziach co moge jej powiedzieć, albo w jaki sposób porozmawiać, żeby nie traktowała seksu jako "powinność" (bo czasem i tak to odbieram)?? Bo to, że będziecie po mnie jeździć i sobie przyklaskiwać do tego, mnie na nic się nie przyda :/ Może to jakaś blokada psychiczna z jej, bądź z mojej strony - nie wiem!

Dziękuję za zainteresowanie tematem i za odpowiedzi...
Stary 2010-01-27, 11:25   #10
201803290936
Konto usunięte

Przykra sytuacja, ale jako małpa bez serca napiszę jedno: po jakiego diabła ciągniecie związek przez tyle lat, skoro się w tak kluczowej kwestii nie dogadujecie. W sumie to sobie mogę sama odpowiedzieć: zapewne z powodu wiary w cuda i tego, że to się zmieni. Człowieku, jesteś już mega sfrustrowany, a lepiej raczej nie będzie. Wyobrażasz sobie, że tak będzie i za 5 lat i za 10? W końcu zdradzisz lub nabawisz się nerwicy - zabijcie mnie, ale takie jest moje zdanie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 11:35   #11
onPoznan
Przyczajenie

Ponieważ kocham ją, jest śliczna, mądra, kochana złośnica i nie chce nikogo innego - czy seks tu jest najważniejszy?? Ja rozumiem, że jest ważny - ale czy najważniejszy?? Raczej nie. A dwa, to nie ma takiej rzeczy, której się nie da zmienić, więc to, że się nic nie zmieni - nie ma takiej opcji. Zawsze jest ten mały "myk", który ja prawdopodobnie cały czas pomijam, albo nie przywiązuję wagi do tego. Liczę na pomoc - no chyba, ze się gruuubo mylę i nie ma takiej możliwości...
Stary 2010-01-27, 11:37   #12
delightful_girl
Zadomowienie

Cytat:
Myślę tu raczej o jakiś podpowiedziach co moge jej powiedzieć, albo w jaki sposób porozmawiać, żeby nie traktowała seksu jako "powinność" (bo czasem i tak to odbieram)??
Poniekąd sam sobie odpowiedziałeś na swój post! "Co mogę jej powiedzieć" - a skąd my mamy to wiedzieć skoro nie znamy Twojej dziewczyny! Nie wiemy jak wyglądają wasze relacje z jej perspektywy...!

Reasumując jak pisałam już wcześniej najlepszym rozwiązaniem wcale nie jest - jak tu pisze koleżanka - rozstanie ale szczera i spokojna rozmowa a jeśli ta nie poskutkuje wtedy rozważ inne rozwiązania (to moje zdanie).

Cytat:
Ponieważ kocham ją, jest śliczna, mądra, kochana złośnica i nie chce nikogo innego - czy seks tu jest najważniejszy?? Ja rozumiem, że jest ważny - ale czy najważniejszy?? Raczej nie. A dwa, to nie ma takiej rzeczy, której się nie da zmienić, więc to, że się nic nie zmieni - nie ma takiej opcji. Zawsze jest ten mały "myk", który ja prawdopodobnie cały czas pomijam, albo nie przywiązuję wagi do tego.
Zgadzam się w 100%!

Stop Pseudohodowcom!

— Phil Bosmans

Edytowane przez delightful_girl
Czas edycji: 2010-01-27 o 11:39
Stary 2010-01-27, 11:40   #13
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Nie, nie każdy to wie. Nie każdy ma dziewczynę, która się nie boi poprowadzić partnera i pokazać mu co jej się podoba, Bo z postu raczej nie wynika brak chęci ze strony autora. Raczej bezsilność po spróbowaniu wielu rzeczy. Poza tym lepiej czasem oczywistą oczywistość napisać, niż zakładać, że wszyscy coś wiedzą, bo czasem nie wiedzą, - zaplatałam, ale wierzę że wiesz o co mi chodzi

Cytat:

Teraz rzeczywiście atmosfera jest kiepska, ale przecież nie od początku taka była. I nie zawsze taka jest. Wychynął rzemieślnik, a nie wirtuoz, a skąd on ma być tym wirtuozem, jak dziewczyna jest na nie? Od kogo ma się tej wirtuozerii uczyć, bo przecież nie od kolegi tylko od niej, a jak ona nie powie, co lubi, co ja nakręca pozytywnie, to on się nie dowie.

Poza tym dla mnie coś typu robienie partnerowi loda byle szybciej jest ze strony kobiet strasznie niemiłe.

A on ewidentnie stara się coś z tym zrobić, skoro szuka pomocy na babskim forum.

Ja bym jeszcze zapowiedziała jej wieczór, w ciągu którego wszystko w seksie będzie po jej myśli. Żeby instruowała w całości - wolniej szybciej i tak dalej. Może ma jakiś skomplikowany rytuał, który Ci musi pokazać, może go sama jeszcze nie zna.

neitka

Edytowane przez neitka
Czas edycji: 2010-01-27 o 11:46
Stary 2010-01-27, 11:46   #14
eelmirka
Zadomowienie

hm a co ona na to? nie zależy jej żeby zaczęło wam się układać? nie zależy jej żeby to naprawić?

sam tego problemu nie rozwiążesz może spodobałoby się jej gdyby przejęła inicjatywę, pouwodziła trochę Ciebie no i pokierowała akcją

świetna jest pozycja na jeźdźca jak facet siedzi (na kanapie, łóżku - nie na krześle) - milion razy fajniejsza niż jeździec na leżąco, no ale to od niej powinno to wyjść a jak ona traktuje seks jako powinność to ja z Tobą trzymam a nie z nią
Stary 2010-01-27, 11:49   #15
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Ponieważ kocham ją, jest śliczna, mądra, kochana złośnica i nie chce nikogo innego - czy seks tu jest najważniejszy?? Ja rozumiem, że jest ważny - ale czy najważniejszy?? Raczej nie. A dwa, to nie ma takiej rzeczy, której się nie da zmienić, więc to, że się nic nie zmieni - nie ma takiej opcji. Zawsze jest ten mały "myk", który ja prawdopodobnie cały czas pomijam, albo nie przywiązuję wagi do tego. Liczę na pomoc - no chyba, ze się gruuubo mylę i nie ma takiej możliwości...
Ja jest do d... to wtedy staje się naczelnym tematem i problemem, więc poniekąd jest najważniejszy w tym przypadku.

Cytat:
A dwa, to nie ma takiej rzeczy, której się nie da zmienić, więc to, że się nic nie zmieni - nie ma takiej opcji.
Oczywiście, że są takie rzeczy i jest ich wiele.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2010-01-27 o 11:51
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 11:49   #16
onPoznan
Przyczajenie

neitka ---> Dziękuję za zrozumienie Ja wiem, że doskonały nie jestem, ale dokładnie tak jak piszesz. Ja jestem facetem i do czasu kiedy to kobieta nie powie mi co lubi, ja wiedzieć nie będę, BO NIE MAM TEGO SAMGO! A tym bardziej, że każda lubi co innego, inaczej i gdzie indziej, a facet lubi byle jak, wszędzie i zawsze - i tu dla was ułatwienie. Tylko jeśli ja nie wiem i dowiedzieć się nie mogę, bo albo mi powie że się wstydzi powiedzieć (po 9ciu latach - szok), albo nie podejmuje tematu w ogóle to mi ręce opadają...

Co do stymulowania łechtaczki podczas stosunku to ona nie chce zebym ja jej to robił (nie znam powodu dlaczego, nie udało msię dowiedzieć), a sama nie zrobi, bo się wstydzi i jest jej głupio...

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez eelmirka Pokaż wiadomość
hm a co ona na to? nie zależy jej żeby zaczęło wam się układać? nie zależy jej żeby to naprawić?
Z rozmowy często wynika, że zależy, że się zmieni, ale w praktyce jest i tak inaczej...
Stary 2010-01-27, 11:58   #17
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
neitka ---> Dziękuję za zrozumienie Ja wiem, że doskonały nie jestem, ale dokładnie tak jak piszesz. Ja jestem facetem i do czasu kiedy to kobieta nie powie mi co lubi, ja wiedzieć nie będę, BO NIE MAM TEGO SAMGO! A tym bardziej, że każda lubi co innego, inaczej i gdzie indziej, a facet lubi byle jak, wszędzie i zawsze - i tu dla was ułatwienie. Tylko jeśli ja nie wiem i dowiedzieć się nie mogę, bo albo mi powie że się wstydzi powiedzieć (po 9ciu latach - szok), albo nie podejmuje tematu w ogóle to mi ręce opadają...
Może daj jej chwilę przerwy z rozmowami, bo się będzie wykręcać, męczyć i palić ze wstydu. Skoro powiedzieć nie może, bo się wstydzi, to niech delikatnie poprowadzi rękę (czy tam coś innego )...

Jeszcze mi do głowy przychodzi wspólne oglądanie erotyków - na dobry początek, bo film pornograficzny może być dla niej za ostry - i zawsze mimochodem możesz podpytać, czy coś tam na ekranie jej się podoba.

No i pomóc jej zwalczyć wstyd może jeszcze jedna rzecz (nie wiem czy jest u Was czy nie) - ogromna fascynacja każdym kawałkiem jej ciała. Bo nam, kobietom latami całymi jest trudno uwierzyć, że dla Was stopy plecy czy pośladki to 'zabawki' co nigdy nie wychodzą z mody.

neitka
Stary 2010-01-27, 11:59   #18
lutien
Wtajemniczenie

Kurcze - ciężka sprawa. A próbowałeś może angażować jakieś sytuacje różnego typu tak, żeby troszkę zmusić ją do aktywności? Np. scenki? Próbowaliście różnych zabaw? Może dziewczyna lubi troszkę bardziej "na ostro" ale ciężko jej się do tego przyznać?
Proponuję rozmowę na ten temat i zaproponowanie jej, żebyście troszkę poeksperymentowali w łóżku tak, żeby mogła odkryć, co ją podnieca. Może niech ona zacznie proponować rzeczy, których jeszcze nie próbowaliście? I niekoniecznie ma to być od razu seks w parku czy latexy. Zacznijcie od małych rzeczy - jakiś pornos, wibrator, klapsy, przebieranki, itp.
Może problem jest w tym, że zadowalasz ją na samym początku stosunku i potem spada jej podniecenie? Może spróbujcie zająć się ją, jak już będzie bliżej końca?
I na koniec dodam, że jest dużo kobiet, które wogóle nie kręci romantyczny klimat (np. ja ) - ja bym zasnęła gdyby mój TŻ wyskoczył ze świecami, nastrojową muzyką, masażem itp.

EDIT: Jakoś nie chce mi się wierzyć, że dziewczyna się po tylu latach wstydzi. Bo jeśli ktoś ma libido większe niż zero, to wcześniej czy później będzie miał ochotę na coś, co go rajcuje. A dziewczyna z tego co wiemy sama się nie masturbuje. Przynajmniej mi ciężko sobie wyobrazić, że przez 9lat związku ani razu nie zdarzył się taki seks, na jaki JA mam ochotę. Dlatego bardziej skłonna jestem do tego, że dziewczyna dopiero musi odnaleźć swoje upodobania. Wnioskuję także po stażu i wieku, że raczej nie miała okazji kochać się z innymi facetami, więc to przy Tobie musi sama siebie poznać.
(Katharine Hadley )

Edytowane przez lutien
Czas edycji: 2010-01-27 o 12:08
lutien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 12:01   #19
eelmirka
Zadomowienie

wstydzi się wstydzi się rozmawiać, wstydzi się praktykować, to jak to wszystko ma się kupy trzymać

niech przestanie się wstydzić to zacznie jej być dobrze, czy mówisz jej co lubisz? może Ty zacznij żeby ją ośmielić, ja nie wiem co ona taka nieśmiała....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 12:03   #20
paula78
Zakorzenienie

I prawie 9 lat sie czlowieku męczysz ?

i nie zgadzam się ,że seks jest nie najważniejszy ,jest tak samo wazny jak milosc,wiernosc,przyjażn ,itd.

