|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Moja Dieta Kardiologiczna
Dzien 1 i 8
Sniad:1 kubek czarnej kawy+ 1 kostka cukru II Sniad:2 jajka na twardo,szpinak gotowany, 1 pomidor Obiad:1 duzy befsztyk,salata z oliwa i cytryna Dzien 2 i 9 Sniad:1 kubek czarnej kawy+1 kostka cukru II Sniad:1 duzy befsztyk,salata z oliwa i cytryna,1 owoc Obiad:plaster szynki,2-3 jogurty,twarozek Dzien 3 i 10 Sniad:1 kubek czarnej kawy+1 kostka cukru II Sniad:szpinak gotowany,1 pomidor,1 swiezy owoc Obiad:2 jajka na twardo,1 plaster szynki,salata z oliwa Dzien 4 i 11 Sniad:1 kubek czarnej kawy+1 kostka cukru II Sniad:1 jajko na twardo,1 tarta marchewka,twarozek Obiad:kompot owocowy,2-3 jogurty Dzien 5 i 12 Sniad:1 duza marchew z cytryna II Sniad:1 duza chyda ryba z cytryna Obiad:1 befsztyk,salata bez przypraw,brokuly gotowane Dzien 6 i 13 Sniad:1 kubek czarnej kawy+1 kostka cukru,1 grzanka II Sniad:kurczak,salata z oliwa i cytryna Obiad:2 jajka na twardo,1 duza tarta marchew Dzien 7 i 14 Sniad:1 kubek herbaty bez cukru II Sniad:1 kawalek miesa z grila,swiezy owoc Obiad:NIC!!!!! pic minimum 2 litry wody przyprawy:sol, pieprz kawa moze byc rozpuszczalna,expresowa,i nka wedlina-10dag wedzonej zamiast befsztyka moze byc piers z kurczaka gotowana zamiast kostki cukru mozna poprostu wsypac z lyzeczke do herbaty po zakonczeniu tej diety trzeba kontynuowac to jedzac 1000 karolii dziennie lub wzbogacac to co przedstawilam tu,poniewaz dyrastyczne przerzucenie sie na wczesniejsze nawyki zywieniowe grozi efektem jojo.warto tez zazywac troche ruchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Moja Dieta Kardiologiczna
no i co?! To jest dieta kopenhaska....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Mrs Mrau
|
no dokładnie toż to kopenhaska "głódówka"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja po 2 dniach tej diety miałam dość, mój organizm nie wytrzymał
wstałam rano zlana zimnym potem i kreciło mi się w głowie i tak się żle czółam że musiałam coś zjeść a szkoda ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Mrs Mrau
|
Hiacynto u mnie było to samo,tylko,ze u mnie jest jeden zasadniczy problem,moj organizm nie toleruje kawy pod żadną postacią (moje serducho potem tak wariuje,ze z bólu nie moge wytrzymać)dlatego jeśli nawet spróbuję tej dietki to na pewno bez kawy.
pozdrawiam. ps.masz suepr nick ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
kawe mozna w taki wypadku zastapic czyms innym.ja te diete otrzymalam pod taka nazwa wiec nie wiem bo do tej pory dietami sie nie interesowalam.zaczelam ja stosowac bo moja mama musiala.kolezanka jej przyniosla to i zeby mame dopingowac tez sie mecze.ja nie mam zadnych zawrotow ani nic mi sie nie dzieje.to chyba kwestia organizmu.ja np gdy mam napisane 2-3 jogurty to nie wiem czy te malutkie czy te duze wiec biore duze, itp
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja czytałam kiedyś dodatek do Dziennika Zachodniego, gdzie analizowane były diety przez dietetyka i o tej diecie opinie były bardzo negatywne. Po pierwsze dostarcza zbyt mało kalorii, szczególnie nad ranem, gdy potrzebujemy doładowania. Dodatkowo wyniszcza organizm nie dostarczając zbyt wiele witamin - taka była opinia dietetyka.
Ja bym też jej nie polecała, bo to po prostu głodówka, a cięższe jedzenie na sam koniec, to przeczy mojej znajomości zdrowego odżywiania się ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo dziękuję ![]() ![]() ![]() a u mnie kawa to jet na porządku dziennym wiec to nie przez nią.... ale coś było nie tak bo czułam się koszmarnie i na nic nie miałam siły nawet na to zeby wstać rano z łóżka ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Mrs Mrau
|
Spróbuję tej dietki
zacznę od dziś...zobaczymy co z tego wyjdzie czarną kawę zamienię na herbatę. 5 4 3 2 1 start ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Mrs Mrau
|
Dzień I
Już minął jeden dzień Czuje się hmmm....dziwnie,ale w sensie pozytywnym,czuje się jakoś tak lekko,przyznam,ze wieczorkiem mialam niezłą rewolucję w brzuchu ![]() Dzień II Teraz jestem już po sniadaniu,zjadłam tego pomidorka i dwa jajka na twardo i o dziwo czuję się pełna,wręcz napchana...dziwne co? w sumie śniedanie było nagrodą za wczorajsze wieczorne burczenie Ciekawe ile wytrzymam ![]() Edytowane przez cattt Czas edycji: 2005-07-08 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
rewolucje w zoladku sa czyms normalnym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Mrs Mrau
|
Wczorajszy dzień wytrzymałam,nic mnie nie bolało oprócz głowy (ale to pewnie przez nadmiar wrażen).Obiadem o dziwo się najadłam(jejku jak sie teraz docenia te posiłki!!!!)Wieczorem standardowo burczało mi niemiłosiernie w brzuchu,ale napiłam się czerwonej herbaty i przeszło.
