Cena - inna na półce, inna w kasie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-12, 10:16   #1
eifersucht
Zadomowienie

Cena - inna na półce, inna w kasie

.

Edytowane przez eifersucht
Czas edycji: 2012-09-12 o 16:50
eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 10:23   #2
mircia14
Zakorzenienie

Dot.: Cena - inna na półce, inna w kasie

moja mama zawsze sprawdza ceny jak są nabijane i nigdy nie mówi no trudno tylko się upomina Bardzo często zdarza się to w Kauflandzie, wtedy dostajemy czekoladę xD
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 10:23   #3
effcia82
Zakorzenienie

mnie się często zdarza. jednak zazwyczaj wynika to nie ze złego wprowadzenia ceny do systemu a po prostu bałaganu na półkach. towary są wykładane nie na swoje miejsce i jest to niestety nagminne a trudno przy każdej rzeczy porównywać kod z opakowania i z ceny na półce.
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 10:31   #4
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Nigdy na to nie zwracam uwagi, chyba, że kupuję jakąś rzecz "zbędną", która mi się podoba i ostatnio było, że cena poszewki na jaśka na półce to 9,99, a przy kasie 12,99- jednak kupiłam, bo mi się podobała.
Za to ostatnio TŻ kupił koszulkę w Diversie- cena z metki 19,99- przy kasie 24,99- zwróciłam sprzedawcy uwagę, ten na to, że najwidoczniej pomyłka, TŻ zapłacił więc 24,99 (ja mam ostry język więc bym to odpowiednio skomentowała, jednak wolałam przy TŻ scen nie robić,bo wiem, że on tego nie lubi :P )

Denerwuje mnie coś takiego, niby są to groszowe sprawy, ale nie noszę dużo gotówki w portfelu (wolę płacić kartą) i często się zdarza, że przez te "extra" 2 czy 5 zł zamiast gotówki muszę płacić kartą :P A wiadomo, że gotówka w portfelu to chwila moment i nie ma
Stary 2008-08-12, 10:32   #5
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

Był taki wątek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=155012

ja generalnie często sprawdzam ceny przy czytnikach w supermarketach. nie wszystkiego, ale np. wolę się upewnić, że ten zeszyt tyle kosztuje ile napisali, a ten kubek rzeczywiście kosztuje tyle, ile kosztuje. natomiast wiele razy spotykałam sie z sytuacją, że nie ma ceny napisanej, a kodu też nie odczytuje - denerwujące bardzo potem przy kasie dzwonienie przez 5minut.

a w sklepach z ciuchami raz zdarzyło mi się, że bluzka wcale nie była na przecenie mimo tego, że wyraźnie była cena napisana.
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 10:36   #6
mOna01
Zakorzenienie

Zdarza się bardzo często ale zwykle się tego nie zauważa bo kupujemy więcej rzeczy. Kiedyś kupowałam rolki w Carrefourze i miały kosztować 129zł a przy kasie 169 ;] szok! Wykłócali się ze przekleiłam cenę z tańszych () ale w końcu zwrócili różnicę w cenie (bo przy kasie zapłaciłam). Skandal.
Najwięcej takich jaj robi właśnie Carrefour i dlatego rezygnuję z zakupów w tym sklepie. Jak tylko nachodzi mnie chęć aby sprawdzić - zawsze okazuje się, że oszukali. Ostatnio - kupowałam nektarynki, cena 4,49zł/kg a po zważeniu na naklejce 5,99/kg. A najgorsze jest to, że nie ma kar dla hipermarketów za takie działanie. Co najwyżej zwracają różnicę, ale tak naprawdę 5% ludzi zauważa oszustwo więc wciąż są na plusie.

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 10:42   #7
201803290936
Konto usunięte

Staram się pilnować z cenami (śledzić ile kasjerka nabija na kasę, ewentualnie po odejściu od kasy uważnie studiuję rachunek) i jeśli jest różnica w cenie, to proszę o jej zwrot. Najczęściej bez problemu zwracają różnicę w cenie (ostatnio kupowałam przecenioną książkę i wbiła się kasjerce stara cena i sama skierowała mnie do Punktu Obsługi po zwrot różnicy). Warto być czujnym, bo przy większych zakupach łatwo nie zauważyć nawet 10 zł, a to już sporo.

Cytat:
Napisane przez sugar_kitty Pokaż wiadomość
Nigdy na to nie zwracam uwagi, chyba, że kupuję jakąś rzecz "zbędną", która mi się podoba i ostatnio było, że cena poszewki na jaśka na półce to 9,99, a przy kasie 12,99- jednak kupiłam, bo mi się podobała.
Za to ostatnio TŻ kupił koszulkę w Diversie- cena z metki 19,99- przy kasie 24,99- zwróciłam sprzedawcy uwagę, ten na to, że najwidoczniej pomyłka, TŻ zapłacił więc 24,99 (ja mam ostry język więc bym to odpowiednio skomentowała, jednak wolałam przy TŻ scen nie robić,bo wiem, że on tego nie lubi :P )

(...)
Dziwię się, że nie poprosiliście o zwrot różnicy w cenie/sprzedaż towaru po cenie ustalonej (czyli tej z metki). Przecież przepisy są tu jednoznaczne. Mojej siostrze ostatnio w Vero Modzie sprzedali koszulkę, omyłkowo przecenioną o 30 zł, właśnie za tą niższą cenę. Nic nie mogą na to poradzić - cena na metce, czy półce, to cena obowiązująca. Nawet jeśli sklep się pomylił.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 10:54   #8
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Zdarza się bardzo często ale zwykle się tego nie zauważa bo kupujemy więcej rzeczy. Kiedyś kupowałam rolki w Carrefourze i miały kosztować 129zł a przy kasie 169 ;] szok! Wykłócali się ze przekleiłam cenę z tańszych () ale w końcu zwrócili różnicę w cenie (bo przy kasie zapłaciłam). Skandal.
Najwięcej takich jaj robi właśnie Carrefour i dlatego rezygnuję z zakupów w tym sklepie. Jak tylko nachodzi mnie chęć aby sprawdzić - zawsze okazuje się, że oszukali. Ostatnio - kupowałam nektarynki, cena 4,49zł/kg a po zważeniu na naklejce 5,99/kg. A najgorsze jest to, że nie ma kar dla hipermarketów za takie działanie. Co najwyżej zwracają różnicę, ale tak naprawdę 5% ludzi zauważa oszustwo więc wciąż są na plusie.
Taaak Carrefour to jest najbardziej balaganiarski sklep w Polsce! Wczoraj tez tam mialam taka sytuacje, kupilam mleczko do opalnia garniera, cena na polce 20.90, a przy kasie 25.90! No szlag by ich trafil! A jak zrobisz awanture, to pani przy kasie rozklada rece, ze to nie jej wina, w punkcie obslugi, tez traktuja klienta jak powietrze, cos okropnego!
Kiedys w punkcie obslugi czekalam 45 minut na wypisanie faktury vat na paliwo! Pani powiedziala, ze kolezanka ktora wyszla na przerwe zajmuje sie fakturami, a ona, mimo, ze nie miala nic do roboty nie chciala tego zrobic. Przede mna stal facet, ktory sie strasznie na to zdenerwowal, zaczal rzucac miesem do niej, ona dalej do niego, ze nie zrobi. On, ze chce do kierownika, to ona do niego bezczelnie: kierownik glowny jest w warszawie! To on: prosze nr do kierownika. Ona nic. I taka dyskusja durnowata. W koncu zaczal wypisywac skarge pisemna, moj tato tez kiedys takie cos pisal, ale efektu to nie dalo zadnego. Zenada!
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 10:55   #9
oluśkaaaaa
Rozeznanie

Ja kiedyś kupowałam koszulę w diversie, pamiętam że wszystkie były po 69,90 a ta jedna 59,90 po nabiciu na kasę okazało się, że jednak kosztowała 69zł tylko pomylili się na metce, ale zapłaciłam za nią 59
oluśkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 11:04   #10
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Dziwię się, że nie poprosiliście o zwrot różnicy w cenie/sprzedaż towaru po cenie ustalonej (czyli tej z metki). Przecież przepisy są tu jednoznaczne. Mojej siostrze ostatnio w Vero Modzie sprzedali koszulkę, omyłkowo przecenioną o 30 zł, właśnie za tą niższą cenę. Nic nie mogą na to poradzić - cena na metce, czy półce, to cena obowiązująca. Nawet jeśli sklep się pomylił.
Też tak myślę i gdyby to chodziło o moją bluzkę, to bym się kłóciła, ale tak jak pisałam, skoro TŻ wolał dopłacić niż "walczyć o swoje" to jego sprawa- na siłę uszczęśliwiać nie będę, a przy sprzedawcy już nie chciałam robić TŻ wykładu na temat swoich praw
Stary 2008-08-12, 11:14   #11
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Denerwuje mnie to i zawsze się upominam - staram się patrzeć jak kasjerka nabija a przed odejściem od kasy sprawdzam paragon.
To przecież nie moja wina, że jest bałagan na półce, zła cena w systemie - więc mogę zwrócić uwagę.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 11:18   #12
gosiaczek6
Zakorzenienie

w rossmanie oszukują...napis jest ze promocja ale wstawiaja tam inny towar tej samej nazwy..np jest promocja na jakis zapch adidas...to owszem postawia adidasa ale zaupelnie inny produkt, a przy kasie sie tlumaczą ze tamten wyprzedany a napis zapomnieli zdjąc
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 11:19   #13
Chii1986
Zakorzenienie

Też mnie to drażni... często w realu mają taki bałagan, czasami wrecz rzeczy nie mają kodów i pani odsyła na drugi koniec marketu by rzecz odłożyć i przyniesć inną z kodem...i oczywiście od nowa stać w kolejce

na szczęście wiem,że cena na metce czy półce nawet naklejona pomyłkowo jest ceną obowiązującą..takie jest prawo i sprzedawca nie ma prawa sprzedać tego po innej cenie.
Stary 2008-08-12, 11:58   #14
ViLLeMkA
Zakorzenienie

to ja moze z innej strony, bo wlasnie pracuje w takim supermarkecie
i machinalnie zawsze wszysko spradzam po kodach ;x

mnie wlasnie denerwuja ludzie ktorzy mowia ze cena byla inna[no czasem sie zdarza]
ale np sprzedajemy teraz nektarynki po 99gr za sztuke, jedna pani awantura bo bylo niecale 4 zl za kg
tak tak.. pisalo
tylko szkoda ze byl tam tez napis "mandarynki"
[lezalo sobie na takim stoliku, po jednej stronie mandarynki, po drugiej nektarynki]

i ja jesli natne sie na zla cene.. to wlasnie przez niedopatrzenie
wezme nie ten kod i juz cena 2 razy wieksza

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość

na szczęście wiem,że cena na metce czy półce nawet naklejona pomyłkowo jest ceną obowiązującą..takie jest prawo i sprzedawca nie ma prawa sprzedać tego po innej cenie.
no tak, jesli kod sie zgadza to oczywiscie... tesco [gdzie pracuje] zwraca Ci podwojna roznice ; )))

tylko jak mowie.. kod sie musi zgadzac
w supermarketach jest wiele rodzajow jednego produktu
sa drozsze i tansze
zwykle bierzemy na szybko i nawet nie zwracamy uwagi ze patrzymy na zupelnie inna rzecz...

gwarantuje ze po kilku dniach pracy w takim supermarkecie patrzylybyscie na to troszke ianczej

a co do braku kodow... noo...tez odsylam/dzwonie
a co mam innego zrobic?
ja nie przykleilam tego kodu/oderwalam go?

ja tam jestem prawie gosciem jako pracownik tymczasowy, wykonuje zlecenie i z samym tesco mam niewiele wspolngo...

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 12:53   #15
sangiva
Zadomowienie

mnie to niesamowicie irytuje, bo w ten sposób zostawiłam w markecie 11 zł. od tamtej pory zawsze sprawdzam rachunek, i słusznie, bo później miałam kilka takich sytuacji, i zawsze domagam sie zwrotu pieniedzy. nie chodzi tu o to, że za wszelką cene chce być okropną klientką, ale są pewne zasadzy, które obowiązują, nawet rozumiem, że zdarzają się pomyłki - kontrolowanie i zmienianie wszystkich cen w dziale to wielka odpowiedzialność i trudne zadanie. pozdrawiam!
sangiva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 13:04   #16
motylek1007
Zakorzenienie

oczywiscie ze mnie to wkurza, ostatnio w Rossmanie tak sie nacielam, ale rachunek (o glupia) sprawdzilam na stacji PKP dopiero i bylo juz "po ptakach" a nie zauwazylam bo kupowalam duzo rzeczy...

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 13:08   #17
popscene
Wtajemniczenie

Kiedyś kupiłam bagietkę za 10 zł. Oczywiście dopiero w domu spojrzałam na rachunek.
Postanowiłam za to bardzo się nią delektować, skoro była taka droga
Stary 2008-08-12, 13:09   #18
BlueAngel85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
w rossmanie oszukują...napis jest ze promocja ale wstawiaja tam inny towar tej samej nazwy..np jest promocja na jakis zapch adidas...to owszem postawia adidasa ale zaupelnie inny produkt, a przy kasie sie tlumaczą ze tamten wyprzedany a napis zapomnieli zdjąc
prawda tam to oszustwo na potegę, celowo drukuja broszury z promocjami których nie ma czytałam kiedys artykuł na ten temat nawet

ja sama pracowałam w sklepie to wiem jak to wygląda w takim hipermarkecie ludzie czesto sie zmieniaja, przychjodzisz karza ci powsadzac nowe ceny ty to robisz a jak nie mozesz znalesc nie zmieniasz nic ... czesto bywa tak ze zle wprowadzaja ceny do komputera , ale najczesciej to nieuwaga pracowników dopowadza do tego ... ale tez chytrość szefostwa którzy uwazaja ze wten sposob mozna troszke wiecej zamajaczyc
Kto odejdzie, zawsze będzie sam.

BlueAngel85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 13:18   #19
Hultaj
BAN stały

Nie ''co najwyżej'', bo obowiązuje cena 'półkowa', wszystko zależy od tego, jak bardzo asertywne, uparte, czy wręcz kłótliwe potraficie być ; a jeśli komuś się chce i jeśli będzie przebiegły, i zdarza mu się często mieć do czynienia z takimi 'pomyłkami' , to proponuję robić fotkę cenie, wtedy nie ma ryzyka, że ktoś z obsługi zdejmie plakietkę, bo tak też potrafią robić.

Gdy widzę coś takiego, zawsze dopytuję o różnice cenowe, awantur mi się nie chce, poza tym, nie chciałabym, aby różnicę pokrywał np. ten, kto jest odpowiedzialny za konkretny towar, bo mogło być tak, że ktoś się pomylił, i szef zażąda od niego wyrównania (i to jest 1 powód dla którego nie robie o to wojen) - najwyżej to ja ;-) z czegoś zrezygnuję, bo nie lubię być robiona w balona, ale wydaje mi się, że gdyby więcej ludzi dochodziło się o te swoje złotówki, to ta praktyka może przestałaby być taka nagminna ;-), tymczasem kasjerki nierzadko mają tupet (najwyraźniej są już oblatane z radzeniem sobie z klientem), starają się zbić człowieka z pantałyku , w najgorszym razie spławić, i tak sobie to trwa wszystko.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 13:30   #20
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
tymczasem kasjerki nierzadko mają tupet (najwyraźniej są już oblatane z radzeniem sobie z klientem), starają się zbić człowieka z pantałyku , w najgorszym razie spławić, i tak sobie to trwa wszystko.
za 1,5 h zaczne swoje splawianie klientow

ale z tym sie zgadzam... ale coz robic
skoro nawet szefowa do mnie mowi "nie przejmuj sie - nic nie zrobisz"

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 13:34   #21
Hultaj
BAN stały

Nie no, wiesz, nie chcę byc w żadnym razie dla nikogo podła, rozumiem też, że praca niewdzięczna, ale nie zmienia to faktu, że jest jak jest , po prostu kiedyś wpadłam po chrupki, jedne jedyne, na półce cena 3 zł, w kasie z 5, odezwałam się, że jak , to się w efekcie poczułam, jakbym była tej przygodzie winna. Pani na mnie nie krzyczała, ani nic, ale tak mnie jakoś psychologicznie zażyła, że właściwie to ona mi łaskę robi, że chce sprzedać. To mam na myśli, nie podoba mi się to, i tyle.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 13:42   #22
Asik1604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość

Zgadzam się.

Porównując wszystkie hipermarkety, w których robiłam zakupy to zdecydowanie Carrefour wypada najgorzej, bo zawsze mnie tam nabiją w butelkę,nawet na parę groszy, jeśli robię większe zakupy, ale staram się tam chodzić od wielkiego dzwonu i jak już naprawdę nie mam wyjścia, bo niestety to właśnie ten market mam najbliżej

Raz mi się zdarzyło w Auchanie,że kupowałam kilka produktów w tym jajka w promocji za 2,99, a na kasie wyskoczyło 4,49 to poszłam do punktu obsługi klienta, pani poszła na sklep, sprawdziła i oddała mi różnicę.

Ogólnie staram się sprawdzać na czytnikach ceny, ale bardziej tych podejrzanie tanich rzeczy.

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 14:49   #23
mala2806
Zadomowienie

Mój wujek kiedyś opowiadał, że było kilka dni przed świętami (boże Narodzenie) i kupywali jakieś tam owoce. Całkiem inna była cenna na półce i paragonie. Ludzie śpiesząc się nie zauważali tego... A jak zapytał dlaczego cena jest tu i tu inna to powiedzieli, ze NIE MIELI CZASU PRZESTAWIĆ! No ale w końcu znalazł się ktoś kto to zauważył i czas się znalazł!
mala2806 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 15:32   #24
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
moja mama zawsze sprawdza ceny jak są nabijane i nigdy nie mówi no trudno tylko się upomina
moi rodzice też tak robią, mama nawet jak dostanie paragon od sprzedawczyni to przy niej patrzy
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 16:38   #25
asiunia0078
Raczkowanie

Niedawno kupowałam w Carrefourze dwie pary dżinsów, każda po 24,99. Przy kasie okazało się, że za obie pary mam zapłacić 84.98. Zdziwiłam się, że w drodze do kasy te spodnie tak podrożały i zwróciłam na to uwagę kasjerce, a ona odesłała mnie do punktu obsługi klienta. Śpieszyło mi się, więc już nie robiłam zamieszania, zabrałam spodnie, dobrze, że paragon też. Jakież było moje zdziwienie, gdy w domu na spokojnie obejrzałam ten paragon. Jedną pozycją były spodnie dżinsowe, sztuk jedna, cena 24.99 a drugą pozycją był sweter męski za 59.99 i to on tak zawyżył rachunek. A ja zapłaciłam za rzecz, której nie kupowałam. Oczywiście poszłam sprawę wyjaśnić. Bez problemu sklep zwrócił różnicę. Ale uważać w Carrefourze trzeba, bo już nie raz widziałam inną cenę w na półce, a inną przy kasie.
asiunia0078 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 18:08   #26
p_misiowa
Zadomowienie

w którymś markecie zwracana jest podwójna różnica w cenie... żebym tylko pamiętała w którym chyba w tesco albo w leclercku.

KOCHAM!

p_misiowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 18:24   #27
lotta6
Zakorzenienie

Bylam kiedys na zakupach w realu z kolezanka. Kupila koszulke za 12 zl, a przy kasie okazalo, ze kosztuje 30 (tylko 18 zl roznicy...) Moja kolezanka spytala sie o cene, a babka upracie mowi, ze 12 zl (mimo, ze na czytniku widac, ze 30)

Trzeba uwazac nawet przy kupowaniu lodow na galki czy pocztowek. Bo potrafia policzyc 80gr*3= 3,20 badz 90gr*3=3,60 itp. Nie wiem czy tak specjalnie(w koncu to 25% wiecej, a przy wiekszej ilosci klientow cos tam sie wiecej zarobi) czy sie ktos nie przylozyl do tabliczki mnozenia, czy takie zmeczenie. Ale zwracalam uwag e:P

Jesli chodzi o sklepy odziezowe to nigdy nie mialam problemow osobiscie. Zawsze cena z metki zgadzala mi sie z cena przy kasie.

A jak jest balagan (np przy sprzedazy artykulow szkolnych) to zawsze sprawdzam na czytnikach. Bo np lezy sobie zeszyt za 6,50 wsrod zeszytow za 3 zl. I szkoda przeplacac za takie rzeczy
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 19:08   #28
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
moja mama zawsze sprawdza ceny jak są nabijane i nigdy nie mówi no trudno tylko się upomina Bardzo często zdarza się to w Kauflandzie, wtedy dostajemy czekoladę xD
O, wreszcie dowiedziałam się, cóż to takiego K. oferuje w ramach przeprosin

Zawsze zwracam uwagę na numeryczne oznaczenie kodów kreskowych, powinno zgadzać sie z cenówką, jak nie mogę znaleźć to sprawdzam na czytniku. Pomyłka zdarzyła mi się raz, od razu kasjerce powiedziałam o pomyłce, powiedziała bym poszła do BOKu i tam mi różnicę w cenie zwrócili.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 20:04   #29
gabs
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do gabs

Niestety zbyt często sklepom uchodzą takie praktyki na sucho bo zwyczajnie się spieszymy lub nie zauważyliśmy - ostatnio kupowałam krem z Bielendy, na półce jak byk cena 11.99, w kasie 14,99... Akurat wtedy dopłacić 3 zł nie było dla mnie wielkim problemem, ale niesmak pozostał... Nie wykłócałam się, bo w napiętym grafiku nie miałam na to zwyczajnie czasu.

Moja mama to nie daje sobie w kaszę dmuchać, kilka lat temu w realu specjalnie w systemie zmieniali cenę owoców morza bo napisane było 4,99 a w kasie wyskoczyło 11,99... Zajęlo nam to chyba z pół godziny łącznie z wzywaniem sztabu kierowników, ale musieli sprzedać po niższej cenie

/Girigiri de itsumo ikite itai kara.../
/Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../

<Real Face by KAT-TUN>

1. Oszczędzam
2. Nie wydaję
3. Odkładam
4. I pojadę, zobaczycie!
gabs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 20:25   #30
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Mi się kilka razy zdarzyła taka sytuacja, ale nie były to duże kwoty.
Chyba jednak nie jest to zamierzone działanie, przynajmniej nie w każdym sklepie, bo kilka razy zdarzyła mi się także sytuacja odwrotna - zapłaciłam mniej niż się spodziewałam

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości