|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
masaż a żylaki, rozstępy
Mam tendencję do żylaków (do tej pory tylko pod kolanami delikatnie wypukłe żyły). Od 3 tygodnie 2 razy dziennie wsmarowyję w uda i pośladki serum antycellulitowe Erisa. Przy okazji smarowanie robię masaż (mam taki drewniany przyrząd z wypustkami). Masuję w kierunku serca albo na boki (nie w dół) i od jakiegoś 1,5 tygodnia żyły stały się widoczne na całym masowanym obszarze i moje rozstępy tez jakby się zaostrzyły i coraz więcej ich jest. Gdzieniegdzie pojawiły się siniaki. Czy to znaczy, że nie mogę się masowac? I jak będę kontynuowała to będzie coraz gorzej?
pozdrawiam
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Re: masaż a żylaki, rozstępy
W miejscu występowania żylaków tym bardziej w stadium kiedy sa wyczuwalne lub widoczne, NIE WYKONUJE SIĘ MASAŻU W MIEJSCU ICH WYSTĘPOWANIA!!!!!!!!!!!! a JUZ BROŃ BOŻE MECHANICZNYMI, CZY DREWNIANYMI PRZYŻĄDAMI!!!!!
Masaż można wykonać delikatniej jedynie powyżej zylaków. Te siniaki są min z powodu zbyt silnego masażu. Radzę udać sie na konsultacje i zrobic badania dotyczące wydolności układu zylnego. Jesli chodzi o masaż mozna spróbować zaczynając od profesjonalnego drenazu limfatycznego, wykonywanego ręcznie (bezboleśnie). |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Re: masaż a żylaki, rozstępy
Dziękuję za odpowiedź.
Ja nie masowałam moich wystających żył (pod kolanami) tylko uda i pośladki i po prostu żyły są teraz widoczne pod skórą (ale nie wyczuwalne). pozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.