|
Notka |
|
Stres w wielkim mieście Zapraszamy Was do dyskusji i zadawania pytań na tematycznym forum "Stres w wielkim mieście". Od 22 lutego (poniedziałek) do 21 marca na forum co tydzień będzie odpowiadał na Wasze pytania specjalista z zakresu dietetyki, fitnesu, psychologii, stylizacji i dermatologii. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Mówienie przez sen i brutalne sny
Od zawsze mówie przez sen, jak byłam mała lunatykowałam, potem objawy zanikały. Teraz znów coś się obudziło, zaczynam w nocy wstawać i rozmawiać nie pamiętając...dzieje się tak ok 3razy w tygodniu....
Od zawsze również mam bardzo brutalne sny, pełne krwi i masakry...nie wiem czym to jest spowodowane...jestem spokojną, ustabilizowaną, zwyczajną studentką, nie mam sytuacji stresowych...ani nie ma we mnie żadzy mordu, zapewniam... ![]() Ale niestety najcześciej w moich snach pojawiają się krzywdzeni i cierpiący ludzie, których kocham...a nie jest to zbyt przyjemne...a nawet bardzo bolesne... Czy ktoś z was też tak ma??? Co może być tego powodem?? A przedewszystkim jak temu zaradzić?? ![]()
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mówienie przez sen i brutalne sny
W rozwiązaniu twoich problemów może pomóc dwóch specjalistów: neurolog i psycholog. Po pierwsze, radzę wizytę u neurologa w celu zdiagnozowania przyczyn mówienia przez sen, lunatykowania. Przyczyną brutalnych treści w snach może być zaburzenie fal mózgowych (nie przestrasz się, czasem wynika to z braku np. magnezu) lub traumatyczne zdarzenie z przeszłości (wtedy pomocny będzie psycholog).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mój facet czasem lunatykuje, mówi przez sen i ma chore sny :/
ale pije magnez i jest git ![]()
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mialam taki okres z życiu - kilka lat kiedy męczyły mnie takie sny, co noc śniła mi się śmierć (z brutalnymi scenami) moich rodzicow, rodzenstwa i psa ale minelo, teraz nie pamietam swoich snow, albo mam sny przyjemne (o podrozach, pieknych widoczkach, jak to brzmi ![]() zadnych traumatycznych przezyc nie miałam, nie mam pojęcia czym to było spowodowane, ale wierze że to Cię męczy ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
No własnie ja też aż jakichś strasznych traum nie przeżyłam...z tym magnezem jestem w szoku, nie psodziewałam się że ma to coś wspólnego, ale spróbowac warto, mnie jak mnie...ja już tyle lat to się przyzwyczaiło, ale męczy to mojego TŻ;/
Dziękuję za odpowiedzi zwłaczcza Pani Psycholog... Może znajdą się jeszcze osoby z podobnymi dolegliwościami ![]()
#6 |
Raczkowanie
|
Tez tak mam ale jesli chodzi o mowienie, lunatykowanie czy sny po prostu 'nie do ogarnięcia'. Nie a w nich zadnych mordów ale są po porstu dziwne. Z chodzeniem mi przeszło ale mówić czasem mówię i jak śpię to w strasznie śmiesznych pozach, nie wiem od czego to jest ale to troszkę siara jak jedzie się na jakiś wyjazd i budzisz się w 'nienormalnej' pozycji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
no i to jeszcze jak ;d kiedyś mi zrobili zdjecie xD ale dobrze ze akurat rodzice nie znajomi ;d to by była siara xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
hehe jak spię z TŻ to w miarę normalnie, gorzej jak TŻ ma nockę i jestem sama, mam całe wyrko dla siebie
![]()
#10 |
Raczkowanie
|
haha ja śpię sama ;DD i nawet jakbym z kims spala tez nie lezalabym normalnie ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.