|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
bolące zgrubienie w pachwinie
Witam. Od wczoraj wyczuwam w pachwinie 1 cm zgrubienie. Przy dotyku boli i to dość bardzo. Czy kogoś spotkał podobny problem? Do jakiego lekarza należy się z tym udać? Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: bolące zgrubienie w pachwinie
Wg mnie wystarczy do ogólnego. Miałam podobną sytuację (zaznaczam - NIE WIEM, czy u Ciebie to jest to samo!), było to zapalenie mięśni, nadwyrężyłam, przewiałam no i klops. Dostałam jakieś tabletki rozgrzewające, likwidujące infekcję. Nie pamiętam, jakie.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Też podejrzewam, że nadwyrężyłam, bo 2 dni temu założyłam butki na dość wysokim obcasie i czuje ból w mięśniach ud ale nie wiem czy ma to jakikolwiek związek. Kurcze mam nadzieję, że to żadna infekcja dróg rodnych
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
...albo moze przepuklina(sa takie przypadki) albo wezel chlonny (??) do lekarza marsz!!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Eee moment - ty wiesz, gdzie masz drogi rodne
![]() Drogi rodne a pachwina to 2 różne sprawy. |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Do lekarza to dopiero w poniedziałek, a ja już zaczynam się martwić
O przepuklinie czytała i raczej odpada.---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:4 ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Wiem gdzie mam drogi rodne, ale wyobraź sobie, że jedno z drugim może się łączyć, tym bardziej, że ostatnio miałam tam niewielką infekcję. Edytowane przez Pola2 Czas edycji: 2010-02-27 o 20:42 |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
A jak się ma infekcja dróg rodnych do pachwiny? Wytłumacz mi, bo naprawdę nie łapię.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Taki, że może zrobił się jakiś stan zapalny.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Ale pachwina z drogami rodnymi nie ma nic wspólnego
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17504748]Ale pachwina z drogami rodnymi nie ma nic wspólnego
[/QUOTE]Widocznie u niej ma. ![]() Nie no, musisz iść do lekarza ogólnego. To raczej nie ma nic wspólnego z drogami rodnymi, bo pachwina to tak nie za bardzo się z tym łączy. To może być węzeł chłonny. Idź do lekarza.
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli jesteś przed okresem, to pewnie burza hormonow wywowała jego powiększenie i zarazem ból. Ja mam tak samo przed okresem i moja mama takze Chyba, ze to jakieś zapalenie dróg rodnych, ale tego to ja Ci nie mogę poręczyć. Idziesz z tym do lekarza? Napisz co Ci powiedział na ten temat, bo jestem ciekawa
Edytowane przez Ananasowa Czas edycji: 2010-02-28 o 21:10 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jestem tydzień przed okresem a do lekarza idę w środę- zobaczę co ona na to powie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.