![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Czekoladomaniaczki
Mam wrazenie, ze jestem uzalezniona od slodyczy, a zwlaszcza od czekolady
![]() ![]() ![]() Ja chyba jestem uzalezniona od slodyczy... Moze ktos ma pomysl jak sie bronic przed czekoladowym obrzarstwem ![]() Jesli jest tu ktos kto ma ten sam problem, to serdecznie zapraszam, moze wspolnie cos wymyslimy ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czekoladomaniaczki
dołączam się mam niestety ten sam problem
![]() nie wiecie ile moze kosztowac chrom w tabletkach?
Odchudzam się. ![]() ![]() ![]() ![]() 1.01.2010-bez chipsow 17.02.2010-bez słodyczy KOCHAM; ciuszki, butki,biżuterię, Mojego M, truskawki, sh, torebki, Włochy, modę, stare piosenki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Serdelku- nie piszesz, ze masz problemy z nadwagą i chcesz coś zrzucić , czyli jedzenie czekolady nie powoduje wzrostu wagi ?
Nawet jeżeli nie to czekolada nie jest zbyt zdrowa otóż- tłuszcz i cukier osiadają na ściankach naczyń , oblepiają je , zapychają i w efekcie organizm szybciej się starzeje- tak najprościej mówiąc. Wygląd cery też pogarsza się od nadmiaru czekolady. Kolejna sprawa to fakt, że po zjedzeniu czegoś słodkiego czujesz się syta jednak już po chwili potrzebujesz kolejnej dawki słodkości, czyli efekt domina lub błędne koło , jak kto woli ![]() ![]() Ja Ci proponuję - spróbuj przez tydzień , dwa nie jeść słodkości i zobaczysz, ze nie będzie Cię ciągnęło. Stosunkowo zdrowa i polecana ( w niewielkich ilościach)jest jedynie gorzka czekolada, sprawdź jednak aby było ponad 75% kakao. ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Truskawko- Chrom w tabletkach jest dość tani , w zależności od ilośći tabletek w opakowaniu- od 10 zł. Ja czytałam ostatnio w prasie medycznej o jego szkodliwym działaniu na organizm( gdy jest stosowany w dużych dawkach). Dość świeży temat ale ja bym się bała. Nie polecam więc. Spróbuj może pić zieloną herbatkę ale liściastą nie taką z torebek. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
amy7 pije zilona herbate lisciasta od dawin dawna i nic nie pomaga po prostu nie moge wytrzymac;/ mozesz wyslac mi linka tej strony? ja chyba go jednak zakupie bo dalej tak nie moge z tymi slodkosciami nie jem ziemniakow fast-foodow makaronu itd ale slodkiego nie moge sobie odpuscic;/
Odchudzam się. ![]() ![]() ![]() ![]() 1.01.2010-bez chipsow 17.02.2010-bez słodyczy KOCHAM; ciuszki, butki,biżuterię, Mojego M, truskawki, sh, torebki, Włochy, modę, stare piosenki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a propo zielonej herbatki to pije od lipca i uwazam, ze jest rewelacyjna. Kiedys pilam kawe a teraz zupelnie z niej zrezygnowalam. Troszke mnie zniechecilas do czekaoladki przyznam szczerze..zwlaszcz tym efektem starzenia ![]() ![]() Ja mam problemy ze skora, moze jak pomysle o tym, ze bede miec piekna skore i sie nie zestarzeje zbyt szybko to cos wskoram ![]() W kazdym razie sie postaram jestem swiadoma ile okropienstw niosa na nasze zdrowie te wszystkie produkty tak pysznie smakujace i nie umiem ich nie jesc.. a cellulit to tez ich sprawka ![]() Jak juz walcze, zeby nie zjesc jakiegos ciacha to pije kakao(ale z wielu lyzeczek ![]() ![]() Dlatego szukam grupy wsparcia. Moza jak sie zmobilizujemy w kilka osob, to mozemy razem liczyc dni bez czekolady??? Jest ktos chetny? W kazdym razie dziekuje za rade ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez mam problemy ze słodyczami.. sodycze to mój największy problem w odchudzniu ;/ fajnie że powstał taki wątek .. ![]() tyko żeby jeszcze wiecej osób dołaczyło.. im więcej tym lepiej, lepsze wsparcie ![]() to od jutra zero słodyczy.. ![]() a no i zieloną herbate zaczne pic.. może jakoś nie bede miała takiej checi na słodycze. ale to się okaze .
