Dziwne problemy z sercem... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-06, 14:28   #1
trivial
Rozeznanie

GG do trivial

Dziwne problemy z sercem...

Nie bardzo wiedziałam gdzie to umieścić, no ale... gdzieś chyba muszę.
Jakieś dwa tygodnie temu poczułam jakby dziwne bicie serca "w gardle", mocniejsze niż zwykle. Oczywiście zaczęłam o tym myśleć, czułam to z godzinę no i poszłam spać. Rano nic mi już nie było.
Wczoraj dopadło mnie to samo, co jakiś czas muszę też wziąć jakby głębszy oddech. Oczywiście naczytałam się w głupim internecie głupot, doszłam do nie wiadomo jak ciężkich chorób, teraz sobie wkręcam i mam wrażenie, że ciągle to mam. No nic.
Zastanawiam się po prostu, czy mam już pędzić do lekarza (których to szczerze unikam jak ognia) czy po prostu powinnam jakoś złagodzić stres? Bo pojawia się jeszcze jeden czynnik, mianowicie to, że właśnie dwa tygodnie temu postanowiłam rzucić studia, chwilowo niezależnie od siebie muszę to ukrywać przed częścią rodziny, przy tym staram się też o dotacje, wyprowadzam się, biegam po urzędach. Nigdy nie dopadł mnie żaden stres, ale zastanawiam się czy to może być tego przyczyną?
Tak tylko chciałabym, żeby ktoś mądrzejszy mnie uspokoił, albo skarcił za lekceważenie zdrowia .

trivial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 14:49   #2
lores
Przyczajenie

Dot.: Dziwne problemy z sercem...

radzę jednak udać się do lekarza pierwszego kontaktu, niech da ci skierowanie na ekg
sama miałam coś podobnego no i u mnie na szczęście nic nie wyszło i też podejrzewam, że to była akurat wina stresu (studia itd), ale wizyta u lekarza nie zaszkodzi
a póki co, chociaż wiem, że to łatwo zabrzmi, radzę się za bardzo nie przejmować bo rzeczywiście człowiek sobie wkręca jakieś choróbska albo nasłuchuje jak mu serce bije (ja tak robiłam :/) a to z kolei tylko pogłębia stres
lores jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 14:56   #3
zakochana w sloncu
Raczkowanie

Wizyta u lekarza na pewno nie zaszkodzi. Może to "tylko" stres, ale chyba lepiej dmuchać na zimne.

51.5 (9.06.)
cel 1.: 49
cel 2.: 47
cel 3.: 45
zakochana w sloncu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 15:06   #4
Ewakuacja69
Rozeznanie

mysle, ze to z powodu stresu. mam podobnie jak mi sie nawartwia problemy. staraj sie wysypiac, lykaj magnez i pij meliske

-15kg!
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 15:17   #5
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015

A boli Cię serce? Masz czasem takie kłucie w żołądku? Ja częśto, to jest chwilka, ale to są moje problemy z kręgosłupem.
Druga sprawa: zawsze serce podchodzi mi do gardła kiedy się ostro zestresuje, np.mam zaśpiewać piosenkę, czy wyjść na sale czy cokolwiek, jestem strasznie płochliwą osobą.
agnieszka015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 15:23   #6
aniusia82
Rozeznanie

Mam bardzo podobne objawy - u mnie jest to spowodowane długotrwałym stresem. Jednak radze wybrać się do lekarza. pozdrawiam i zdrówka życzę
aniusia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 15:33   #7
Kocham_Luline
Raczkowanie

idz do lekarza!!!! zdrowie jest najwazniejsze
Kocham_Luline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 17:16   #8
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

to objawy stresowe prawdopodobnie, ale wizyta u lekarza nie zaszkodzi.
Stary 2010-02-06, 17:49   #9
iloneczka1
Wtajemniczenie

Zrób sobie echo serca. Nawet, jak trzeba by odpłatnie, ale za to masz jasność sytuacji.
(tylko raz na pól roku można, ze względu na promieniowanie)
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 17:57   #10
agatacia
Rozeznanie

