|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() konto w banku
Hej
załozylam sobie konto studenckie w banku. nie dostałam jeszcze (bo czekam) karty do bankomatu. Wszystkie pozostałe papiery już mam. Czy na te konto mogą juz być wysłane pieniążki? jedna allegrowiczka ma mi wysłac pieniądze i moge juz podać jej numer konta czy mam czekac na karte?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: konto w banku
możesz. Zapewne konto było już aktywne jak wychodziłaś z banku, skoro pewnie też masz dostęp do niego z internetu- to tym bardziej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli możesz `zajrzeć` do niego przez internet to pewnie już jest aktywne
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Zazwyczaj konto jest od razu aktywne, więc na pewno pieniążki mogą wpłynąć spokojnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Możesz być spokojna - pieniądze mogą być wysłane, karta nie ma na to wpływu (jedynie nie możesz ich wypłacić z bankomatu - chociaż z drugiej strony... nie kusi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
tak. A poki nie masz karty to kase wyciagniesz z odzialu banku na dowod.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
A ja mam inne pytanie - mianowicie - które banki mają możliwośc założenia subkont do konta? Tj wiecie przegródek na jednym koncie gdzie macie wydzieloną kaskę na np rachunki, oszczędności, przyjemności.
Czytałam, że takie są ale kompletnie się nie orientuję. No i jakie banki polecacie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja mam konto w lukasie i tam jest taka opcja, że możesz sobie zablokować odpowiednie kwoty które mają być przeznaczone na konkretny cel i robisz to tylko raz a system już pamieta
![]() No i mają najlepiej zabezpieczone konta jeśli chodzi o dostęp przez internet, więc myślę , ze warto. ![]()
Szczęście to uśmiech bliźniego, to serce, to słońce, to ptak. To piosenka i słowa cieple, to dziecko, matka, kwiat… Od Ciebie tylko zależy, jak spojrzysz na ludzi i świat. Uśmiechnij się do każdego, bo każdy miłości jest wart… ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie w moim banku niestety nie mam możliwosci blokowania funduszy. TŻ się ze mnie nabija, że powinnam wyplacac wszystko od razu i w koperty - niczym nasze babcie - tu na gaz, tu na czynsz, tu na trwałą ondulacją ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
a powiedzcie mi jeszcze, bo głupio mi znów do banku latać i sie pytac
A więc mam konto w pko jak juz wspomniałam i mialam tam wpisac ( na internetowej str pko) swoj numer i haslo pierwszego logowania i potem mialam sobie zmienic haslo. i do czego bedzie mi te haslo potrzebne? bo np dzis listonosz mi przyniosl karte do bankomatu i nie było tam napisanego kodu PIN i wydaje mi sie ze PIN to zwykle składa sie z 4 cyfr a ja mam hasło z literami i cyframi (8 znaków) prosze o pomoc ![]()
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast hasło do internetowej strony bedzie Ci potrzebne do zalogowania żebyś mogła sprawdzić stan konta lub zrobić np. przelew. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Można też zobaczyć na stronie internetowej Lukasbank, do konta dodatkowo jest dany token , który zabezpiecza dostęp do konta przed "intruzami" ![]() Słyszałam , ze niektóre banki wysyłają smsy z hasłami jak chcemy sie zalogowac w koncie ![]()
Szczęście to uśmiech bliźniego, to serce, to słońce, to ptak. To piosenka i słowa cieple, to dziecko, matka, kwiat… Od Ciebie tylko zależy, jak spojrzysz na ludzi i świat. Uśmiechnij się do każdego, bo każdy miłości jest wart… ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.