|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
galeria fondue
Witam
![]() staram się od jakiegos czasu czynnie uczestniczyć na forum pazurkowym, jednakże dopiero dziś odważyłam się założyć swoją maleńką galerię. Kilka słów o mnie: - kurs zrobiłam z początkiem października 2009 - nie robię często paznokci ze względu na brak czasu (a i swoje zrekonstruowałam dopiero dziś - tak, tak, szewc bez butów chodzi ), bo pracuję na dwa etaty i zwyczajnie nie mam na to czasu- okazyjnie robię paznokcie wśród rodziny, czy znajomym i znajomym znajomych ![]() Zamieszczam paznokcie jakie robiłam zaraz po kursie, oraz te np. z dziś, dla porównania. Dokształcam się sama doczytując na forach (DR i Wizaż) informacje, których zabrakło mi na kursie. Dziś w końcu zrekonstruowałam swoje pazurki: ![]() ![]() rzut oka na krzywą c: ![]() a to pazurki robione przeze mnie jeszcze w listopadzie: ![]() ![]() i małe zdobionko świąteczne: ![]() Bardzo Was proszę o: -konstruktywną krytykę -ocenę postępów od listopada do dziś... czy powinnam się doszkolić gdzieś specjalistycznie, czy małymi kroczkami moje własne "szperactwo forowe i ćwiczenia" wystarczą..
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: galeria fondue
Na pewno zrobiłaś postęp od listopada, jednak warto byłoby popracować nad uśmiechem, bo jest nieco poszarpany i zdecydowanie wysłać pazurki na dietę, bo jest dużo za dużo masy, przez co nie wyglądają zgrabnie i łuk jest zbyt wydęty (co widać z profilu).
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się z Agatacią, postęp jest widoczny, ale paluszki wymagaja odchudzenia,
czekam na dalsze prace
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za odzew, skończyłam je robić wczoraj po północy, może stąd niedowidziałam
![]() A tak poważnie, pracuję m.in. w banku, a jak pisałam, miałam ogryzki i 8 godzinne stukanie w klawisze... same rozumiecie popracuję, popracuję usmiech (własnie się mu przyglądam w tych moich nie jest poszarpany, pewnie Koleżanki mówiłyście o poprzednich pazurkach, bo naprawdę przecierałam swój pędzelkiem (poprzednich nie), ale faktycznie sama pierdyknęłam taką fote, może ta to wyglądać, ale z reką na piersi mogę powiedzieć, że uśmiech mam jak od ucha do ucha ![]() raz jeszcze dziękuję! edit: ahaaaaaa. ,może mówiłyscie o zdobieniu na tym tpspie świątecznym Tutaj uśmiech poszarpany z zamierzenia, bo to biały pyłek, który miał wyglądać jak śnieg!:-P
Rzuciłam palenie.... 2 września... Edytowane przez fondue Czas edycji: 2010-01-20 o 10:22 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
mi sie wydaje ,że krzywa jest ciut przesadzona,ale postępy są
![]() oby tak dalej
Mój pazukrowy wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358915 Mój photoblog : www.photoblog.pl/natiinails http://s1.suwaczek.com/200712273438.png Walczę ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/18edb6a478.png |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Tak zdecydowanie postępy widoczne są
![]() Te ostatnie frenczyki chyba trochę płaściutkie ci wyszły, albo mi się wydaję..
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Tak widać postęp choćby właśnie frenche, na których brak krzywej, a już na migdałkach jest
Może ciut wydatna zciągnąć trochę materiału i będzie gicio. Z doszkoleniami czy innymi warsztatami itp. to chyba sama poczujesz, że chcesz wiedzieć i umieć więcej i się sama wyślesz a na Wizażu zorientujesz się gdzie dobrze nauczają. Sukcesów życzę
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
wyszły płaściutkie te listopadowe, bo miałam kitowy żel
A DR spadła mi jak z nieba![]() ![]() materiał ściągnę w wolnej chwili, ale jak widzicie - dopiero wróciłam z pracy dziękuję raz jeszcze za uwagi
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie uśmiech jak ta lala;p bardzo ładny
no stres dużo za duży ale bynajmniej pazurki nie są płaskie;p a postęp bardzo duży powodzenia
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Dodaję kolejną pracę, ale coś mi się stało z aparatem
![]() french z masked'em, złota folia i naprawde delikatny stempelek, ale obraz się rozmazał ;( ![]()
Rzuciłam palenie.... 2 września... Edytowane przez fondue Czas edycji: 2010-02-03 o 12:23 |
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Hmm...najlepiej wkleić wyraźniejsze zdjęcie,bo ciężko zgadywać oceniając prace..
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
niestety właśnie nie mam wyraźniejszego, gdyż nie są to moje dłonie ani nikogo z otaczających mnie osób
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
i odnowa moich paznokci (tych migdałków na samym początku stronki)
![]() Zrobiona w błyskawicznym tempie, gdyż czas mnie naglił, a pazurki wołały o żel ![]()
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio zachorowałam na migdałki...
proszę o opinie ![]() migdały nr 1: ![]() i... numer 2 : halo, pomoże ktoś?![]()
Rzuciłam palenie.... 2 września... Edytowane przez fondue Czas edycji: 2010-02-11 o 20:01 |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
po raz kolejny proszę o rady, nie wiem dlaczego nikt nie pomaga
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
ok ja odpowiem
Twoje, stres jest w złym miejscu, przesunięty ku wolnemu brzegowi i nie tworzy na pazurku łuku tylko taką kupkę migdały nr 1 podobają mi si natomiast migdały nr 2 - pare pociągnięc ilnika na wolnym brzegu i sie ładnie prezentuja
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
a tu jeszcze coś się znalazło...
prosze o opinie wiem, że za dobrze to nie jest Boczki starałam się tak przypiłować, ale to zawsze wychodzi na zdjęciach dopiero :Ptutaj jest foto, jeśli Ci sie nie załadowało, poczekaj chwilkę ![]()
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Kochana
1. boczki! pilnik nie gryzie ![]() 2. krzywa za wydatna i miejscami za bardzo przesunięta ![]() 3. uśmiech - za mały i nie jest identyczny na każdym paznokciu ale to do wyćwiczenia (boziuuuu jakie ja mam zboczenie do frenchy )Pędzelek w dłoń i jedziemy dalej czekam na nową porcyjkę i będę pilnikiem gonić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

), bo pracuję na dwa etaty i zwyczajnie nie mam na to czasu

zciągnąć trochę materiału i będzie gicio. Z doszkoleniami czy innymi warsztatami itp. to chyba sama poczujesz, że chcesz wiedzieć i umieć więcej i się sama wyślesz

A DR spadła mi jak z nieba

halo, pomoże ktoś?