|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chamstwo nie zna granic
Czesc dziewczyny,
Chciałam sie Was poradzic... Sprawa wyglada tak ze pracowalam przez listopad i grudzien w w pewnym sklepie. Za listopad dostalam umowe pod koniec grudnia. Oczywiscie umowe zlecenie. W grudniu mialam dostac umowe zlecenie za grudzien, i pod koniec grudnia tez dowiedzialam sie ze nie przedluza mi umowy na kolejne miesiace. Jakos mnie to nie zrazilo za bardzo bo i tak nie mialam zamiaru tam zbyt dlugo siedziec....Jednak umowe za grudzien mialam dostac w polowie stycznia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chamstwo nie zna granic
Niewątpliwe pracodawca złamał prawo, umowy nie dostaję się z takim opóźnieniem!!! Co do tego grudnia...W zasadzie to trzeba byłoby udwodnić,że umowa była obiecana,w przeciwnym zaś razie jesteś w pewnym sensie osobą współodpowidzialną, bo niejako "zgodziłaś" się pracować bez umowy, będąc tego świadoma. Wykonywałaś "pracę na czarno" jak to się potocznie określa. Łamałaś tym samym prawo. Nie jestem ekspertem w tym temacie. Jeśli masz poczucie krzywdy proponuję podpytać (można anonimowo) w PIP.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie jak wystawili taki pit, to nie uwzglednili Twojej pracy w grudniu w rozliczeniu za 2009. Moze jednak planuja zaplacic w tym roku - i o to bym powalczyla - wtedy ta platnosc bedzie wykazana w picie za 2010. Takze nie widze tu zamknietej drogi, ew. moze byc sporo ich zlej woli.
Tak czy siak skontaktuj sie najpierw z nimi - osobiscie, mozesz tez pojsc tam z kims, zebys sie czula pewnie, bo rozmowa moze nie byc mila. A jak nie to pomocy szukac mozesz w pipie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.