skórzane kurtki - gdzie znaleźć? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-19, 14:14   #1
germanistka1988
Raczkowanie

GG do germanistka1988

skórzane kurtki - gdzie znaleźć?

Witam Was serdecznie Drogie Wizażanki jako że jesteście na topie z różnymi kolekcjami w popularnych sieciówkach mam do Was takie oto pytanie: gdzie mogę znaleźć kurtki z naturalnej skóry? Wiem, że może to mało ekologiczne, jednak płacąc 200zł za skóropodobną kurtkę, w której istnieje ryzyko, że popęka i nie będzie przepuszczała powietrza, wolę dołożyć powiedzmy drugie tyle i mieć coś na lata - jestem teraz na etapie odwyku i nie kupowania masy rzeczy 'jednosezonowych', ale stawiania na jakość , stąd moja decyzja o zakupie skórki. Chciałabym, żeby ta kurtka miała raczej tradycyjny fason (bez tych wszechobecnych ściągaczy w pasie i na rękawach), ale nie 'babciny', raczej taka delikatna ramoneska (bez jakiś mega-dużych ramion i dżetów, ale może być zapinana na ukos). Widziałyście gdzieś takie? W starszych wątkach z 2009r. pisałyście o Stradivariusie i Bershce, nie bywam raczej w tych sklepach, wiec nie wiem, czy skóry tam rzeczywiście są naturalne i jak to jest z nowymi kolekcjami na ten rok? Teraz siedzę w domu, gdzie nie mam dostępu do tych sklepów, ale po feriach wracam do Wro i zaczynam polowanie - wolałabym jednak wiedzieć, gdzie szukać mniej-więcej, bo mam kilka ulubionych sieci a do reszty nie zaglądam, a to mój błąd chyba
germanistka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 14:21   #2
feelin_soo_me
Zadomowienie

Dot.: skórzane kurtki - gdzie znaleźć?

Cytat:
Napisane przez germanistka1988 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie Drogie Wizażanki jako że jesteście na topie z różnymi kolekcjami w popularnych sieciówkach mam do Was takie oto pytanie: gdzie mogę znaleźć kurtki z naturalnej skóry? Wiem, że może to mało ekologiczne, jednak płacąc 200zł za skóropodobną kurtkę, w której istnieje ryzyko, że popęka i nie będzie przepuszczała powietrza, wolę dołożyć powiedzmy drugie tyle i mieć coś na lata - jestem teraz na etapie odwyku i nie kupowania masy rzeczy 'jednosezonowych', ale stawiania na jakość , stąd moja decyzja o zakupie skórki. Chciałabym, żeby ta kurtka miała raczej tradycyjny fason (bez tych wszechobecnych ściągaczy w pasie i na rękawach), ale nie 'babciny', raczej taka delikatna ramoneska (bez jakiś mega-dużych ramion i dżetów, ale może być zapinana na ukos). Widziałyście gdzieś takie? W starszych wątkach z 2009r. pisałyście o Stradivariusie i Bershce, nie bywam raczej w tych sklepach, wiec nie wiem, czy skóry tam rzeczywiście są naturalne i jak to jest z nowymi kolekcjami na ten rok? Teraz siedzę w domu, gdzie nie mam dostępu do tych sklepów, ale po feriach wracam do Wro i zaczynam polowanie - wolałabym jednak wiedzieć, gdzie szukać mniej-więcej, bo mam kilka ulubionych sieci a do reszty nie zaglądam, a to mój błąd chyba
podpinam sie pod pytanie. Rowniez od jakiegos czasu szukam jakiejs skorzanej ramoneski na wiosne. Niestety w sieciowkach pełno eko-skór, ciezko znalezc cos ciekawego i z naturalnej skory...
Co do stradivariusa i bershki, to w stradim sa kurteczki z naturalnej skory, ale do mnie one nie przemawiaja, w bershce widzialam tylko sztuczne.

Edytowane przez feelin_soo_me
Czas edycji: 2010-02-19 o 14:22
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 14:30   #3
germanistka1988
Raczkowanie

GG do germanistka1988

to juz jestesmy dwie widze, ze w razie czego pewnie bedziemy mialy ten sam obszar szukania w realu sadzac po miejscowosci
Stary 2010-02-19, 14:44   #4
feelin_soo_me
Zadomowienie

Dokladnie Choc ja juz przeszlam cala Magnolie i Pasaz , niestety nic takiego nie znalazlam, powoli trace nadzieje... Mam stara kurtke ze stradiego ta ze sciagaczami ale jest juz tak oklepana
Stary 2010-02-19, 15:09   #5
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

jestem żądna dokładnie takiej samej kurtki i dokładnie w tych samych miejscach będę szukać ciekawe, czy tylko wrocławianki o takich marzą?

ma być skórzana skóra, czarna, nie za krótka, porządnie wykonana, najchętniej z zamkiem na skos i nie kosztować więcej niż 300 zł.
Stary 2010-02-19, 16:02   #6
BJean
Wtajemniczenie

ja również szukam skórki, i również nie wyobrażam sobie siebie jak czarna masa całego społeczeństwa w tej oklepanej eko-skórce ze ściągaczami... <fuuuu>

na razie szukam, jak tylko coś wypatrze to dam znać, znając zycie znajde to w jakims malo znanym kameralnym sklepie z galanterią skórzaną ;]

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 16:19   #7
201711060955
Konto usunięte

są naturalne skóry i w bershce i w stradivariusie w nowej kolekcji
201711060955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 16:52   #8
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Ja mam skórę ze stradivariusa, ma rok a nadal wygląda bardzo ładnie. Jest miękka i porządnie wykonana
A to mój najnowszy nabytek, pochodzi z NL, również skóra naturalna

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 17:59   #9
Nixie
Rozeznanie

w Camaieu i Orsay można było dostać naturalną skórkę
Nixie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 18:52   #10
Karolcia 2
Raczkowanie

W Zarze też są skórki ale ceny już nie są takie zachwycające

i tak będę mieć w piekle all inclusive
Karolcia 2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 18:56   #11
germanistka1988
Raczkowanie

GG do germanistka1988

a jakie mniej wiecej ceny sa w Zarze? jestem w stanie dac do ok 500 zl jesli by byla idealna
Stary 2010-02-21, 18:30   #12
feelin_soo_me
Zadomowienie

Z tego co kojarze to mi sie te w Zarze nie podobały, byly jakies dlugie/duze i ciezkie... Wogole wiekszosc skor (naturalnych) ktore widze sa dlugie !! Jak na zlosc wszystkie eko sa juz w ciekawszym stylu...
Stary 2010-02-21, 18:56   #13
kmd999
Raczkowanie

Jakis czas temu na str buyvip.pl widzialam skore za 200zl, akurat nie byl to taki fason jakiego poszukiwalam. Niestety na tej stronie sa "kampanie", czyli przeceny znanych (jak dla mnie to wiecej jest nienznanych:P) marek, które trwaja tylko okreslony czas, pare dni. Nie wiem czy sie strona przyda, ale czasem mozna znalezc cos naprawde fajnego, tylko trzeba zagladac.
kmd999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości