![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Van Cleef & Arpels, Feerie EDP - 2,69 zł/ml - na już
ZAKUPY ZAKOŃCZONE
Część przesyłek poleciała 01.03.2010 r, a część 3 dni później - powód opóźnienia wysyłki podany jest poniżej (pogrubiony czerwony tekst). Nasz flakonik doleciał 24.02.2010 r. Ostatni przelew dostałam 02.03.2010 r. Niestety sprzedawca zamiast nowego testera przysłał używany - ubytek na fotkach poniżej (ja oceniam na 10 ml), więc: 1 ml kosztuje 2,99 zł (269 zł : 90 ml = 2,99 zł). Sprzedawca postanowił oddać pieniądze (24 zł) za brakujące ml, teraz czekam na przelew od niego. Żeby nie przedłużać Waszego czasu oczekiwania na perfumy, podam może do przelewu wyższą kwotę, a nadpłatę (jak na moje konto trafi 24 zł od sprzedawcy) włożę do kopert z Waszymi odlewkami. Jak ktoś woli czekać na wyjaśnienie kwestii tych zakupów, to może wstrzymać się z przelewem. Dzisiaj dostałam zwrot od sprzedającego 24,00 zł, zatem cena za ml podana w tytule wątku jest aktualna. ![]() Miałam zakupić odlewkę na przełomie marca i kwietnia, ale jednak nie wytrzymam tak długo - tym bardziej, że złowiłam na all perełkę ![]() 1. Nazwa zapachu i pojemność: Van Cleef & Arpels, Feerie EDP 90 ml 2. Miejsce zakupu: Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=932688612 3. Link do opisu nut: KWC: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...Feerie-EDP.htm 4. Cena flakonu: 249,00 zł - 24,00 zł = 225 zł Kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: 20,00 - przesyłka pobraniowa kurierska, jest tylko 6 zł droższa niż przy wpłacie na konto, a u tego sprzedawcy kupuję po raz pierwszy. Chociaż ma dużo pozytywów, zero neg, to przezorny zawsze ubezpieczony (tym bardziej, jak kupuje za wspólną kasę ![]() 5. Kwota za 1 ml zapachu: 2,69 zł 6. Termin zbierania wpłat: już - flaszka jest już kliknięta. Ale mogę za nią zapłacić i zaczekać na wpłaty od Was maksymalnie do 5 marca. 7. Posiadane atomizery i ich ceny: 5, 10, 20 ml po 2 zł. 8. Koszt wysyłki do współkupujących: 7 zł - polecony priorytet w kopercie bąbelkowej. 9. Lista udziałowców(kupujących)/lista rozliczeń: Agnieszka32 - 30 ml + f ukrycior 10 ml - dziękuję za wpłatę (35,90 zł) - wysłane - doleciało ![]() agusia_1 5 ml (atomek 10 ml) - dziękuję za wpłatę (22,45 zł) - wysłane - doleciało ![]() jm1103 10 ml - dziękuję za wpłatę (35,90 zł) - wysłane - doleciało ![]() free123 5 ml (atomek 10 ml) - dziękuję za wpłatę (22,50zł) -wysłane - doleciało ![]() lowelana 5 ml (atomek 5 ml) - dziękuję za wpłatę (22,45 zł) - wysłane - doleciało ![]() marmota 5 ml (atomek 5 ml) - dziękuję za wpłatę (22,45 zł) - wysłane - doleciało ![]() ewalds 10 ml - dziękuję za wpłatę (38,90 zł) - wysłane - doleciało ![]() microsphaera 10 ml - dziękuję za wpłatę (35,90 zł) - wysłane - doleciało ![]() --------------------------------------------------- KONIEC ROZLICZENIE 10 ml zapachu = 2,69 * 10 = 26,90 zł atomek = 2 zł przesyłka polecona priorytetowa = 7 zł Kwota do przelewu = 29,90+2+7 = 35,90 zł 5 ml zapachu = 2,69 * 5 = 13,45 zł atomek = 2 zł przesyłka polecona priorytetowa = 7 zł Kwota do przelewu = 14,95+2+7 = 22,45 zł
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-03-28 o 01:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Van Cleef & Arpels, Feerie EDP - 2,69 zł/ml - na już
Ago, jeśli dałoby się wpłacić 1-2 marca to ja bym była chętna na 10ml
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Poproszę o 5ml na spróbowanie
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Poproszę 10 ml - najchętniej z odbiorem osobistym
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Oj nie
![]() ![]()
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-02-22 o 23:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Poproszę 5 ml dla poznania zapachu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Poprosze 5 ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj dostałam wpłatę od jm1103 - dziękuję za błyskawiczny przelew.
