|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
abs II
mógłby mi ktoś podać link ze schematem ćwiczeń ABS II??? z gory dzieki
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Witam, znalazlem na forum temat odnosnie 8 minut abs, lecz jest to wersja nr. 1. Od lat znany jest juz legendarny plan treningowy na mięśnie brzucha o nazwie ABS 2.
Od pewnego czasu stosuję ów plan na siłowni, mogę Wam Paniom i Panom, głównie Paniom polecić ten planik, ponieważ ABS 2 jest mniej "ostry, ciężki" niż a6w, a efekty są (u mnie) wspaniałe! Ja się uczyłem planu od mojego trenera, ale wszystkiego dowiedzieć się o ABS2, możecie ze strony: http://abs2.pl Zapraszam do wypróbowania i w razie czego pytajcie! Ja już trenuje tym planem dość sporo czasu. W moim przypadku wypadku warto bylo! Pozdrawiam PS: Odemnie taka mama rada odnosnie cwiczenia opisanego na stronie Wznosy nóg w zwisie tutaj bez drążka też mozna się obyć, wystaczy podobne cwiczenie robic, lezac dosc wygodnym podlozu na plecach, w moim przypadku jak nie mialem drazka jeszcze tak robilem, i naprawde czulem prace miesni. az piekly i rosly (podobnie z "Wznosy zgiętych kolan w zwisie")Ale drazek to koszt 50-70zl w sprotowym, a dzieki niemu mozemy sobie naprawde pomoc, wiec na drazku nie ma co oszczedzac Wystarczy zwykly taki do futryny jak ktos cwiczy w domciu.Edytowane przez MocnyFull Czas edycji: 2009-06-02 o 15:30 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ABS 2 Trening brzucha, płaski brzuch :)
brzmi zachęcająco
możesz wkleić fotki swojego brzucha?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
O przyejmnie moja stronka
![]() ABS 2 różni się od a6w tym, że a6w jest bardziej na redukację dla mało wymagających pań/panów. ABS 2 to prawidzy trening na mięśnie brzucha, lepiej rzeźbi i zwięszka siłę mięśni b. Główną zaletą ABS 2 jest fakt, że nie jest tak nudny jak a6w, bo zmienne są stopnie trudności na których, możemy brzuszek zaatakować innymi/różnymi ćwiczeniami tym bardziej nie trzeba go robić codziennie co daje mniejsze znudzenie owym planem, wg. mnie. Po za tym jak była mowa wyżej, a6w działa bardziej tylko na mięśnie górne brzucha (pod żebrami), a abs2 stopniowo wszystkie mięśnie brzucha rozbudowuje, a gdy już będziesz mieć jakiś mięsień brzucha, wtedy możesz mysleć o rzeźbie. Pamiętajcie, że: Aby zdobyć tzw. kaloryfer potrzebe jest kilka czynników: 1 .Dobrze dobrana dieta. 2. Ćwiczenia spalające zbędny tłuszcz. 3. Ćwiczenia na mięśnie brzucha (abs2 najlepiej)
|
|
|
#5 |
|
Rzabbocop
|
Nastepny pan cierpi na rozdwojenie jazni?
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Na mnie fajnie dziala abs 2 wlasnie wchodze na drugi poziom, zobaczymy za kilka tygodni tez dam fotki, na razie jestem zadowolna
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ja się przymierzam
![]() Póki co brzuszki z obciążeniem, oraz wznosy nóg w zwisie, muszę się troszkę przygotować do ABS II żeby nie było za ciężko Z tym, że jedyne miejsce gdzie mogę się "uwiesić" jest.... altana w ogrodzie więc póki co ten program odpada, bo musiałabym ćwiczyć w ogrodzie na deszczu ![]() Poczekam na słoneczne dni i zacznę, a może w między czasie znajdę inne miejsce do "uwieszenia" się Co prawda praca w zwisie zaczyna się dopiero w poziomie drugim, no ale...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez probuje, u mnie siostra zapalanoa fitneska cwiczy tym planem od ponad roku i naprawade miazdzy jej brzuszek postaram sie jej foto wrzucic bo jest sliczny wg. mnie ;D ;-*
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A co mi tam, od dziś zaczynam poziom 1. MocnyFull mam pytanie, czy mogę dorzucić do tego dwa ćwiczenia? Chodzi mi głównie o serię brzuszków z obciążeniem, oraz ćwiczonko na skosy i jednocześnie międzyżebrowe.. mogę?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
Rozgrzewke taka przed ABS 2 mozesz sobie taka zrobic ale tez nie za duzo.
Wystarczy ci to co zrobisz w planie i bedzie dobrze. Wazne jest cwiczenie w zwisie poniewaz najbardziej odzialuje na dolne partie miesnia brzucha, strasznie dobrze wyrabia ta czesc i tworzy sie nam 6 pak na brzuszku nie tak jak glownie przy a6w gdzie robisz 2-4 pak (czyli najbardziej uwypakla miesnie gorne brzucha) dlatego abs 2 jest o wiele lepsze.W razie co sluze pomoca |
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ale liczę na efekty, bo mam problem z dolnymi partiami, górna dosyć dobrze wyrobiona, ale dół ...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Ja robiłam 100 brzuszków dziennie, przez jakieś 48 dni - beznadzieja. 6Weidera, doszłam do szesnastego dnia i jakiś tam zarys się pojawił... Ale mam problemy z rzepką i ćwiczenia sprawiały mi ból - zrezygnowałam. Do 18 sierpnia muszę się choć trochę poprawić, zacznę ABS 2 dołączając bieganie, godzinę dziennie kilka razy w tygodniu.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem na drugim poziomie dopiero i powiem wam ze pierwszy raz czuje tak miesnie brzucha, ze pracuja u mnie ;-D Wczoraj miałam nawet lekki zakwas na dolnych partiach, tak daje w kość trening ;-D Oby efekty były fajne ;-* pozdrówki
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Ja z pytaniem piszę, chciałam się dowiedzieć czy moja córnia lat 15, może zaczać ćwiczyć takim planem czy jest za wcześnie na takie treningi dla niej? Jest po operacji kręgosłupa, lekarz kazał jej wzmacniać mięśnie brzucha i prostownik grzbietu. Dziękuje za odpowiedź. Z poważaniem Ania. |
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
Flakoniczeq takie sprawy zalatwiaj z rehabilitantami, tutaj raczej nie znajdziesz odpowiedzi na to pytanie, nikt nie moze odpowiadac za czyjas corke
ABS 2 jest napewno dla zdrowych osob, nie wiem jak by sie zachowal np kregoslup twojej corki podczas tego treningu, tak wiec nie rob jajec :P I lec do normalnego rehabilitanta Zycze powodzenia i zdrowia coreczce ![]() Nie odbiegajac od temtu, ktos juz jest na wyzszym poziomie ABS 2 niz A lub 2?
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Ja na 1, ale czekam na lepszą pogodę i przechodzę do drugiego
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Imho. Początkujący nie powinni pomijać poziomu "A".
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
sub
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
chętnie bym spróbowała ale drążka nie mam : /...
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
a, to przecież słynne abs, robię to już bardzo długo. Przyjemne i lekkie ćwiczenia jak dla mnie (pomijam zwisy, drążka nie mam
).
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
I jak efekty?
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio trochę się zaniedbałam - widmo zbliżającej się sesji, nie robiłam ćwiczeń
ale tak ogółem - to średnio 4 razy w tygodniu. Efekty są, na pewno lepsze niż po a6w, które też robiłam.ah, no nie mam się gdzie powiesić
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Ćwiczenia na drążku są naprawde godne uwagi, lepiej zainwestować w drążek te kilka monet i elegancko na nim sobie ćwiczyć. Ćwiczenia w zwisie są bardzo ważne.
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Wczoraj zaczelam przygode z tymi ABS-ami i teraz mam takie pytanko...jak to jest z poziomem A a pozniej poziomem pierwszym bo zaczynam od tego...czy to chodzi o to ze najpierw jakby jako taka baze wykonujemy zawsze pozioma A a pozniej po poziomie A robimy jeden z wybranych czy to wszystko poczawszy od A sa oddzielne poziomy? Bo tak szczerze mowiac po porownaniu do 8minute ABS to co malo sie tych cwiczen wydaje.I jeszcze mam prosbe zeby ktos tutaj sprobowal mi tak na chlopski rozum wyjasnic prawidlowa technike cwiczenia"wypchniecie nog w lezeniu"-chciala bym sie upewnic czy napewno dobrze zrozumialam to co jest napisane na stronie internetowej...poprostu czy technika jest dobra Pozdrowionka![]() A jeszcze jedno mam pytanie...czy myslicie ze to dobry pomysl wykonywac te cwiczenia rano i wieczorem?
Edytowane przez scarsss Czas edycji: 2009-06-09 o 17:33 Powód: dopiska |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Podbijam bo licze na "pomoc" ,na rade
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wystarczy raz dziennie. Wpierw robisz poziom A, pozniej poziom 1, poziom 2, az do poziomu 9, zadnego nie pomijaj i zaczynaj od poziomu A wpierw jako poczatkujaca osoba. Wypchnięcia nóg w leżeniu: To tak jak bys robila swiece + do tego podnosila kark (spięcia brzucha). To jest latwe cwiczenie, wiec nie wiem jak to ty zrozumialas. Drazek? Ze sklepu sportowego, na allegro. kosz 30-90zl to juz taki na wypasie. Jak nie to w piwnicy na jakiejs solidnej rurze sie zaczepiac :P Czy tez, w altance jak ktos ma na swiezutkim powietrzu
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
chyba zaznę swoją przygodę z ABS 2
![]() jakie ćwiczenia naleąy wykonywać w pierwszej lekcji A ?
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

(podobnie z "Wznosy zgiętych kolan w zwisie")
Wystarczy zwykly taki do futryny jak ktos cwiczy w domciu.

Co prawda praca w zwisie zaczyna się dopiero w poziomie drugim, no ale...