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
przyłączam sie! ale zaczne od niedzieli bo moj luby pojechal do niemiec do rodzinki i wraca w sobote i powiedzial ze przywiezie mi mase slodkosci i mam choc troche zjesc, a jestem na diecie to troche niebardzo;/
to ja juz nie wiem co z tym chromem tyle pozytywow widzialam...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale kiedyś brałam linee a w skład wchodzi chrom i zmniejszał mi apetyt na słodycze. więc myślę że warto spróbowac . ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
OOO..witam...ja też jestem uzależniona...czasem jak nie zjem ciut czegoś dobrego...słodkiego...to aż się źle czuje..to chyba wchodzi mi w nawyk uzależnienia...ale dołączam się do was...i to już od jutra
![]()
![]() |
#10 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak fajnie, ze watek sie tak rozkreca ![]() Co do zielonej herbaty, to mi takze nie zmniejsza ochoty na slodycze, ale z pewnoscia porawia przemiane materii. A tak w ogole to barzdo ja lubie. Nie mam zielonej herbaty w listkach niestety, ale planuje sobie taka kupic. Aktualnie pije "Clipper" pure green tea, trzeba pamietac, zeby herbatke parzyc nie dluzej niz trzy min, bo pozniej ma posmak goryczy. A jesli macie to szczescie i jestescie posiadaczkami zielonej herbatki w listkach to nalezy pamietac, ze najpierw nalezy ja sparzyc, zeby pozbyc sie calego brudu produkcyjnego, nastepnie nalezy ja zaparzyc ponownie, i po wypiciu herbatki mozna ja zalewac kilka razy jeszcze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() A wczoraj moja walka ze slodyczami spadla na manowce. W firmie, w ktorej pracuje dostalismy zwrot czterech kartonow markiz, herbatnikow czekoladowych, wiec sobie pojadlam ![]() Pozniej polecialam na zajecia, i moja kolezanka miala dola, pilysmy herbatke, a ja mialam jeszcze herbatniki z pracy..wiec mialam towarzystwo do jedzenia. Po zajeciach polecialam do przyjaciolki na chwilke ( a bylo juz pozno przed 9), a tu prosze ona z synkiem piekla pyszne, czekoladowe babeczki ![]() To jakis obled! Slodycze mnie atakuja z kazdej strony!! Chcialabym byc na tyle madra, zeby tego nie zjesc!!!
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Też kocham czekoladę
![]() ![]() Kiedyś piłam chrom, ale to było jakieś 7 lat temu. Wtedy kosztował 30 zł. Regularnie 3 razy w tygodniu przez 2 miesiące chodziłam na siłownię i schudłam do 58 kg. Ale to było daaaawno temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Juz sama nie wiem... nie chce szukac wymowek. Wlasnie zauwazylam,ze ktos zostawil mi na biurku pol tabliczki czekolady ![]() ![]() Te slodycze autentycznie mnie atakuja ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() jestem pod wrazeniem!! Mam nadzieje, ze kiedys takze bede mogla sie pochwalic takim wynikiem ![]() Nie wiedzialam, ze powstal juz taki antyslodyczowy watek ![]() Mam nadzieje, ze ktos sie nie bedzie za to gniewal, ze otworzylam kolejny ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Wlasnie zobaczylam, ze ta czekolada ma 74% kakao.. to chyba dobra jest co??
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro bede miec dzien bez slodyczy CALY!!! W sobote odpuszcze i w Niedziele, ale od poniedzialku biore sie za siebie i sobie nie popuszcze ![]() Kupie bakalie i bede wcinac
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Serdelku - proszę Cię nie pisz, że jesteś beznadziejna bo strasznie się to czyta . Na pewno super dziewczyna z Ciebie ! Moim zdaniem nie ma sensu odmawianie sobie nawet odrobiny słodkiego . Rozwiązania albo wszystko albo nic, nie zdają egzaminu. Pozwól Sobie czasem na trochę słodkiego ale niech to będzie dobre jakościowo , np.bakalie w czekoladzie, migdały w cynamonie, czekolada gorzka. Przecież nic się nie stanie jak czasem Sobie połasuchujesz.
Truskawkax- Ten kwartalnik to " New Medicine" dostępny dla lekarzy, nie mam tego w formie elektronicznej. Uwierz mi ja bym ten chrom odpuściła. Chodzi o to, ze aby działał na zmniejszenie łaknienia na słodycze należy go spożywać w sporych ilościach, wtedy z kolei jest szkodliwy.Spotkałam się z osobami, które stwierdziły, że wręcz poprawił im apetyt na słodkości po chromie. Zdecydujesz Sama. Ja bym poleciła magnez ( np. firmy olimp z B6, super się wchłania ) w czekoladzie jest magnez. Jeśli dostarczysz go organizmowi w postaci suplementu może nie będzie tak ciągnęło do czekolady, powinno być lepiej na pewno. Pozdrawiam i życzę POWODZENIA! ![]() Edytowane przez amy7 Czas edycji: 2009-11-26 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
uff dzisiaj dzien bez slodyczy
![]() ![]() ![]() a chrom sobie odpuszcze dam sama rade ![]()
Odchudzam się. ![]() ![]() ![]() ![]() 1.01.2010-bez chipsow 17.02.2010-bez słodyczy KOCHAM; ciuszki, butki,biżuterię, Mojego M, truskawki, sh, torebki, Włochy, modę, stare piosenki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez truskawkax Czas edycji: 2009-11-26 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Truskawskax- BRAWO!!! Ja z tych zbożowych bardzo lubię - Corny z orzechami,bananowy mniamm
![]() Polecam Ci ten magnez z wit B6 , zobaczysz, ze nie będzie tak ciągnęło. Życzę powodzonka, na pewno dasz radę ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
amy7 zakupie sobie go na pewno i to chyba jutro zamiast chromu, dzieki za rade
![]() ![]() Powiem szczerze ze po tym batoniku czulam sie lepije niz po czekoladzie podobny smak i w ogole ale jak zjadlam jednego nie mialam ochoty na wiecej bo maja w sobie blonnik i nie maja tak duzo kcal to duzy plus ![]()
Odchudzam się. ![]() ![]() ![]() ![]() 1.01.2010-bez chipsow 17.02.2010-bez słodyczy KOCHAM; ciuszki, butki,biżuterię, Mojego M, truskawki, sh, torebki, Włochy, modę, stare piosenki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez truskawkax Czas edycji: 2009-11-26 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ewik podziwiam i trzymam kciuki
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Na początku każdy jest pozytywnie nastawiony, tylko z czasem ten zapał niestety zanika, ale mam nadzieję, że NAM się UDA
![]() ![]() Ile to już razy się odchudzałam, ograniczałam. Nawet w tym roku. Do czerwca udało mi się schudnąć 5 kg. A potem dopadł mnie leń, przestałam ćwiczyć, zaczęłam jeść i muszę wszystko zacząć od początku. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
a ja wlasnie tez na dietce jestem w koncu trzeba sie za siebie wziasc
![]() a ja wierze ze damy rade bez tych strasznych slodyczy mam nadzieje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że już trochę schudłaś, brawo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Musze sie wziasc za siebie
![]() ![]() ale wierze chociaz mam czasem chwile slabosci itd ale pozytywistka ze mnie ze ho ho ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
dzisij dzien udany.. bez słodyczy
![]() truskawkax ale chudziutka byłaś .. teraz gruba też nie jesteś 55kg to nie jest dużo ![]() a jakim sposobem przytyłaś 10kg w 2 miesiące ??
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- U mnie też ![]() Niedługo idę się spotkać z koleżanką, pewnie piwko machniemy, więc muszę być czujna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
eMisss teraz 59 waze ale mam nadzieje ze szybko dojde do 55 ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- ja mam straszne hustawki wagowe teraz dokladnie nie wiem moze to bylo w 2.5 misiaca ale od kiedy poszlam do nowej szkoly
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez chce zrzucić 4 kg .. chociaż nawet z tych 57 jestem zadowolana bo nie pamiętam kiedy ostatnio tyle ważyłam. ale 53 mi sie marzy ![]() razem nam się uda. ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() tylko uwazaj żebyś od piwka nie miała chęci na słodycze ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wróciłam z browarka- wypiłam tylko jednego, na słodkie się nie skusiłam, teraz tylko kolację wcinam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() aj te Twoje marzenie na pewno się spełni ![]() ps. przez weekend mnie nie bedzie. brak dostepu do neta ;/
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.