|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() "Biała jak ściana" - czyli kolor cery.
Często znajomi mówią mi,że jestem " biała jak ściana ". Nie wiem jak to zmienić. Czy jeść jakieś owoce, które mają ten barwnik czy jak to czy jakieś kosmetyki. Nie chciałabym używać kosmetyków opalających cerę
![]() Z góry dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: "Biała jak ściana" - czyli kolor cery.
a musisz się zmieniać dla znajomych? każda cera jest ładna, o ile zadbana, nieważne, czy śniada, czy alabastrowa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka KWC
|
Otóż to, białe jest piękne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Umbra i iceflower macie całkowita racje
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Picie soku z marchewki lub/i branie tabletek z beta-karotenem podobno robi bardziej opalony kolor skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
jeśli nie chcesz używać kremów brązujących i tonujących to chyba ta marchewka zostaje. dlaczego nie chcesz wypróbować kremów? czy może już wyprobowałaś i się zawiodłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Kremy brązujące to fajna srawa. Ja tez jestem bialutka a nie przepadam za solarnianą opalenizną wiec kremy wydają sie najlepszym rozwiazaniem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a może spróbuj ożywić cerę jakimś brązerem albo różem rozświetlającym - odrobina na kości policzkowe doda Ci trochę kolorków i jednocześnie podkreśli bladość cery, która jest teraz w modzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja też należę do 'białych jak ściana', i wcale mi to nie przeszkadza ;]
Wszyscy znajomi się dziwią, bo nie lubię ani się opalać, ani nie używam bronzerów itp. Biała skóra = szlachetna skóra ;p A tak na serio: nie wszystkim pasuje opalenizna, ale w przypadku 'chorego' koloru skóry warto jest wcinać marchewkę lub pić 'bobofruty'. Do tabletek nie mam przekonania... i oczywiście na efekty trzeba poczekać.
zdrowe odżywianie → ładna cera → nauka, nauka - LO czeka! Ograniczamy kupowanie mazideł do ust i zużywamy stare! kupionych - 1 zużytych - 1 House Addict. Poniedziałek, wtorek, środa, House, piątek, sobota, niedziela. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Własciwie też lubie swoją jana cere..daje pole manewru.Jesli mi sie znudzi wystarczy samoopalacz brązer i jestem opalona. Za to kiedy mam ochote moge miec bialutką delikatną cere..To całkiem fajne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Powiedzmy to sobie szczerze, dziewczynki.
Ścianowatość rządzi xD.
zdrowe odżywianie → ładna cera → nauka, nauka - LO czeka! Ograniczamy kupowanie mazideł do ust i zużywamy stare! kupionych - 1 zużytych - 1 House Addict. Poniedziałek, wtorek, środa, House, piątek, sobota, niedziela. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja również uważam, że biała cera może być ładna. Może trochę różu żeby ją ożywić? Ale wiele kobiet stara się ją specjalnie wybielić, więc masz skarb
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiele razy żałowałam że nie mam ciemniejszej karnacji..ale skoro nie mam to nie..i teraz myślę że dobrze żę jest takie urozmaicenie na świecie..jakby wszyscy wyglądali tak samo to byłoby nuuudno! ![]() dzięki mojej bladości jestem...oryginalna i nie powtarzalna! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ciekawe, czy ja kiedys zaakceptuje swoją bladość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
a ja polecam ZIEMIĘ EGIPSKĄ do twarzy .. jest to puder brązujacy który nadaje skórzy piękny odcień opalenizny. nie ma mowy o plackach , pomarańczowym kolorze czy drobinkach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Oh dziewczęta jak ja Wam zazdroszcze
![]() ![]() ![]() PS. Kurcze no rządzicie noooo ![]()
Edytowane przez Perelkowaa Czas edycji: 2008-05-13 o 20:26 Powód: edycja błędu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Mocno polecam regularne picie soków marchwiowych
![]()
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hahaha... nie ma sprawy ![]() Ale czy to nie reguła że zawsze się chce mieć to co akurat się nie ma? Kobieta z kręconymi włosami chciałaby mieć proste, opalona -mieć porcelanową cerę, a ta z niebieskimi oczyma mieć brązowe.... zawsze na odwrót ![]() Cytat:
![]() A ja mam za dużego lenia by stosować samoopalacze..bo to całe te ceregiele ze smarowaniem by było równo...a i tak zejdzie to po 3 dniach ![]() Chociaż znam jeden dobry samoopalacz...
![]() |
![]() |
#20 |
zielony stworek
|
Ale po soku marchewkowym skóra robi się taka wściekle pomarańczowa-marchwiowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
i tak nie lubię marchewki..mała strata
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Sweet_Jelly! Nie śmiej sie z koleżanki:P każdy lubi coś innego;P. Chociaz ja nigdy bym sie na samoopalacz nie skusiła, fe ble i niewygodne, zależy jaki ale moja kuzynka miała takie straszne plamy potym
![]() Ano, chce sie tego czego sie nie ma, taka reguła i to chyba juz od zawsze ![]() ![]()
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro nie lubisz marchewki to pozostają balsamy brązujące i samoopalacze ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam bardzo jasna cere ale bardzo mi sie to podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja podobnie
![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
hehe,wszystkie tu piszecie, ze blade to takie "ładne i oryginalne", ze mam wrazenie , ze niedlugo wszystkich ogarnie mania wybielania i dopiero bedzie. Moda solarkowa w negatywie, az sie boje, jako osoba ktora nie opala sie od zawsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
mówisz że chcesz przyciemnić tylko KOLORYT CERY a nie skóry więc to róznica!!!!!!
I naprawde zapewniam cię że bardzo dobrze ziemia sie komponuje z resztą ciała! Zawsze możesz musnąć pędzlem a nawet powinnaś szyje w litere V w kierunku dekoltu a jak masz odsłonięte ramiona to tak samo je delikatnie musnąć i po problemie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja też mam jasną skórę i powolutku zaczynam się do niej przkonywać. Ale jak widzę różne zdjęcia, gdzie ludzie mają bladą skórę to myślę sobie, że jestem najbardziej bladym człowiekiem na świecie
![]() Najpierw chciałam trochę przyciemnić skórę, ale teraz będę szukać czegoś na podkreślenie bladości. Koleżanka mojej mamy mówiła, że taki krem jest dobry dla nastolatków i twarz przyciemnia, ale niestety chyba tylko na twarz jest. Nazywa się Rossmann, Synergen, Deckendes Make-Up |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.