|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Staż nie z urzędu pracy - wynagrodzenie
Dostałam się na staż przez szkołę, który finansuje UE, na umowie przeczytałam że stypendium stażowe będzie wynosiło 682zł brutto, czy nie powinno wynosić tyle co za staż z urzędu pracy? Jaka jest w tym różnica?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Staż nie z urzędu pracy - wynagrodzenie
Raczej nie, bo chyba tylko staże z UP mają określoną odgórnie (w ustawie) wysokość wynagrodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje, że nie. Ja np. jestem na stażu, który również finansuje UE, niby jest przez urząd pracy, ale płacą mi więcej niż na tym stażu "urzędowym"
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Rozumiem, myślalam że staż to staż i przy każdym stypendium jest jednakowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Work, work, work
|
Cytat:
Staże z PUP a inne staże to dwie osobne sprawy przede wszystkim w kwestii funduszy. Stawki na styp. stażowe, dodatki czy inne świadczenia w PUP ustala Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, zaś mając prywatny staż z uczelni czy w firmie, to ona ustala wynagrodzenie stażowe ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Zobacz sobie na staże np. w Danone, Mars czy Groupon - tam masz wynagrodzenie ponad 3500zł brutto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.