|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Moskwa -Władywostok- pomóżcie spełnić marzenie
Witam, szukam osób, które pomogłyby załatwić wizę do Rosji. W wakacje 2010 chcę z mężem wyruszyć do Moskwy, a dalej koleją transsyberyjską do Władywostoku. Nie chcę korzystać z usług biura podróży. Może macie jakichś znajomych w Moskwie którzy mogliby mnie "zaprosić" abyśmy dostali wizy i przenocować 2-3 noce? Chcemy zobaczyć jak żyją normalni Rosjanie, pogadać z nimi, a jednocześnie coś zwiedzić i przeżyć przygodę życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moskwa -Władywostok- pomóżcie spełnić marzenie
wydaje mi sie, ze nie trzeba miec zaproszenia, zeby dostac wize. nigdy o tym nie slyszalam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No niestety sprawdzałam.
Rodzaje wiz:
Edytowane przez salomi Czas edycji: 2009-11-10 o 17:13 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Hej,
Byłam w Moskie przez 2 miesiące kilka lat temu. Wizę załatwiałam sama - w konsulacie w Krakowie - wypełniłam wniosek i... dostałam. Wiza normalnie kosztuje jakąś tam sumę, ja zapisałam się na kurs rosyjskiego i w konsulacie sami uznali, że nic nie płacę, że jest to "wiza naukowa" ![]() I jeszcze: couchsurfing - wpisz w Google, zarejestruj się i poznaj kogoś z Rosji, kto wynajmie Ci kanapę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dokladnie, wcale nie jest tak ciezko. Kup voucher turystyczny do Rosji, poszukaj w necie gdzie to mozna kupic w Twoim miescie, koszt 100zl i dostajesz wize turystyczna bez problemu. Co do noclegow to trudno zeby ktos z forum Cie zapraszal do swoich znajomych skoro Cie nie zna, a wystarczy ze zarejestrujesz sie na Couchsurfing albo Hospitality Club i na pewno znajdziesz kogos kto Cie przyjmie, zobaczysz jak zyja Rosjanie i spelnisz swoje marzenie. Btw ja tez sie wybieram latem koleja transsyberyjska ale do Irkucka i to tylko czesc mojej wielkiej podrozy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.