Jak widac jestes pełen frustracji i pewnego dnia wybuchniesz ale wtedy nie będzie juz co zbierac z tego związku.

Dziewczyna ma jakies mega blokady ktore moga wypływac z róznych stron i miec różne podłoże ale bycie z kims 9 lat w związku i nic z tymi blokadami nie robić ?
zdrowe to nie jest dla nikogo.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 12:05   #21
delightful_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Jeszcze mi do głowy przychodzi wspólne oglądanie erotyków - na dobry początek, bo film pornograficzny może być dla niej za ostry - i zawsze mimochodem możesz podpytać, czy coś tam na ekranie jej się podoba.
Wiesz, wydaje mnie sie, że jeżeli ona wstydzi mu sie powiedzieć czy pokazać podczas stosunku (!) jak będzie dobrze, to już z pewnością będzie czuła się skrępowana oglądaniem filmu i oznajmianiem od tak co tam jest fajne a co nie... ;]

Stop Pseudohodowcom!

— Phil Bosmans

Stary 2010-01-27, 12:06   #22
onPoznan
Przyczajenie

Cytat:
No i pomóc jej zwalczyć wstyd może jeszcze jedna rzecz (nie wiem czy jest u Was czy nie) - ogromna fascynacja każdym kawałkiem jej ciała. Bo nam, kobietom latami całymi jest trudno uwierzyć, że dla Was stopy plecy czy pośladki to 'zabawki' co nigdy nie wychodzą z mody.
To, że ja jestem zafascynowany jej ciałem, a przedewszystkim pupą (niesamowita ) to ona bardzo dobrze wie. Tylko ja nie rozumiem, dlaczego ona nie może tego właśnie wykorzystać?? Tzn specjalnie "wyeksponować" swój tyłek, tylko wręcz odwrotnie - ukrywać go! Jak ona się przebiera, to nie może się odemnie opędzić No chyba, że to ją właśnie onieśmiela. Ta fascynacja jej ciałem...
Stary 2010-01-27, 12:07   #23
delightful_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość

Dziewczyna ma jakies mega blokady ktore moga wypływac z róznych stron i miec różne podłoże (...)
Też tak uważam. Może to wynika z wychowania? Może psychiki? Tego możesz dowiedzieć się tylko od niej.

Stop Pseudohodowcom!

— Phil Bosmans

Stary 2010-01-27, 12:11   #24
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Napisane przez delightful_girl Pokaż wiadomość
Wiesz, wydaje mnie sie, że jeżeli ona wstydzi mu sie powiedzieć czy pokazać podczas stosunku (!) jak będzie dobrze, to już z pewnością będzie czuła się skrępowana oglądaniem filmu i oznajmianiem od tak co tam jest fajne a co nie... ;]
Prawdopodobnie masz rację, ale sytuacja jest taka, że w sumie warto spróbować wszystkiego.

I jeszcze coś - prawdopodobnie ona jest świadoma Twojej frustracji i aktualnie w każdym Twoim tuleniu się do niej wypatruje zobowiązania w znaczeniu - jeśli będziemy się teraz całować to najpewniej skończy się seksem. To może być dla Ciebie trudne, ale przekonaj ją, że nie każda pieszczota prowadzi do łóżka to też może pomóc.

neitka

Edytowane przez neitka
Czas edycji: 2010-01-27 o 12:14
Stary 2010-01-27, 12:12   #25
delightful_girl
Zadomowienie

Cytat:
To, że ja jestem zafascynowany jej ciałem, a przedewszystkim pupą (niesamowita ) to ona bardzo dobrze wie. Tylko ja nie rozumiem, dlaczego ona nie może tego właśnie wykorzystać?? Tzn specjalnie "wyeksponować" swój tyłek, tylko wręcz odwrotnie - ukrywać go! Jak ona się przebiera, to nie może się odemnie opędzić No chyba, że to ją właśnie onieśmiela. Ta fascynacja jej ciałem...
W takim razie nie rozumiem. Ale wiem jedno: ona ma niskie poczucie własnej wartości, a to niestety najczęściej przekłada się na wszystkie sfery życia - więc i tę intymną także dotknęło.
Może zacznij ją bardziej (ale dyskretnie) obserwować i za każdy maleńki choćby kroczek w Twoją stronę często chwal.
Ja wiem, że to trochę śmieszne bo dziewczyna nie jest małym dzieckiem ale może okazać się bardzo pomocne.
A jeśli jest tak jak myślę to rozmowy spowodują tylko tyle że ona bardziej zamknie się w sobie.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Prawdopodobnie masz rację, ale sytuacja jest taka, że w sumie warto spróbować wszystkiego.
Oczywiście że tak, ale ja myślę że tu chodzi o cos więcej i w tym przypadku trzeba być ostrożnym z dawkowaniem sposobów.

Stop Pseudohodowcom!

— Phil Bosmans

Stary 2010-01-27, 12:15   #26
gorzka prawda
Zadomowienie

Witaj. Tutaj chodzi zdecydowanie o przyjemność was obojga, nie tylko twojej kobiety.
Po pierwsze: jeżeli twoja kobieta dochodzi przed stosunkiem to nic dziwnego że potem tylko czeka aż skończysz. Nie doprowadzaj jej do szczytowania przed stosunkiem, będzie on wtedy dla niej dużo przyjemniejszy. Jeżeli nie ma orgazmu podczas penetracji (niektóre kobiety nie mogą mieć!) to moment jej szczytowania można odłożyć na czas po stosunku.
Po następne: twierdzisz, że twoja kobieta to ,,kłoda", więc pokaż jej co ma robić (może nie wie, może nie potrafi, może jej się po prostu nie chce), powiedz jej albo po prostu poprowadź ją za rękę dosłownie. Mów jej dużo o tym czego pragniesz i oczekujesz (niekoniecznie musisz mówić podczas seksu, ale w innych momentach także). Jeżeli nadal nic nie robi to mów o tym co czujesz, że ci przykro, że czegoś ci bardzo brakuje (tylko delikatnie, bo takie słowa mogą łatwo zranić). Powiedz wprost, że zależy ci na tym, aby było jej przy tobie dobrze, poproś o to żeby ci pokazała czego pragnie...
Po ostatnie: wybierzcie się gdzieś gdzie nikt nie będzie wam przeszkadzał (hotel?), kup dobre wino lub szampana i pozwól, aby twoja kobieta się upiła (taki podstęp). Alkohol wyzwala dzikie emocje. może się otworzy i sama dowie się czegoś o sobie. Poza tym może twoja kobieta wcale nie lubi czułości, miziania itp. Musisz spróbować wszystkich wariantów (jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś).
Pozdrawiam i 3mam kciuki!

Edit: A może dziewczyna ma kompleksy na punkcie swojego wyglądu i dlatego się wstydzi?

Edytowane przez gorzka prawda
Czas edycji: 2010-01-27 o 12:22
gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 12:21   #27
onPoznan
Przyczajenie

Dziękuję wam za porady Jeszcze dzisiaj postaram sie zrobić pierwszy krok, aby to się zminiło. Nie oczekuję, że moja kobieta stanie się nagle dmeonem seksu, ale mam nadzieję, że po pierwsze rozmowa, a po 2-gie wykorzystanie waszych rad powoli zmieni sytuację Jeśli jeszcze jakies pomysły wpadły wam do głowy, bardzo chętnie przeczytam...

Postaram się was poinformować o jakimś postępie Pozdrawiam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 12:25   #28
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dziwne ma podejście Twoja dziewczyna. Na wszystko jest nastawiona "na nie" i w sumie nie wiadomo czemu.

W czasie gry wstępnej nic nie robi.
W czasie stosunku pewnie też nic nie robi, tylko leży i marudzi żebyś kończył.
Masturbacja - nie.
Stymulacja w czasie stosunku - nie.

To w sumie może ona nie chce tych orgazmów skoro nie chce robić nic w ich kierunku? A jak nie chce, to nie, nie ma jej co zmuszać.

A jak po swoim orgazmie łechtaczkowym nie chce już się kochać, to najpierw się kochajcie a potem jej orgazm
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 12:34   #29
lutien
Wtajemniczenie

U mnie było na początku bardzo podobnie, jak u Ciebie. Ja się wstydziłam cokolwiek zrobić (choć nie aż tak, jak Twoja dziewczyna, bo ja jednak się starałam przełamać). Ale potem odkryłam właśnie, że mnie takie mizianie i full romantik nie kręci. Ale trochę czasu mi to zajęło, bo po prostu nie byłam świadoma tego co mnie podnieca.
I staraj się nie naciskać. Może nie proponuj seksu przez jakiś czas. Mów jej komplementy, ale bez seksualnych podtekstów. Może jej się wydaje, że przez tą "fasynację jej ciałem" patrzysz na nią troszkę za bardzo, jak na obiekt seksualny. Staraj się nie skupiać przez jakiś czas na seksie.
Zresztą takie zachowanie faceta (jak Ty opisujesz swoje) może być trochę męczące. Ja rozumiem, że jej ciało Ci się podoba, ale postaraj się trochę mniej jej to okazywać. Daj jej czas na to, żeby zatęskniła za seksem, żeby ona musiała się troszkę postarać.

EDIT: Jeszcze jedno pytanko: jak często się kochacie? Jak często dajesz jej do zrozumienia, że masz ochotę się kochać?
(Katharine Hadley )

Edytowane przez lutien
Czas edycji: 2010-01-27 o 12:38
lutien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 12:39   #30
delightful_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Dziwne ma podejście Twoja dziewczyna. Na wszystko jest nastawiona "na nie" i w sumie nie wiadomo czemu.
A moim zdaniem wiadomo dlaczego, tylko to jest dość złożony problem...

Dziewczyna wstydzi się pokazać co i jak sprawia jej przyjemność, często czuje się skrępowana, nie chcę rozmawiać - uważam, że ma niskie poczucie własnej wartości i dlatego problem jest taki skomplikowany.Ma on podłoże psychiczne i w tym wypadku onPoznan musi postępować bardzo ostrożnie bo łatwo może niechcący sprawić, że dziewczyna jeszcze bardziej niż dotychczas zamknie się w sobie.

Mimo wszystko uważam że trafiła na wspaniałą i wyrozumiała osobę... Życzę powodzenia i wierze że wszystko się Wam ułoży no bo przecież nie sex a miłość i zrozumienie w związku jest najważniejsze (moim zdaniem)!

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
I staraj się nie naciskać. Może nie proponuj seksu przez jakiś czas. Mów jej komplementy, ale bez seksualnych podtekstów. Może jej się wydaje, że przez tą "fasynację jej ciałem" patrzysz na nią troszkę za bardzo, jak na obiekt seksualny. Staraj się nie skupiać przez jakiś czas na seksie.
Zresztą takie zachowanie faceta (jak Ty opisujesz swoje) może być trochę męczące. Ja rozumiem, że jej ciało Ci się podoba, ale postaraj się trochę mniej jej to okazywać. Daj jej czas na to, żeby zatęskniła za seksem, żeby ona musiała się troszkę postarać.
Dokłądnie! To może byc w tym wypadku bardzo pomocne.
Szczególnie komplementy, czule niezobowiązujące słowa!
No i co najważniejsze przytulaj ją często, całuj i na tym kończ! Niech nie stresuje się i nie martwi że każdy dotyk prowadzi tylko do jednego a wierze że będzie dobrze!

Stop Pseudohodowcom!

— Phil Bosmans

Edytowane przez delightful_girl
Czas edycji: 2010-01-27 o 12:41
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości