![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Stepper
Czy któraś z Was ma coś takiego i mogłaby się podzielić wrażeniami? Czy warto to kupić? Tyję w biodrach i w górnych częściach nóg, słyszałam że najlepszym rozwiązaniem są właśnie ćwiczenia na steperze. To prawda? Pozdrowienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Steper - tak czy nie?
ja mam takie urzadzonko i goraco polecam tylko trzeba cwiczyc systematycznie - najlepiej codziennie, co kiedys robilam, ale mnie takie zabawki szybko sie nudza. Efekty sa widoczne, nogi sa ladnie wymodelowane - musze zaczac od nowa cwiczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wielkie dzięki za odpowiedź. Myślałam że już nikt się nie odezwie i tak od kilku dni oglądam ten stepper w sklepie i chodzę koło niego (niedługo pomyślą że chcę coś ukraść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja juz od dlugiego czasu chodzę na aerobik i chociaz mam do wyboru sporo swietnych zajec to naprawde nigdy nie przepuszczam by zapisać się właśnie na zajęcia na stepie. Nogi mam fajnie umięśnione,ładnie wymodelowane a pośladki dużo jędrniejsze. A schudłam 14 kilo więc potwierdzam że działa! poza tym skakanie na stepie to fajna zabawa i mnóstwo spalanych kalorii!
pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
step a stepper to nie to samo [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja ośobiscie bym Tobie odradzała.Ćwiczyć trzeba umieć - niestety jak to robimy źle to może nam przynieść więcej szkody niz pożytku!Na początek (przynajmniej kilkanascie razy)radziłabym pójść Tobie na Fitness-ale tylko z doświadczonym instruktorem-i wtedy nauczysz korzystać sie z przyrządów.Jak ktos chce zadbać o siebie to niestety wymaga poświaceń i systematyczności. Ale dla pocieszenia powiem Tobie, że mam 30 lat, dziecko a figure taką o jakiej mogłaby pomarzyć nie jedna 18-latka (i to od momentu gdy zaczęłam ćwiczyć).
beauty1 napisał(a): > Czy któraś z Was ma coś takiego i mogłaby się podzielić wrażeniami? Czy warto to kupić? Tyję w biodrach i w górnych częściach nóg, słyszałam że najlepszym rozwiązaniem są właśnie ćwiczenia na steperze. To prawda? Pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam Dziewczyny za odpowiedzi. Przyznam,że czytałam sporo dobrego na temat tego urządzonka i ucieszyłam się, bo właśnie lubię ćwiczyć w domu, jakoś nie mam zapału do chodzenia na aerobic czy fitness (wiem, straszny leń ze mnie).Ponieważ tłuszzyk zbiera mi się właśnie w biodrach i nogach więc pomyślałam że steper to jest to. Chciałam zrzucić kilogramy właśnie w tych miejscach, a kiedy się odchudzałam to chudłam cała (a zapomniałam wspomnieć że u góry jestem z natury chuda). Więc wprawdzie nogi zrobiły się szczuplejsze i tyłek mniejszy, ale u góry same kości, a rączki to takie jakbym miesiącami nie jadła.Więc ktoś mi poradził właśnie steper jako sposób na zrzucenie zbędnych kilogramów od pasa w dół. Co radzicie - kupić czy nie?Pozdrawiam Was gorąco
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
czy moglabyś zdradzić ile kosztuje takie urządzenie ? Tez by mi się przydało skoro efekty są widoczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Czy mogłybyście sprecyzować o czym mówicie w tym wątku? Step czy stepper?
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mi chodziło o steper. Nie bardzo wiem jak opisać to urządzenie. Ma takie dwa pedały (już widzę jak się śmiejecie, ale nie wiem jak to inaczej nazwać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Właśnie. Więc weź poprawkę na to co pisała Enigma. Step to coś zupełnie innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mam steppera od ponad polrora roku i musze powiedzec ze jest rewelacyjeny, pod warunkeim ze sie na nim cwiczy po 45 minut co drugi dzien; ja robie 15 minut na stepperze potem 4 minuty przerwy, znowu 15 minut, przerwa i powtorka; jak wytrzymasz wiecej tym lepiej aby sie nie przecwiczyc; stepper dsokonale ksztaltuje cale nogi, posladki, biodra, brzuch, ramiona, pozwala w znacznym stopniu wygladzic cellulitis.... warto tydac pare groszy aby ladnie wygladac..... POLECAM!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Re: Steper - tak czy nie?- pyt. do Edyty
Witam,
Edyto, a czy możesz mi powiedzieć czy ćwiczenia na czymś takim wyszczuplają sylwetkę (głównie chodzi właśnie o nogi), czy poprostu stają się one bardziej umięśnione(nogi oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
cwiczenia na stepperze wyszczuplaja nogi i jednoczesnie buduja ladne miesnie, ale wiadomo, ze jak bedziesz przesadzala z kazdnymi cwiczeniami to bedziesz miala duze miesnie, dlatego cwiczenie z rozwaga jest bardzo wazne; 45 minut co drugi dzien nie zrobi ci krzywdy; ja na przyklad lubie ladnie zbudowane nogi, ladne delikatne miesnie a nie takie patyczki, sflaczale i chude, to nie jest ladne..... polecam wiec steppera.... pozbedziesz sie tez cellulitisu....
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Edytko za odpowiedź i pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Stepper raz jeszcze
Zamierzam kupić sobie takie właśnie urządzonko w celu wyszczuplenia nóżek, konkretnie ud, a także pośladków. Martwi mnie tylko to, że mogą mi się rozbudować łydki. Z pewnością ktoś z was ćwiczy na stepperku, więc mam nadzieję, że powiecie mi, czy warto sprawić sobie taki sprzęcik, jakie daje efekty w rzeczywistości itp...
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Stepper raz jeszcze
Zamierzam kupić sobie takie właśnie urządzonko w celu wyszczuplenia nóżek, konkretnie ud, a także pośladków. Martwi mnie tylko to, że mogą mi się rozbudować łydki. Z pewnością ktoś z was ćwiczy na stepperku, więc mam nadzieję, że powiecie mi, czy warto sprawić sobie taki sprzęcik, jakie daje efekty w rzeczywistości itp...
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Re: Stepper raz jeszcze
Hej Złośnica (czyżby siostra Złośliwca [img]icons/icon12.gif[/img] ), ja cwiczę na steperze prawie codziennie, jednak dołączam do tego rower i bieżnię. Sama już nie wiem jak z tym steperem jest, wydaje mi się jednak, że jeśli będziesz ćwiczyc tylko na steperze i dość długo to łydki się mogą trochę rozbudować. Ja ćwiczę 15 min. (przez parę miesięcy) i chyba troszkę łydki mi się nie podobają (ale może jestem przewrażliwiona). W każdym razie każdy ruch jest dobry, mozesz spróbować chodzić z małym obciążeniem i przenosić ciężar ciała na pięty (to bardziej działą na uda i pośladki), a nie na palce. Ja tak robię, bo boje sie o te nieszczęsne łydki [img]icons/icon7.gif[/img] Poza tym na steperku kształtuje sie też pupa i uda, tak więc ćwicz. Radzę jednak dołączyć też rowerek, lub bieganie bo to też świetnie działa na nogi. Pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
#19 |
Zakorzenienie
|
Hej Złośnica (czyżby siostra Złośliwca [img]icons/icon12.gif[/img] ), ja cwiczę na steperze prawie codziennie, jednak dołączam do tego rower i bieżnię. Sama już nie wiem jak z tym steperem jest, wydaje mi się jednak, że jeśli będziesz ćwiczyc tylko na steperze i dość długo to łydki się mogą trochę rozbudować. Ja ćwiczę 15 min. (przez parę miesięcy) i chyba troszkę łydki mi się nie podobają (ale może jestem przewrażliwiona). W każdym razie każdy ruch jest dobry, mozesz spróbować chodzić z małym obciążeniem i przenosić ciężar ciała na pięty (to bardziej działą na uda i pośladki), a nie na palce. Ja tak robię, bo boje sie o te nieszczęsne łydki [img]icons/icon7.gif[/img] Poza tym na steperku kształtuje sie też pupa i uda, tak więc ćwicz. Radzę jednak dołączyć też rowerek, lub bieganie bo to też świetnie działa na nogi. Pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
#20 |
Raczkowanie
|
No więc gdybym ćwiczyła na steperze co drugi dzień przez 45 min a w pozostałed dni jeździłabym na rowerku to byłoby okej? Mam problem głównie z górnymi częściami nóg i pupcią No i sprawa kluczowa: możecie mi polecić jakiś model steppera - dobrego i niedrogiego.
Slonko,dzieki za odpowiedź!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
No więc gdybym ćwiczyła na steperze co drugi dzień przez 45 min a w pozostałed dni jeździłabym na rowerku to byłoby okej? Mam problem głównie z górnymi częściami nóg i pupcią No i sprawa kluczowa: możecie mi polecić jakiś model steppera - dobrego i niedrogiego.
Slonko,dzieki za odpowiedź!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chcesz zminimalizować ryzyko rozbudowania łydek po steperku to po każdej sesji ćwiczenia na nim zrób zestaw ćwiczeń rozciągających ze szczególnym uwzględnieniem rozciągania mięśni łydek [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chcesz zminimalizować ryzyko rozbudowania łydek po steperku to po każdej sesji ćwiczenia na nim zrób zestaw ćwiczeń rozciągających ze szczególnym uwzględnieniem rozciągania mięśni łydek [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Tak też zrobię...A co do Złośliwca to czysty przypadek i żaden stopień pokrewieństwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Tak też zrobię...A co do Złośliwca to czysty przypadek i żaden stopień pokrewieństwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
schody a stepper :)
Znalazlam taki watek na sfd.pl ale bez odpowiedzi [img]icons/icon9.gif[/img]
Wiec pytam tu [img]icons/icon7.gif[/img] Czy wchodzenie po schodach przez 1h da taki sam efekt jak stepper ? I podobno mozna spalic tym ok 1000kcal.. Jak to jest ? [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
schody a stepper :)
Znalazlam taki watek na sfd.pl ale bez odpowiedzi [img]icons/icon9.gif[/img]
Wiec pytam tu [img]icons/icon7.gif[/img] Czy wchodzenie po schodach przez 1h da taki sam efekt jak stepper ? I podobno mozna spalic tym ok 1000kcal.. Jak to jest ? [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Re: schody a stepper :)
Wchodzenie po schodach uruchamia podobne grupy mięśni jak stepper(chociaż bardziej wymaga pracy mięśni pośladków niż stepper), ale jest dużo bardziej "energochłonne" niż stepper, bo przecież dochodzi jeszcze kwestia pokonania przewyższenia [img]icons/icon7.gif[/img] W końcu na to, żeby wywindować własne ciało na jakieś tam piętro też potrzeba energii. Może 1000 kcal to przesada(to byłoby baaaardzo szybkie bieganie po schodach z plecakiem [img]icons/icon12.gif[/img] ) , ale faktycznie można dużo spalić i ładnie wyrzeźbić nogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Wchodzenie po schodach uruchamia podobne grupy mięśni jak stepper(chociaż bardziej wymaga pracy mięśni pośladków niż stepper), ale jest dużo bardziej "energochłonne" niż stepper, bo przecież dochodzi jeszcze kwestia pokonania przewyższenia [img]icons/icon7.gif[/img] W końcu na to, żeby wywindować własne ciało na jakieś tam piętro też potrzeba energii. Może 1000 kcal to przesada(to byłoby baaaardzo szybkie bieganie po schodach z plecakiem [img]icons/icon12.gif[/img] ) , ale faktycznie można dużo spalić i ładnie wyrzeźbić nogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ale jedną godzinę pod rząd??? Hehehe, nawet sobie nie wyobrażam...
A ja i tak codziennie pnę sie po schodach, bo boję się windy... Nawet z zakupami. [img]icons/icon10.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.