Wiosna - czas wypięknieć do lata - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 11:22   #1
zmora1060
Przyczajenie

Wiosna - czas wypięknieć do lata

Czas na zmiany, jeśli mogę was prosić to doradźcie mi w sprawie, właściwie wszystkiego... Chciałabym zmienić fryzurkę. Mam długie (sięgające biustu) ciemnoblond/brązowe włosy, właściwie tak na pograniczu . Z cerą zwykle nie mam problemu, choć bywa, że coś mi na buźce wyskoczy. Jestem typowym bladziochem, bez skłonności do jakiejkolwiek opalenizny, na czym zresztą niespecjalnie mi zależy. Mam ciemno niebiesko-szare oczy i straszne krzaczaste brwi, których nie umiem wymodelować . A z całą figurą to jest tak: w dość krótkim czasie schudłam z 65 do 58 (sukces!), mam 167 wzrostu, i figurę raczej w kształcie klepsydry. Na codzień noszę luźne, nieco chłopięce ciuchy. Marzy mi się wyglądać ładnie, schludnie i modnie . Chciałabym mieć wycieniowane włosy, ale nie wiem czy mi by było w nich dobrze. Ogólnie jestem nieco zagubiona w swoim stylu, mam nadzieję, że wspólnie coś zdziałamy. ( rozpisałam, się, ale myślę,że dość dokładnie nakreśliłam sprawę) I jeszcze jedno, chodzę do gimnazjum i nie bardzo mogę zmieniać kolory ;p Gdybym podjeła ten krok moja choćby i piękna główka byłaby oddzielona od reszty ciała przez moją mamę
zmora1060 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 12:15   #2
MissCzekoladka
Raczkowanie

GG do MissCzekoladka
Dot.: Wiosna - czas wypięknieć do lata

To nawet dobrze, że nie możesz farbować włosów bo to strasznie je zniszczy a są długie i mają ładny kolor Wycieniować? Jaknajbardziej! A co do zmiany stylu musisz go sobie sama określić. Naucz się chodzić na obcasach i zakładaj kobiece ciuchy Polecam także odrobinkę makijażu. I nowa Ty
MissCzekoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 12:50   #3
Your_satisfaction
Rozeznanie

Dokładnie- nie farbuj bo szkoda tego koloru

Jeśli chodzi o makijaż to delikatny błyszczyk+ tusz do rzęs w zupełności wystarczy.

Ja gdy byłam w Twoim wieku też pragnęłam zmiany. Poszłam do sklepu i zaczęłam przemierzać ciuszki na które wcześniej nawet uwagi nie zwracałam. W niektórych wyglądałam odkropnie, ale znalazłam też fasony co idealnie na mnie leżały. Tak więc idź do sklepu i próbuj, na pewno znajdziesz coś w czym się dobrze bedziesz czuła i wyglądała

Jeśli chodzi o figurę klepsydry to nie powinnaś nosić bluzeczek z dekoltem tzw. "łódkowym" bo to jeszcze bardziej Cię poszerzy w ramionach
Your_satisfaction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 12:56   #4
koocham
Raczkowanie

Jestes bardzo ładna. Masz ładne włosy..kolor i w ogole) Na Twoim miejscu rzeczywiście bym je wycieniowała przynajmniej z przodu..Z tego co zauważyła masz grzywkę? Ja widzę Cie w dłuższej na bok)więc na Twoim miejscu dałabym jej odrosnąć. Postaw na lekki makijaż ..mocny Ci nie potrzebny, gdyż masz piękna cerę) Możesz delikatnie podkreślać policzki rózem...do tego wytuszować rzesy i nałozyc jakis delikatny błyszczyk) I za dużo nie zmieniaj-jestes piękna) Aha..co do ubioru...rozumiem Cię, bo sama chodzę raczej "na sportowo" Jesli chcesz pokazać się z innej strony załóż jakąś ładna tunikę, obcisłe rurki..jak zrobi się cieplej to pomyśl o balerinkach)Kup sobie jakiś delikatny sweterek..może niebieski? W jakich kolorach dobrze się czujesz?
koocham jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 14:09   #5
zmora1060
Przyczajenie

Dziękuję za miłe słowa, ale wcale taka piękna nie jestem. Mam grzywkę taką skośną, zarzucam ją na prawą stronę, niestety w dłuższych nic nie widze i troszke mi przeszkadza. Najlepiej czuję cię w spodniach i t-shirtach w barwach szarych i czarnych. Wracając do fryzurki to czy cieniowanie nie niszczy włosów? tak słyszałam, tylko nie wiem czy to nie czasem kolejny mit...?
Stary 2010-02-27, 14:34   #6
MissCzekoladka
Raczkowanie

GG do MissCzekoladka

Każde cięcie poprawia kondycje włosa. Ja sama cieniowałam od komuni i nic z nimi nie było nie tak
Stary 2010-02-27, 22:40   #7
carmen14
Raczkowanie

Kolor masz bardzo ładny,mogłabyś tylko wycieniować włosy,co wyjdzie im tylko na dobre.A co do grzywki to widzę cię bez,jakoś ci niezbyt pasuje,poza tym jest za gęsta.I jeszcze jedno,wcale nie jesteś blada,masz śliczne rumieńce.
carmen14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 11:13   #8
zmora1060
Przyczajenie

rumieńce to moja zmora, bez przerwy taki burak... Wycieniowałam kłaczki, grzywkę. Dzisiaj ubrałam się w czerwony dopasowaną bluzkę z krótkim rękawkiem, czerwoną spódnicę w kwiaty, brącowe rajstopy i brązowy sweterek, oprócz tego jeszcze dorwalam sympatyczne cienie z avonu i błyszczyk. Działam szybko!
Stary 2010-02-28, 11:25   #9
Your_satisfaction
Rozeznanie

No to super Tak trzymać
Your_satisfaction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 11:33   #10
MissCzekoladka
Raczkowanie

GG do MissCzekoladka

zmora1060 Możemy zobaczyć efekt?
Stary 2010-02-28, 12:09   #11
Alue
Raczkowanie

Wydaje mi się, że grzywka na prosto byłaby idealna
Alue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 13:59   #12
zmora1060
Przyczajenie

No, ba ja zawsze jak strzała. W grzywce prostej byłam baaardzo długo i już mi się bardzo znudziła, a przecież czas na zmiany, a nie powtarzanie błędów sprzed lat ;P
Stary 2010-03-01, 17:04   #13
Olcia
Zakorzenienie

Czerwone ubrania podkreslaja Twoje rumience
z brwiami idz do kosmetyczki, ona sie nimi zajmie tak, ze potem w domu poradzisz sobie sama.
Na Twoim miejscu, o ile dysponujesz gotowka, wybralabym dziewczece, mlodziezowe ubrania, tj fajne dzinsy, bluzki- bokserki, tuniki, kolorowe, zywe kardigany, baletki...
To wersja na cieplejsze dni oczywiscie, ale majaca na celu zobrazowanie 'stylu' ktory poprzez dodatki mozesz odmieniac
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Metamorfozy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości