|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
brak okrsu;/
Proszę o pomoc..
Przeważnie okres mam co 30-34 dni.. W styczniu okres dostałam po 27 dniach, zatem obliczyłam sobie ze powinnam dostać 9 lutego. Niestety do tej pory nic się nie pojawiło.. ;/;/ 15 lutego wraz z moich chlopekim kochaliśmy się, dodam ze w miare krotko i z zabezpieczeniem (prezerwatywa). Według niego wszystko poszło OK. Niestety okres dalej się nie pojawili wiec 20 lutego wykonałam test ciążowy a wynik okazał się negatywny.. Teraz okresu dalej ani sladu a ja odczuwam bole w podbrzuszu, tak jakbym mila dostac okres.. Czy jest możliwe ze jestem w ciazy? Dodam ze ostatnio troche się stresowałam w szkole no i teraz tez zyje w ciągłym stresie.. Proszę o pomoc.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: brak okrsu;/
Raczej to nie ciąża, skoro odczuwasz bóle miesiączkowe, poza tym nie jest powiedziane, że zawsze okres pojawia się co do dnia i godziny. Stres, zmiana klimatu, odżywianie, choroby, antybiotyki, inne lekarstwa zmieniają długość cyklu i wpływają na jego zmianę. Oczywiście radzę iść do lekarza, nawet kiedy okres się pojawi. Może czas na badania? Wykonujesz je? Cytologia? Okresowa wizyta u ginekologa? To ważne, nawet jeśli jeszcze nie rodziłaś i jesteś młoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a co ginekolog na twoje nieregularne miesiączki?
5 dni po stosunku to za szybko żeby test ciążowy coś wykrył. aczkolwiek jeżeli zabezpieczaliście się to nie widzę powodu dla którego miałabyś być w ciąży. idź do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A czy ja jestem w ciazy?
![]() Moze ktoras z wizazanek akurat zaparza herbatke i wywrozy mi z fusow? ![]() Skad my mamy wiedziec czy jestes w ciazy?
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
nie jesteś jak szwajcarski zegarek.... skoro się zabezpieczyliście to powinno być ok, okres po prostu się trochę spóźni...
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- oj tam nie ma co się nabijać, mi też się zdarzało zastanawiać mimo zabezpieczenia jak okres się spóźniał...
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale teraz na powaznie. Autorko. Zrob test za jakies 10 dni, idz na test z krwi albo do lekarza.
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2 ja miewałam nawet 60 dniowe cykle, więc wszystko jest możliwe. A czy jesteś w ciąży to może powie Ci wróżka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
gin gin gin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jest tyle mniej lub bardziej okropnych chorób związanych z okresem, dlaczego kobiety zawsze myślą, że to ciąża?
Idź dziewczyno natychmiast do lekarza.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
może to być np. torbiel
![]() ![]() tysiące wątków o ciążach, normalnie załamka. Tak ciężko w zbiorczym się odezwać? ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
dziękuje z góry za Wasze opinie. poczekam jeszcze kilka dni i zrobie kolejny test ciązowy, a jesli to nic nie da wybiorę sie do lekarza.
Dodam, ze bol brzucha jest coraz wiekszy, zazwyczaj to byl pierszy sygnal ze pojawila sie miesiaczka ale niesetty nie tym razem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
nie jest tak źle, przynajmniej nie mamy prostaty
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Jeśli nie ciąża to stres lub niewłaściwa dieta...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Nie straszcie jej, pewnie jej się okres spóźnia, ja czasami mam tak, że brzuch mnie boli przez kilka dni przed...
a kiedy ostatni raz robiłaś badania u ginekologa? dla pewności i spokoju przejdź się zrób badania i tyle... nie ma co panikować
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
no niestety chyba tylko lekarz prawde Ci powie.
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tematu, to nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwszy test zrobiłam i wyszedł negatywny, dopiero kolejny był pozytywny, a mimo to w 6 tygodniu ginekolog na usg dopochwowym nic nie widział. Musisz albo wybrac się do gina, albo zrobic test z krwi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.