![]() Nikt już nie chce tego cudnego zapachu? ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-02-23 o 23:26 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Bardzo poproszę 5 ml
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Z przyjemnością dopisuję
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Przelew od agusi_1 właśnie doleciał - dziękuję za błyskawiczną wpłatę ![]() Bierzcie kochane, bo jak zapach doleci to pewnie będę chciała nieodstąpioną jeszcze resztę zatrzymać sobie ![]()
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-02-24 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mozna jeszcze? 10ml????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Bierzcie kochane, bo jak zapach doleci to pewnie będę chciała nieodstąpioną jeszcze resztę zatrzymać sobie
![]() Strasznie kusisz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dopisuję Was i zamykam listę - poproszę tylko o potwierdzenie, żę się decydujecie na zakupienie po nowej cenie (wyjaśnienie pod spodem). Sytuacja wygląda następująco, dzisiaj doleciała nasza flaszka. Jest jednak małe ale... Brakuje w niej około 10 ml, mimo, że miało być 100 ml (zaraz wkleję fotki). Nowa flaszka, jak pewnie wiecie charakteryzuje się tym, że nie psika od razu, bo jest pusta rurka atomizerka. Nasza flaszka niestety psikała od razu. Ja psiknęlam jak na razie 1 raz, na nadgarstek, żeby sprawdzić zapach - na szczęście to na pewno oryginał, opakowanie też na to wskazuje. W tej sytuacji 1 ml kosztuje: 269 zł : 90 ml = 2,99 zł, czyli 30 groszy drożej niż podane było w aukcji. Napisałam maila do sprzedawcy, żeby zaproponował jakieś rozwiązanie, ale obwaiam się , że mnie spławi (np. jak mu odeślę na swój koszt, to ooda mi kasę, a za przesyłkę zapłacę tyle, ile przepłaciłam za flaszkę). Wprawdzie przesyłka była pobraniowa, ale stwierdziłam, że ją odbiorę, bo jestem gotowa zapłacić te 3 zeta za ml. Nie wiem jednak, czy Wy też jesteście na to zdecydowane
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W każdym razie ja zostaję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Neutral na pewno, negatywy chyba są jednak dla takich co biorą kasę i nic nie przysyłają, ale jak mnie oleje całkowicie (będzie leciał w klocki, ze nówka, to jednak chyba tego nega dostanie ![]() edit: w aukcji jest mowa o prezencie gratis - jest to próbka 1 million paco rabanne edt o poj 1,2 ml. Na pewno nie jest ona warta 24 zł, które przepłaciłam wrrr
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-02-24 o 23:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ago, co za ludzie! Ugh, no cóż, nie będzie już polecanym sprzedawcą na wizażu, nawet jeśli nie skończy się negatywem, to trzeba mu zrobić czarny PR.
Ja oczywiście zostaję, jak wspólne zakupy to wspólne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
edit: wkleiłam fotkę
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-02-24 o 23:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do faceta to on nie jest polecany, sprawdziłam przed zakupem, dlatego brałam przesyłkę pobraniową - jakby próbował przysłać podróbkę, to nie odebrałabym jej, a tak oceniłam że te 30 gr za ml do przeżycia jest. Ale chodzi o fakt i uczciwość, więc jak najbardziej, czarny PR mu się należy ![]()
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-02-25 o 00:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Starałam się znaleźć zdjęcia bardziej amatorskie ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym na fotce w aukcji flaszka jest dobrze oświetlona, gdyby to była nasza flaszka byłby widoczny poziom płynu przy takim oświetleniu.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To na pewno nie nasza flaszka tylko zdjęcie z netu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Facet przed finalizacją zakupów zapewniał mnie w mailu, że na zdjęciu jest oferowany przez niego produkt. Napisałby uczciewie używany tester, wkleił fotkę z ubytkiem, a tak no chyba jednak neg
![]()
#27 |
Raczkowanie
|
Poproszę 10 ml po nowej cenie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja tez zostaje po nowej cenie - jak robic zakupy razem, to razem ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Zostaję na placu boju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
JA nadal prosze 10ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.