Wakacje za granicą z dwulatkiem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-01, 21:01   #1
Liatris
Rozeznanie

Wakacje za granicą z dwulatkiem

Witajcie.

Zima przed nami, a ja już marzę o przyszłym urlopie. To będzie pierwszy wyjazd z małym dzieckiem.

Teraz mnie to przeraża bo nie wyobrażam sobie jak moja córka wytrzyma długą podróż. Chcielibyśmy pojechać samochodem, ale wchodzi też opcja samolotu (minusem jest dla mnie ograniczenie bagażu).

Proszę o cenne wskazówki na temat samej podróży, a także ciekawych miejsc, przyjaznych rodzinom z małym dzieckiem. Interesuje nas południowa Europa, urlop blisko wody.

Pozdrawiam serdecznie.
Stary 2009-11-07, 20:46   #2
Galatasaray
Raczkowanie

Dot.: Wakacje za granicą z dwulatkiem

Polecam Tobie z czystym sumieniem Turcję. Lot ok. 3 godzin. Do miasteczka Side czy Kemer transfer z lotniska ok. 1 godziny.
W dobrym hotelu jest wiele udogodnień dla dzieci. W pokojach lodówki, obsługa dla rodziców z malucami jest bardzo pomocna. Wszelkie podgrzewacze czy krzesełka dla dzieci w restauracji hotelowej to standard. Tylko w okolicy Side i Belek masz piaszczyste plaże. Reszta to żwirek lub kamyczki.
Popatrz na hotele w Scan Holiday oznaczone Scan Fun czy cos takiego.
Znajomi z małym 1,5 rocznym dzieckiem byli w hotelu Asteria niedaleko Belek. Nie pamiętam drugiej nazwy tez fajnego hotelu ze Scana. Niedlugo beda oferty first minute i warto cos zamowic bo dla rodzin z dziecmi sa naprawde spore promocje w firstach.

Fajne hotele ma tez GTI z sieci Riva. Turcją na pewno nie będziesz zawiedziona. Dobre jedzenie, swietne hotele, dużo udogodnień, i miła obsługa. Dla dzieci zrobią prawie wszystko.
GTI juz ma firsty na 2010r. - zobacz na ich stronę. Mają chyba promocje na wyjazdy z dziecmi jak co roku.
Z dzieckiem najlepiej jechać w okolicy maja-czerwca lub w drugiej połowie września.

Firsty tez ma Alfa Star moze tam cos znajdziesz ciekawego.

Zobacz tez na forum Wakacje z dzieckiem na gazeta.pl.
http://forum.gazeta.pl/forum/f,$f,$seof.html?f=595

Jesli chodzi o wszelkie słoiczki, pieluchy itp dla maluchów w Turcji to spokojnie się w nie zaopatrzysz. Na początek weż swój mały zapas a pozniej w kazdym sklepie są dostępne. W hotelowym jedzeniu tez znajdziesz na pewno jakies przysmaki.
Galatasaray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 14:48   #3
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Galatasaray Pokaż wiadomość
Polecam Tobie z czystym sumieniem Turcję. Lot ok. 3 godzin. Do miasteczka Side czy Kemer transfer z lotniska ok. 1 godziny.
W dobrym hotelu jest wiele udogodnień dla dzieci. W pokojach lodówki, obsługa dla rodziców z malucami jest bardzo pomocna. Wszelkie podgrzewacze czy krzesełka dla dzieci w restauracji hotelowej to standard. Tylko w okolicy Side i Belek masz piaszczyste plaże. Reszta to żwirek lub kamyczki.
.
Zgadzam się.
W maju byliśmy z 1,5-roczniakiem w Turcji i naprawdę polecam.
Byliśmy w hotelu Joy Pegasos World i był super nastawiony na rodziny z dziećmi (jeśli chcesz, mogę pokazać zdjęcia)
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 19:57   #4
Liatris
Rozeznanie

Dziękuję , ale ostatecznie wybralismy Grecję. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni.
Stary 2010-02-07, 14:35   #5
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liatris Pokaż wiadomość
Witajcie.

Zima przed nami, a ja już marzę o przyszłym urlopie. To będzie pierwszy wyjazd z małym dzieckiem.

Teraz mnie to przeraża bo nie wyobrażam sobie jak moja córka wytrzyma długą podróż. Chcielibyśmy pojechać samochodem, ale wchodzi też opcja samolotu (minusem jest dla mnie ograniczenie bagażu).

Proszę o cenne wskazówki na temat samej podróży, a także ciekawych miejsc, przyjaznych rodzinom z małym dzieckiem. Interesuje nas południowa Europa, urlop blisko wody.

Pozdrawiam serdecznie.
Nie masz sie czego bac naprawde to nie takie straszna. Mojej coreczki pierwsza podroz samolotem odbyla sie jak miala 8 i pol miesiaca, dzis ma 4 i pol i juz sporo swiata zwiedzila. Osobiscie polecam samolot a nie samochod, wygodniejsze i dla nas i dla dziecka i oczywiscie o wiele szybciej. Co do bagazu to az tyle zeczy nie potrzeba na wakacije. Dobre hotele duzo zapewniaja.
Nasza coreczka loty znosi dobrze i zawsze zadowolona. Dla niej to super zabawa. Ma swoja walizke gdzie pakuje ukochanego misia, kredi, malowanki i inne zabawki co chce zabrac. W somolcie gramy, czytamy, suchamy muzyki itp Jak narazie jej najdluzsze podroz byla do PL, jak miala 11 miesiecy, ponad 9 godzin samolotem. Chodz w tym roku tez czeka nasz dalsza wyprawa bo wybieramy sie do Portugali.
Takze nie stresuj sie napewno bedziecie bardzo zadowoleni i dziecko tez.
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 18:12   #6
OYE
Zakorzenienie

Co jeszcze moge dodac, oczywiscie apteczke trzeba wziasc, cos na goczy bolu, raczke czy bol, uczulenia, termomet, plastry itp.
Tez w pierwszy dzien zawsze zapoznaje sie z "okolica" co robic jak potrzebny lekarz szpital itp
Wode pic tylko z butelki bo nie wiadomo jak organizm przyjmie nowa. Warto tez wykupic ubezpieczenie wakacyjne. My tez zawsze w pierwszy dzien wybieramy sie do sklepu i kupujemy co moze byc nam potrzebne plus oczywisice zabawaki do piasku, pilke materac itp, szokda miejsca w walize na takie rzeczy.
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości