|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Święta?
http://www.voxdomini.com.pl/vox_art/l-picca.html
http://www.duchprawdy.com/luisa_picc...dziny_meki.htm Czy Luiza to imię świętej? (czy Luisa Piccarreta jest świętą?) Czego ona jest patronką? Chciałabym wziąć to imię na bierzmowanie, jakoże nie znalazłam patronki tańca.. A może wiecie jak mają na imię patronki muzyki, sztuki czy literatury? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta?
Cecylia to nie od muzyki? wkażdym bądź razie jakieś na C
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Cecylia jest patronką muzyki.
Nawet jeśli Luiza nie jest świętym imieniem to istnieje duże prawdopodobieństwo, że nikt się nie zorientuje. Ja w czwartek miałam bierzmowanie i nikt (a pytałam proboszcza i księdza czy mogę takie imię wziąć ) nie zorientował się, że Estera nie była Świętą.
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ??
a ja mialam siostre od religii Estere
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Nie, szukałam wszędzie i nigdzie nie było napisane, że jest świętą.
![]() Estera była Żydówką, żoną perskiego króla Achaszwerosza. W wyniku dość skomplikowanej sytuacji ustanowiono żydowskie święto Purim, ale nie ma nic o kanonizacji Estery. Tak więc świętą raczej nie była.
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Weź sobie Luizę, jak się ksiądz nie zgodzi, to poszukasz innego imienia.
Tak, Cecylia jest od muzyki. Jest jeszcze Maria Egipcjanka - patronka aktorów. Znalazłam też w google kilku patronów od muzyki/tańca, ale to mężczyźni, żeńskich patronek za bardzo nie ma tych dziedzin... |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
ale sobie ładne imię wybrałaś
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Estera jest imieniem biblijnym. Imię ważnej postaci w Biblii=imię święte.
Do bierzmowania można wziąć sobie imię błogosławionego, świętego albo właśnie imię biblijne. Mojżesz, Abraham, Judyta, Rachela, Sara ważne, żeby to był ktoś święty, raczej nikt by się nie zgodził na taką Jezebel na przykład. Po za tym wątek o imionach do bierzmowania już jest.
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co mi wiadomo, to może być imię świętego albo błogosławionego
Moja koleżanka ma na imię od bierzmowania.... Humbelina Więc nie przejmuj sie, bo jakaś błogosławiona Luiza na pewno była
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Twoja Luiza jest beatyfikowana.
Z tego co pamiętam możesz ją wybrac. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

) nie zorientował się, że Estera nie była Świętą.
a ja mialam siostre od religii Estere