Dzień III Dzis jestem rozdrażniona,bez kija nie podchodzić.Zjadłam już śniadanie i czuję się błogo ![]() Edytowane przez cattt Czas edycji: 2005-07-09 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
stosowałam tę dietę... i muszę wam powiedzieć, że nic dobrego z tego nie wyszło... poza osłabieniem organizmu i efektem jo-jo... a muszę wam powiedziec ze po zakończeniu diety wcale nie rzucilam sie na jedzenie... stosowałam diete 1000 kalorii... a kilogramów przybywało... wg dietetyków jest to baaaaaaaaaaaaaardzo nierozsądna dieta...pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
moja kolezanka ja stosowala i stracila 6kg bez efektu jojo.ta dieta wg mnie jest rozsadna bo nie masz podananych porcji w jakich masz jesc kazdy produkt.jesli czujesz ze 2-3 male jogurty to dla ciebie malo, ze czujesz sie zle po tym to wez 2-3 wieksze.to jest juz kwestia wlasnego rozsadku(tak mi sie wydaje).ja co prawda nie mialam rewolucji zoladkowych bo na codzien jem mniej wiecej tak jak jest w tej diecie(nie mam na mysli porcji ale roznorodnosc).czulam jak mi sie z lekka krecilo w glowie i na poczatku slabsza bylam ale teraz jest mi dobrze.wieczorami z psem biegam a od przyszlego tyg fitness
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Moja kumpela też stosowała tą dietę z dobrymi rezultatami. Nie wiem niestety, jak z efektem jo-jo. Ja niestety nie mam szans na jej stosowanie, bo wypadałoby jednak jej jakoś przestrzegać, a pewnych specjałów w pracy sobie nie przygotuję
![]() Póki co od poniedziałku jestem na własnej diecie. Wskazówka wagi nie przesuwa się niestety jeszcze w lewo, ale u mnie to normalne. Zwykle przez parę dni nie dzieje się nic, a potem przez kolejny tydzień idzie z górki. Potem znowu przerwa, a potem... no właśnie, do kolejnego "potem" nigdy jeszcze z dietą nie wytrwałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Mrs Mrau
|
Dzień IV
Minął baardzo szybko,cały dzień byłam zalatana,nie zdąrzyłam zjeść obiadu z tego wszytkiego,all day tylko na marnym śniadanku,mimo wszystko nie czuję się źle.Chyba już się przyzwyczaiłam.Na wagę nie staję narazie( nie chce sobie za bardzo nadziei narobić) Jak narazie podstawa zadowolenia to samopoczucie ![]() mam nadzieje,ze dalej tez bede sie tak czuła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
to dobrze bo mi wczoraj i przed wczoraj krecilo sie w glowie.. i bylam ogolnie slaba ale dzis juz jest ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
w tak krotkim czasie nie chudnie sie tyle bez sportu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
no ale sol w tej diecie jest.kaza ja dodawac jako przyprawe, poza tym kaza pic duzo duzo ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Mrs Mrau
|
Dzień V
Fizycznie czułam sie ok,było tak gorąco,ze z trudem zjadłam obiad(nie chcialo mi sie jesc).Piłam mnósssssssssstwo wody.Wieczorem trochę mnie głowa bolała. Dodam,ze staram sie dużo ruszać,jak narazie nie mam zawrotow glowy ani nic z takich rzeczy wieczorkiem opiszę jak minął mi dzisiejszy dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Mrs Mrau
|
Dzień VI
Tego dnia troche sie skusiłam.Przyznam bez bicia-zjadłam naleśnika ![]() Przyznam sie też szczerze,że ta dieta już mi sie znudziła-taaaaaka monotonia.Już chyba bardziej wolę przyłożyc sie do ćwiczeń i ograniczać normalne posilki. Czuję się nawet nawet,nic mnie nie boli,jestem jakaś taka lżejsza,ale BARDZO JUŻ MI SIE ZNUDZILO,6 dni to dla mnie sukces ![]() buziaki dla wytrwałych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
i jak waga cos sie ruszyla?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Mrs Mrau
|
teoretycznie tak schudłam 2 kg,ale nie wiem czy to faktycznie nie woda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ktoras z was napisala ze nie mozna schudnac tak duzo tak szybko. Ja obalam ta teorie i mowie ze w miesiac schudlam 10 kg potem drugie 10 bez efektu jojo. przez 2 lata trzymalam wage a teraz przytylam jedyne 4 kg ktore potrafie jesli chce zrzucic w tydzien. Jednakze mojej diety nikomu nie polecam poniewaz pozniej konczy sie to leczeniem. Ale schudniecie jest mozliwe. A zalozycielka tematu jest juz po diecie i schudla 4 kg w 14 dni. malo jak na taki okres czasu ale przynajmnien zdrowiej niz ja, zainteresowanych moja dieta prosze o kontakt. oczywiscie zarcik.pozdro 900
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
co prawda to prawda Flarita
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Czy jezeli drugie sniadanie zjem okolo godziny 15, to bardzo zniwecze efekty diety? Nie mam mozliwosci jedzenia tych jajek i szpinaku w szkole niestety _-_
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Matko kochana,co robi ta dieta na Dietetyce
![]() ![]() Dziewczyny,błagam - ta dieta przyniesie wam tylko szkody!(o ile nie jest to zalecone przez lekarza jako oczyszczenie z toksyn czy dieta odtruwajająca). Nie lepiej chudnąć w bardziej zdrowy sposób?Podpatrzcie posiłki na ,,Nasze codzienne jadłospisy". Wiem z własnego doświadczenia,że takie rozwiązanie byłoby najlepsze ![]()
![]() ![]() ...i oczywiście TRENING! ![]() Edytowane przez Hei_di Czas edycji: 2010-02-19 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Czy to było do mnie..?^^,
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.