Ja ponad rok temu miałam bardzo podobną sytuację - miałam dość stresujący okres w zyciu związany ze zmianą pracy i przez kilka tyg co chwila czułam podskakujące serce - takie mocniejsze uderzenia w gardle, świadomie niby się nie denerwowałam, jednak moje ciało chyba chciało dać mi sygnał, żeby zwolnić tempo Na ekg wyszła lekka arytmia, dostałam bodajże propranolol i po kilku dniach problem zniknął. Nie przemuj się, jestem pewna, że u ciebie też będzie to jedynie wiele hałasu o nic - co nie zmienia faktu, że marsz do lekarza
By the island in the river
Flowing down to Camelot
agatacia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 18:14   #11
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

ekg nie pokaże wielu poważnych wad serca jeśli są podstawy do niepokoju to trzeba iść do kardiologa, zrobić rtg i usg serca

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 18:49   #12
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

ja miałam takie objawy tuż po maturze (przed zaśnięciem jak leżałam to normalnie tłukło mi się serce aż je "słyszałam") oczywiście schizowałam się jeszcze bardziej, chodziłam w tym czasie do psychologa i powedziałam doktor o tym a ona stwierdziła że to takie postresowe wycieńcznenie organizmu (choć wydawało mi się że okres maturalny nie wywarł na mnie aż takiego wrażenia) i że samo przejdzie i faktycznie przeszło. czasem mi się to zdarza właśnie po jakimś stresujący okresie.
Stary 2010-02-06, 20:23   #13
ukrycior
Zakorzenienie

Bardzo dziwne będzie to, co napiszę, ale prawdziwe. Jakiś czas temu moja teściowa uskarżała się na podobne problemy. Tak jakby gula w gardle, płytki oddech, stany lękowe wieczorne. Ponieważ ja choruję na tarczycę i wiem, że zanim zaczęłam się leczyć też tak miałam zasugerowałam jej zrobienie TSH (prywatnie ok. 15 zł). Ale ona się uparła sprawdzić serce i poszła do kardiologa. Zrobił jej serię badań i nic nie wykrył, ale ona tknięta zapytała się go o to tsh. Popukał się w głowę, ale powiedział, że w zasadzie można zrobić. Ona zrobiła, wyszło nieprawidłowe, zdiagnozowano jej niedoczynność prostą i się leczy. Objawy ustąpiły. Jeśli lekarz pierwszego kontaktu i kardiolog nic nie stwierdzą polecam zrobić tsh. U kobiet tarczyca daje przedziwne objawy, naprawdę.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 21:00   #14
LaCandy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
ekg nie pokaże wielu poważnych wad serca jeśli są podstawy do niepokoju to trzeba iść do kardiologa, zrobić rtg i usg serca
zgadzam się z tym całkowicie

Czy to co ty miewasz to nie jest przypadkiem jakieś kołatanie serca? Bo jeśli tak to też to miałam kilka razy. Ja bym tutaj stawiała na stres ale radzę jednak pójść do kardiologa.
Stary 2010-02-06, 21:59   #15
vanessa00
Raczkowanie

jak wyzej.. to stres...moze on tak poplatac w naszym organizmie ze nawet sobie nie zdajemy sprawy. Postaraj sie wysypiac i moze pij melise..
vanessa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 21:59   #16
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

i łykaj magnez

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 06:23   #17
TsaiNu
Rozeznanie

A ja wcozraj wiczorem juz lezac w lozku mialam cos podobnego, ale to byl taki dziwny gniotący bol pod prawym obojczykiem, moze troche nizej tak jakby w piersi promieniujący na plecy, dosyc silny przestraszylam sie ale po kilkunastu minutach samo przeszlo tylko nie wiem co to moglo byc , a z tego co wiem to serce jest z lewej strony

How people treat you is their karma, how you react is yours.

Wayne Dyer
TsaiNu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 09:38   #18
ever-dream
Wtajemniczenie

Ja też mam czasami coś takiego, a nic mi nie jest A jestem pod stałą kontrolą lekarzy.
Stary 2010-02-07, 10:46   #19
JellyJumper
Zadomowienie

Miałam podobnie, tzn nadal mam.
Kiedys zdarzało mi się to co jakis czas, raz na kikla miesięcy, przechodziło p-o kilku minutach.

Nietety pewnego dnia w szkole nie przeszło jak zwykle, przyjechała karetka, wyląfowałam w szpitalu z tętnem 200

Miałam 17 lat więc nie mogli mi podac żadnego leku bo wszytskie były od 18 czy 21, i tak cały dzień niczym nie potrtafili tego uspokoić.
Az po dłuższych konsultacjach podali mi cos, była to najgorsza chwila w moim życiu, uprzedzili mnie ze gdy ten lek będfzie sie rozchodził w moim ciele poczuje sie jakby mnie cos miażdźyło jakbym umierała...

Przeszło od razu.
PO licznych badaniach nic sie nie okazało, mam jakas drobna wrodzoną wade serce ale to raczej nie od tego, lekarze nie wiedzxą skąd to sie bierze, ale biore leki i magnez.

załuje, że mudało dojsc fo tagiego wypadku abym poszła do lekarza.

Ty nie zwlekaj, im wczesniej tym lepiej.

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 22:41   #20
trivial
Rozeznanie

GG do trivial

Znów oczywiście mi przeszło, w pierwszej kolejności postanowiłam wyeliminować stres i przestać myśleć, że czas umierać . Jeśli mimo to będzie się powtarzało, to chyba zawitam do lekarza ;]

trivial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 08:09   #21
mordziula
Rozeznanie

ja miałam takie same "bóle" które okazy się być spowodowane stresem i nadwagą..teraz schudłam 12 kg i staram się mniej denerwowac i odrazu sie unormowalo wszystko..
jednak radze wybrac sie do lekarza..

Cytat:
Napisane przez JellyJumper Pokaż wiadomość
Miałam podobnie, tzn nadal mam.
Kiedys zdarzało mi się to co jakis czas, raz na kikla miesięcy, przechodziło p-o kilku minutach.

Nietety pewnego dnia w szkole nie przeszło jak zwykle, przyjechała karetka, wyląfowałam w szpitalu z tętnem 200

Miałam 17 lat więc nie mogli mi podac żadnego leku bo wszytskie były od 18 czy 21, i tak cały dzień niczym nie potrtafili tego uspokoić.
Az po dłuższych konsultacjach podali mi cos, była to najgorsza chwila w moim życiu, uprzedzili mnie ze gdy ten lek będfzie sie rozchodził w moim ciele poczuje sie jakby mnie cos miażdźyło jakbym umierała...

Przeszło od razu.
PO licznych badaniach nic sie nie okazało, mam jakas drobna wrodzoną wade serce ale to raczej nie od tego, lekarze nie wiedzxą skąd to sie bierze, ale biore leki i magnez.

załuje, że mudało dojsc fo tagiego wypadku abym poszła do lekarza.

Ty nie zwlekaj, im wczesniej tym lepiej.
leki od 18 roku życia? coś mi się niewydaje żeby był przedział wiekowy jeśli chodzi o takie leki, a jeśli już jest to do 12 lat a nie 18...pozatym leki na serce dla dzieci i młodziezy sa takie same jak dla dorosłych tylko podaja mniejsze dawki...tak przynajmniej moja siostra brała...

Edytowane przez mordziula
Czas edycji: 2010-02-08 o 08:13
mordziula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 13:50   #22
JellyJumper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordziula Pokaż wiadomość
ja miałam takie same "bóle" które okazy się być spowodowane stresem i nadwagą..teraz schudłam 12 kg i staram się mniej denerwowac i odrazu sie unormowalo wszystko..
jednak radze wybrac sie do lekarza..

leki od 18 roku życia? coś mi się niewydaje żeby był przedział wiekowy jeśli chodzi o takie leki, a jeśli już jest to do 12 lat a nie 18...pozatym leki na serce dla dzieci i młodziezy sa takie same jak dla dorosłych tylko podaja mniejsze dawki...tak przynajmniej moja siostra brała...
Nie pamiętam juz dokładnie, ale jestem pewna ze byłam za młoda na ten lek, może był on od 21, nie wiem już.
pamiętam, że było cos takiego że ten lek mógł być podawany tylko na oddziale wewnętrznym dla dorosłych, a ja leżałam na dziecięcym i nie chcieli mnie przenieść bo nie pełnoletnia, interweniowała moja ciocia ( lekarz) przeniesli mnie, znów był problem z podaniem tego leku...

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 10:33   #23
shilou
Raczkowanie

ostatnio rozmawialam z kobieta, która miała problem z tarczycą i mówiła właśnie o uczuciu tętna w gardle, myśle ze mogłabys zrobic sobie tsh, zeby sprawdzic czy wszystko z tarczcą w porządku
shilou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości