|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jedzenie, dieta- PROBLEM!
Czesc!
Wiecie chcialabym troszke schudnac a w zasadzie chce tylko miec plaski brzuszek. Zaczelam cwiczyc, ale no przydala by sie ta dieta. Z tym jest problem. Jak bylam mala, to jadlam wszystko. Teraz jest troche inaczej. Jestem strasznie wybredna. Nie jem mięsa, nie pije mleka. Za to jem sery itp. Jem owoce i warzywa... Tak wiec chcialam sie poradzic o dobra diete dla mnie, bezmiesna .... Bo co patrze to praktycznie wszedzie sa jakies miesa, tudziez inne takie tam. Nigdy sobie nic dobrac nie moglam. Nie musze szybko chudnac, nawet nie chce. Nom to tyle, gdybyktos cos dla mnie znalazl bylabym baaardzooo wdziecznaa!!! POzdrawiam i dzieki !
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jedzenie, dieta- PROBLEM!
Ja kiedys slyszalam o diecie ze sie przez dwa tygodznie je same owoce i warzywa!I sie niby duzo chudnie.Ale nie wiem czy to nie bylo by zbyt drastyczne dla Ciebie:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a to nie lepiej zastpaic mieso przetworami rybnym/soja itpe ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]()
A dlaczego nie jesz mięsa jesli moża wiedzieć??
Pozdr. ![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Napisz prosze cos wiecej o Twoim odchudzaniu...Pisalas,ze kiedus duzo schudlas.Mozesz napisac swoja taktyke? pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Niestety troszkę niewyraźna ![]() ![]() Co do odchudzania to tu wszystko w miarę szczegółowo opisałm: Pozdrawiam i życze wytrwałości w odchudzaniu ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Czesc!
Dlaczego nie jem miesa? Hmmm to nie dlkatego ze zwierzatka sa zabijane czy cos takiego. Ale poprostu kiedys jakos tak przestalam jesc. I tak juz zostalo. I kiedy jeszcze mama mogla mi wmuszac jedzenia troche to tego miesa jadlam troszke, ale bardzo malo. W kazdym razie teraz nie jem, i jakos nie chce znow jesc. Co do diety, to nie chce drastyczej, ale taka warzywno owocowa byla by fajna.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a ryby ? jajka ? przetwory mleczne ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Również nie jem miesa od około 8 lat
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
I nie masz , żadnych problemów z cerą, "babskimi sprawami", zdrowiem itp?? Ja nie wiem jak to można nie jeść mięsa, jeszcze wegetarian to rozumiem - mają w końcu jakaś ideę (chociaz osobiście nie popieram, to szanuje). Wyjaśnij mi to proszę ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Wprawdzie ja nie jestem Moniczka, ale również nie jem mięsa w taki sposób - nie jezdzę na akcje zielonych, nie zywię całego schroniska psów itp...Od zawsze w kulturze istniało coś takiego jak kuchnia jarska - w XVII wiecznej Polsce najdłuzej zyli zakonnicy, którzy stosowali taką własnie kuchnię w opozycji do sarmackiego miesa z korzeniami na stolach szlacheckich...Są ludzie, którym zwyczjnie mieso nie smakujei ja się do nich zaliczam, co więcej kompetnie nie czuję jego braku czy potrzeby zjedzenia kawałka krowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja bym ci proponowała po prostu ograniczenie kalorii na jakis czas i rezygnacje z bialego pieczywa, makaronu, cukru itp. Czyli własciwie dieta MŻ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No problemy jakies mam, mianowicie tradzik, ale czy to od niejedzenia miesa to nie wiem... o i blada jestem .... yyy .... Ze "sprawami kobiecymi" OK. W zasadzie nie czuje sie jakos inaczej niz inni. I tak jak napisala Hela_Bertz, nie czuje potrzeby jedzenia miesa....
Jem duzo serow, bialego tez .... itp. Rzezuche i rzodkiewke tez jem bo bardzo lubie... papryke tez. Slodyczy w zasadzie nie jem duzo, nie wiem ale jakos ostatnio tak mam ze nie lubie czekolady czy jakis tam chrupków..... A z ta ksiazka kucharska to jest niezly pomysl ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Kobietki, i te mięsożerne i te niemięsożerne
![]() Zgadzam się z moniczką, że wszystkie albo przynajmniej większość tych diet, jakie spotykam zawierają mięso. Jestem od 4 lat wegetarianką i podobnie jak moniczkaa nie potrzebuję jeść mięsa, żeby się dobrze czuć. Od maleńkości w zasadzie mięso było we mnie wmuszane, potem jadłam tylko drób, a teraz już nic związanego z mięsem. Niestety nie jadam też ryb i zdaję sobie sprawę, że nie jest to zbyt zdrowe podejście. Niestety tak się dzieje, gdyż nie lubię smaku mięsa (a ryb to już szczególnie), więc nie będę udawać, że za moim "wegetarianizmem" kryją się jakieś wyższe przesłanki (typu religia, ochrona zwierzątek itp.) Po prostu mięsa nie jem, nie lubię, ale nie zarzekam się, że kiedyś nie wrócę do jedzenia mięsa, jeżeli poczuję taką potrzebę. Ale co chciałam powiedzieć. Robiłam sobie niedawno badania kontrolne, żeby sprawdzić, czy nie brakuje mi jakichś witamin, minerałów itp. I muszę Wam powiedzieć, drogie Panie, że wyniki były zadziwiająco dobre, lepsze nawet niż wówczas, gdy jadłam mięso. Cierpiałam kiedyś na anemię i dość długo nie mogłam jej zwalczyć (mimo, że nie jestem szczupła, ale to raczej nie ma związku), a teraz bez jakichś specjalnych tabletek czy kuracji, moje badania są po prostu wzorcowe. Zatem utwierdziłam się w przekonaniu, że niejedzenie mięsa nie jest niezdrowe, przynajmniej w moim przypadku. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Czesc!
No mi tez od malego wmuszali, tyle ze jak bylam mala to jadlam doslownie wszystko, nawet takie brzydkie kielbasy ![]() Tak jak Agneska rowniez za rybami nie przepadam... Choc czasem zjem .... jakas taka co mi ladnie wyglada. Bo z wieloma potrawami bylo tak ze kiedys jakos sie czyms zatrulam czy cos w tym stylu i dlatego przestawalam to lubic... tzn jesc... Glupie wiem.... ale czasem triudno sie perzelamac ..... Juz mialam jedno nieprzyjemne zdarzenie dotyczace kalafiora .... co go bardzo lubialam ...a teraz nie jem ... bo sie boje ... Co do zdrowosci niejedzenia miesa , mysle ... ze czasem to moze byc zle, ale to zalezy od czlowieka... Jak widac Agnesce nie zaszkodzilo.... mi narazie tez ... hehe jakos sie trzymam ... Papa
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Hej Wam
![]() Mogę się przyłączyć? Widzę, że nie jestem sama co nie jada mięsa ![]() O tyle tylko, że ja nie jadam nic kompletnie co by przypominało mięso, czyli ani wędlin, ani ryb ![]() Nie jadam tych rzeczy od roku i dobrze się z tym czuję. Chodź mam teraz problemy z włosami i skórą, to nie obchodzi mnie to, nie tknę mięsa. Nie znoszę tego zapachu, myśli, nawet jak o nim czytam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.