|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
cos okropnego...
Drogie wizazanki!
![]() ![]() No tak... ale przejde od razu do sedna, poniewaz mam ... hmmm... ![]() wiec tak... przed wakacjami mialam bardzo dobra wage i podczas wakacji no coz... same wiecie: slonce, opalanie... Ale glupia najadjam sie lodow "wloskich" i dostalam zatrucia pokarmowego ![]() Przez ten czas, strasznie schudlam i od tego czasu nie moge przytyc!!! ![]() Mam nadzieje, ze cos mi doradzicie, bo przez ta "prawie" niedowage zrobily mi sie cienie pod oczami, lamia paznokcie, stracily blask wlosy... jestem bezradna... Aha i ps: lekarz w szpitalu powiedzial, ze szybko waga wroci, ale nici... dziekuje z gory za odp . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: cos okropnego...
Cytat:
![]() Uważam że powinnaś zacząć od brania witamin-powinny pomóc przy paznokciach i włosach(możesz używać też odżywek).Ja na Twoim miejscu przeszłabym się do innego lekarza ![]() Dieta osoby, która chce przytyć powinna być bogatoenergetyczna i bogatobiałkowa, ale jednocześnie lekkostrawna. Zapotrzebowanie kaloryczne dorosłej osoby o średniej wadze, umiarkowanie aktywnej fizycznie to 2500 kcal (kobiety) - 3000 kcal (mężczyźni). Ogólne wskazówki, którymi należy się kierować, żeby przytyć:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
bardzo dziekuje za odpowiedzi
![]() chyba przejde sie do innego lekarza ![]() i skorzystam w waszych porad dziekuje bardzo ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
I tego sie trzymaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja też bym chętnie oddała kilka kilo
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.