Canneloni - najlepsze przepisy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-12-29, 12:51   #1
etachic
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2006-02
Wiadomości: 160

Canneloni - najlepsze przepisy


Witam Wizażanki

Potrzebuję pomocy w dwóch kwestiach:

A) dopracowanie mojego przepisu na canneloni

B) wymyslanie ich więcej, bo canneloni jest smaczne pyszne i, jak powiedział mój 12-letni brat, kozackie

Więc...

A) CANNELONI A LA ETACHIC

Miałam wile problemów, bo spróbowałam wczoraj zrobić canneloni z togo co znalazłam w szafkach i lodówce.
Farsz: sos do spaghetti po neapolitańsku z winiary+ cztery płaty piersi kurczaka usmażone na patelni z papryką i cebulą oraz bazyią i oregano.
Farsz II (tylko na "wloty" do rurek canneloni) Ser feta z curry, bazylią, tymiankiem i chili, pomieszany bardzo bardzo dokładnie - ma taki niezwykły smak...

Canneloni napełniam farszem, ale najpierw zatykam jeden wlot niedużą ilością farszu II, dzięki temu, w momencie kiedy wrzucam farszI, nie wylewa mi się on. Kiedy skończę z farszemII, znów zaklejam odrobiną farszu II i układam w naczyniu żaroodpornym. Układam mnóstwo canneloni i polewam obficie pozostałością sosu neapolitańskiego, dodaję starty ser na wierzch (bardzo dużo) i zapiekam w piekarniku w temp. 200stopni tak jak było napisane na opakowaniu canneloni

I tutaj pojawia sie pytanie.....

Dlaczego canneloni nie było takie... świetne,. mięciutkie, tylko troszkę gumowate, chociaż pyszne... może powinnam je podgotować? Ale jak wtedy napełniać farszem

proszę o pomoc i nowe przepisy bo pokochałm canneloni........
etachic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-29, 13:43   #2
lullaby22
Zakorzenienie
 
Avatar lullaby22
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Mój ulubiony przepis na Canneloni ze szpinakiem.

Składniki:
Nadzienie:
a)ok. 60 dkg sera białego. półtłusty lub tłusty
1-2 kulki mozzarelli
jajko
śmietana opcjonalnie, ale ja zawsze korzystam z tej opcji
b)masło
szpinak mrożony
2 ząbki czosnku
Sos:
pomidory w puszce
koncentrat pomidorowy z ziołami
bulion
dużo żółtego tartego sera
oraz
Canneloni

Przygotowanie:
rozdrobnić ser, dodać starte kulki mozzarelli,dodać śmietanę, doprawić,
dodać jajko, wymieszać, szpinak (może być wcześniej rozmrożony) wrzucić na masło, dodać czosnek, odparować, połączyć z masą serową. W międzyczasie tzw. przygotować sos, np. pomidory z puszki na patelnię
+ bulion + potem koncentrat albo bez pomidorów, następnie faszerować rurki, układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, na
pierwszą warstwę dać żółty ser, druga warstwa , zalać sosem, uprzednio
pokrywszy serem starym, zapiekać ok. 40 minut, uważać, żeby się sos nie
wygotował.

Rurek wcześniej nie obgotowujemy
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-29, 13:53   #3
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Cytat:
Napisane przez lullaby22 Pokaż wiadomość
Mój ulubiony przepis na Canneloni ze szpinakiem.

Składniki:
Nadzienie:
a)ok. 60 dkg sera białego. półtłusty lub tłusty
1-2 kulki mozzarelli
jajko
śmietana opcjonalnie, ale ja zawsze korzystam z tej opcji
b)masło
szpinak mrożony
2 ząbki czosnku
Sos:
pomidory w puszce
koncentrat pomidorowy z ziołami
bulion
dużo żółtego tartego sera
oraz
Canneloni

Przygotowanie:
rozdrobnić ser, dodać starte kulki mozzarelli,dodać śmietanę, doprawić,
dodać jajko, wymieszać, szpinak (może być wcześniej rozmrożony) wrzucić na masło, dodać czosnek, odparować, połączyć z masą serową. W międzyczasie tzw. przygotować sos, np. pomidory z puszki na patelnię
+ bulion + potem koncentrat albo bez pomidorów, następnie faszerować rurki, układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, na
pierwszą warstwę dać żółty ser, druga warstwa , zalać sosem, uprzednio
pokrywszy serem starym, zapiekać ok. 40 minut, uważać, żeby się sos nie
wygotował.

Rurek wcześniej nie obgotowujemy
Muszę koniecznie wypróbować, bo jak do tej pory zrobiłam raz jedyny, obgotowując makaron i myślałam, że mnie szlak trafi przy nadziewaniu rurek .
__________________
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-29, 14:33   #4
kulbit
Zakorzenienie
 
Avatar kulbit
 
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 15 703
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Lullaby super przepis

Ja jedyne canneloni jakie robiłam to było z nadzieniem z mięsa mielonego z cebula i pieczarkami i róznymi dodatkami jak mi sie tam wymyśliło w danym momencie, i dla mnie koniecznie musi byc sos beszamelowy (uwielbiam go!)
__________________
Nikt nie zasługuje na twoje łzy, a ten kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi cię do płaczu.

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-29, 14:49   #5
lullaby22
Zakorzenienie
 
Avatar lullaby22
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Ilonko, to częsty błąd i wielu potrafi zniechęcić do dalszych prób
Nie ma obawy, że rurki będą surowe.
Ale jednak nie jest to danie dla amatorów rozgotowanych makaronów, bo rurki zawsze są lekko twardawe

Kulbit, cieszę się, że przepis się spodobał
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-29, 21:28   #6
kulbit
Zakorzenienie
 
Avatar kulbit
 
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 15 703
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Ja wrzucam rurki dosłownie na chwile na wrzatek i jest idealnie
Kiedys obgotowałam je na lekko twardo ia jak zaczelam nadziewac rurki zaczeły sie rwac - tragedia! Ale za drugim razem już byłam madrzejsza
Zdecydowanie jestem za sparzeniem rurek we wrzatku
__________________
Nikt nie zasługuje na twoje łzy, a ten kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi cię do płaczu.

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-29, 21:43   #7
Olcia_rom
Rozeznanie
 
Avatar Olcia_rom
 
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: Dolny Śląsk/West Yorkshire (UK)
Wiadomości: 675
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Ja robie naprawdę duuuzo sosu. I pomidorowego i beszamelowego. Na beszamelowy zuzywam zawsze wiecej niz pół litra mleka po to żeby dokladnie pokryc caly makaron. Makaron zawsze zalewam tym sosem tak zeby prawie cannelloni zakrywal. Własnie dzieki duzej ilosci sosu makaron mieknie i nie jest wcale sztywny ani twardawy. Z reszta informacje te dostalam z pierwszej reki - od znajomej Włoszki. Po prostu zwieksz ilosc sosu etachic i juz.
Olcia_rom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-30, 08:30   #8
lullaby22
Zakorzenienie
 
Avatar lullaby22
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Cytat:
Napisane przez Olcia_rom Pokaż wiadomość
. Własnie dzieki duzej ilosci sosu makaron mieknie i nie jest wcale sztywny ani twardawy.

lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-30, 08:37   #9
Olcia_rom
Rozeznanie
 
Avatar Olcia_rom
 
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: Dolny Śląsk/West Yorkshire (UK)
Wiadomości: 675
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Olcia_rom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-30, 11:53   #10
lullaby22
Zakorzenienie
 
Avatar lullaby22
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Cytat:
Napisane przez Olcia_rom Pokaż wiadomość
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-30, 16:15   #11
lewaloff
Rozeznanie
 
Avatar lewaloff
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 620
Send a message via Skype™ to lewaloff
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

telepatia jakaś czy cuś, u mnie właśnie na obiad były cannelloni nafaszerowane mięsem mielonym z pieczarkami, czosnkiem i cebulą, z sosem pomidorowym, zapieczone z żółtym serem.
  • używam rurek, które nie wymagają obgotowywania, co bardzo ułatwia proces nadziewania,
  • sos daję na spód naczynia i potem obficie na rurki,
  • najpierw zapiekam je w naczyniu przykrytym folią aluminową przez jakieś 20-25 minut, potem dopiero odkrywam, posypuję serem żółtym i piekę jakieś 5 minut, aby ser się ładnie stopił

na stronie Barilli znalazłam przepis na cannelloni z nadzieniem z ricotty i papryki zapiekane pod beszamelem, brzmi ciekawie...
__________________
płodek
lewaloff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-30, 16:30   #12
lullaby22
Zakorzenienie
 
Avatar lullaby22
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
na stronie Barilli znalazłam przepis na cannelloni z nadzieniem z ricotty i papryki zapiekane pod beszamelem, brzmi ciekawie...

Brzmi, brzmi, zwłaszcza dla wegetariańskich uszu
Wklej tutaj proszę
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-31, 00:26   #13
lewaloff
Rozeznanie
 
Avatar lewaloff
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 620
Send a message via Skype™ to lewaloff
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Cytat:
Napisane przez lullaby22 Pokaż wiadomość
Brzmi, brzmi, zwłaszcza dla wegetariańskich uszu
Wklej tutaj proszę
mówisz i masz wybaczcie niedoskonałości, ale tłumaczyłam na szybko:

Składniki:
  • Cannelloni 12 sztuk
  • mleko pełnotłuste 500 g
  • ricotta świeża 350 g
  • bułka tarta 50 g
  • tarty parmezan 40 g
  • masło 35 g
  • mąka "00" 30 g
  • czarne oliwki 25 g
  • zielone oliwki 25 g
  • czerwona papryka 1 sztuka
  • zielona papryka 1 sztuka
  • por 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • mięta w liściach - szczypta
  • gałka muszkatołowa - szczypta
  • sól i pieprz do smaku
1. Podsmażyć pora posiekanego na plasterki na łyżce masła, dodać obie papryki posiekane w julienne i miętę, zakończyć gotowanie i jeżeli trzeba dodać odrobinę wody.

2. Przygotować farsz łącząc w misce ricottę z papryką, jajkiem, bułką tartą, parmezanem, doprawiając solą i pieprzem. Napełniamy nim cannelloni.

3. Aby przygotować beszamel rozpuść masło w garnku, dodaj mąkę, potem ciepłę mleko, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i doprowadź do wrzenia. Dodaj oliwki posiekane w plasterki.

4. Formę wysmaruj tłuszczem, na dnie rozprowadż dwie łyżki beszamelu, wyłóż cannelloni, przykryj je pozostałym beszamelem i posyp parmezanem. Zapiekaj przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.

Rada szefa kuchni:
dla jak najlepszego efektu zaleca się przygotowanie w miarę płynnego beszamelu.

dla 4 osób

trudność: łatwe

czas przygotowania: 60 minut

Smacznego!!!!
__________________
płodek
lewaloff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-31, 07:08   #14
lullaby22
Zakorzenienie
 
Avatar lullaby22
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Lewaloff dziękuję Ci bardzo za tłumaczenie
Nie poszło na marne, bo już skopiowałam i z pewnoscią wypróbuję.

Matko bosko, to ma z 1000 kalorii na porcję
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-31, 08:27   #15
lewaloff
Rozeznanie
 
Avatar lewaloff
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 620
Send a message via Skype™ to lewaloff
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Cytat:
Napisane przez lullaby22 Pokaż wiadomość

Matko bosko, to ma z 1000 kalorii na porcję
lullaby zgodnie z informacjami ze strony jedna porcja tego smakołyku to:
  • 597 kcal,
  • 28g białka,
  • 51g węglowodanów,
  • 32g tłuszczu
lepiej grzeszyć i żałować, niż żałować, że się nie grzeszyło
__________________
płodek
lewaloff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-31, 09:02   #16
jotemka
BAN stały
 
Zarejestrowany: 2006-08
Wiadomości: 1 409
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
mówisz i masz wybaczcie niedoskonałości, ale tłumaczyłam na szybko:

Składniki:
  • Cannelloni 12 sztuk
  • mleko pełnotłuste 500 g
  • ricotta świeża 350 g
  • bułka tarta 50 g
  • tarty parmezan 40 g
  • masło 35 g
  • mąka "00" 30 g
  • czarne oliwki 25 g
  • zielone oliwki 25 g
  • czerwona papryka 1 sztuka
  • zielona papryka 1 sztuka
  • por 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • mięta w liściach - szczypta
  • gałka muszkatołowa - szczypta
  • sól i pieprz do smaku
1. Podsmażyć pora posiekanego na plasterki na łyżce masła, dodać obie papryki posiekane w julienne i miętę, zakończyć gotowanie i jeżeli trzeba dodać odrobinę wody.

2. Przygotować farsz łącząc w misce ricottę z papryką, jajkiem, bułką tartą, parmezanem, doprawiając solą i pieprzem. Napełniamy nim cannelloni.

3. Aby przygotować beszamel rozpuść masło w garnku, dodaj mąkę, potem ciepłę mleko, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i doprowadź do wrzenia. Dodaj oliwki posiekane w plasterki.

4. Formę wysmaruj tłuszczem, na dnie rozprowadż dwie łyżki beszamelu, wyłóż cannelloni, przykryj je pozostałym beszamelem i posyp parmezanem. Zapiekaj przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.

Rada szefa kuchni:
dla jak najlepszego efektu zaleca się przygotowanie w miarę płynnego beszamelu.

dla 4 osób

trudność: łatwe

czas przygotowania: 60 minut

Smacznego!!!!
Pyszności
jotemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 10:38   #17
marsi11
Zakorzenienie
 
Avatar marsi11
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 9 982
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

moje ulubione nadzienie na canelloni:
piers z kurczaka ugotowana
garsc orzeszkow wloskich
opakowania ricotty
parmezan lub grana
dwa zabki czosnku
przyprawy wg uznania

miesko z orzeszkami i czosnkiem mozna przepuscic przez maszynke ja akurat mam specjalny mikser do rozdrabniania mies,dodajemy riccote i starty ser,doprawiamy przyprawami, to nadzienie rowniez sprawdza sie jako farsz do ravioli
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 07:02   #18
Nutka
Nutka nie gryzie!
 
Avatar Nutka
 
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

noo wlasnie z powodu tych piekielnych rurek zawsze rezygnuje z tego dania
To klopot podobny jak przy lazanii obgotowywac czy nie ...???
Czyli najwazniejsza zasada w obu przypadkach duzo dobrego sosu..
Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 13:13   #19
lewaloff
Rozeznanie
 
Avatar lewaloff
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 620
Send a message via Skype™ to lewaloff
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Cytat:
Napisane przez Nutka Pokaż wiadomość
To klopot podobny jak przy lazanii obgotowywac czy nie ...???
nigdy nie obgotowywałam ani lazanii ani cannelloni
__________________
płodek
lewaloff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-17, 18:33   #20
Naja84
Rozeznanie
 
Avatar Naja84
 
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: Gliwice
Wiadomości: 776
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

brzmi smakowicie jutro zrobie na obiadek ...
__________________

[*]
Naja84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-18, 11:11   #21
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Lasagne nie obgotowuję nigdy, a cannelloni zrobiłam za radą Lullu i nie obgotowałam - i było o.k., tylko rurki muszą być pokryte w całości sosem.
Nadziałam szpinakiem wymieszanym z fetą i prażonymi orzeszkami pinii i sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
__________________
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-19, 16:45   #22
Candy Killer
Zakorzenienie
 
Avatar Candy Killer
 
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Dzierżoniów
Wiadomości: 12 327
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

ja przedwczoraj robilam canneloni wegetarianskie improwizowalam straszliwie ale dobre bylo
wzial mpaczke kotletow sojowych w proszku,odstawilam zeby nasiaknely woda.
w tym czasie zrobilam sos pomidorowy z wikszymi kawalkami pomidorow dodalam tez czosnek i bazylie.
podsmazylam cebulke i do niej dodalam wlasnie soje...do tego dodalam troche sosu zeby nie bylo za suche i tym nadziewalam cannelloni.
nadziane rurki ulozylam w wysmarowanym tluszczem naczyniu ,zalalam sosem zeby je przykryl i do piekarnika na 50 minut :d mmmm pychota
__________________
BLOG
INSTAGRAM
Candy Killer Fan Page


If You can dream it , You can do it...




Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-21, 11:04   #23
kulbit
Zakorzenienie
 
Avatar kulbit
 
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 15 703
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Lullaby dziś będę robiła canneloni w 2 wersjach, jedna wg. twojego szpinakowego przepisu, bo ostatnio mam na szpinak ciągły apetyt Mam nadzieję, że mi się uda
__________________
Nikt nie zasługuje na twoje łzy, a ten kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi cię do płaczu.

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-04, 21:22   #24
agus87
Zakorzenienie
 
Avatar agus87
 
Zarejestrowany: 2006-11
Lokalizacja: wielkopolska
Wiadomości: 11 709
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

hej dziewuszki w przyszły weekend będę robić canneloni z przepisu ETACHI, mam pytanko, czy ten makaron do canneloni on się tak naprawdę nazywa, czy to jest tylko nazwa potrawy Może i ciemna jestem, ale nie wiem . Powiedźcie proszę, jaki rodzaj canneloni ( o ile są) będzie najodpowiedniejszy
Pozdrawiam
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-04, 21:40   #25
AgnieszkaW.
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2004-08
Wiadomości: 87
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

agus87,

tak nazywa się makaron. Ja prawie zawsze kupuję firmy Melissa. Nie trzeba go wstepnie gotowac i smakuje moim zdaniem bardzo dobrze.

Agnieszka
AgnieszkaW. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-04, 22:02   #26
agus87
Zakorzenienie
 
Avatar agus87
 
Zarejestrowany: 2006-11
Lokalizacja: wielkopolska
Wiadomości: 11 709
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

dziękuję Agniesiu
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-05, 13:59   #27
marsi11
Zakorzenienie
 
Avatar marsi11
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 9 982
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

a powracajac jeszcze do nadzien wegetarianskich, to tez mam swoj ulubiony farszyk w piec minut gotowy.Uzywam go zawsze do jednej warstwy lasagne i kilka canneloni tez czasem przekladam. Daje niesamowity smak.

4 biale czesci pora
vegeta
zasmazka w proszku knorr
odrobina smietany

pory kroimy w talarki i dusimy w niewielkiej ilosci wody doprawionej wegeta, pod koniec gotowania zageszczamy zasmazka knorr, mozna tez zrobic zwykla zasmazke z maki oraz dodajemy troszke smietany.
Bardzo polecam
Nieraz pory dodaje tez do obiadu jako jarzynke, swietnie smakuje z grillowana piersia kurczaka, wtedy tez pory posypuje zoltym serem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-25, 11:41   #28
lewaloff
Rozeznanie
 
Avatar lewaloff
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 620
Send a message via Skype™ to lewaloff
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Cytat:
Napisane przez lullaby22 Pokaż wiadomość
Lewaloff dziękuję Ci bardzo za tłumaczenie
Nie poszło na marne, bo już skopiowałam i z pewnoscią wypróbuję.
Lullaby nie wiem czy Ty już, ale ja wczoraj wypróbowałam ten przepis i jest bardzo smaczny, choć masę doprawiałam octem balsamicznym.

Najbardziej uciążliwą częścią procesu jest napełnianie rurek, których nie można niestety napełniać przez zanurzenie w masie, bo ser oblepia rurkę ze wszystkich stron. Od czego jednak mam głowę na karku - strzykawka do dekoracji ciast bez żadnej końcówki (kawałki papryki i pora skutecznie by ją zatkały) sprawdziła się idealnie.

I piekłam 26 minut a nie 20, ze względu na cannelloni (oczywiście Mellisa), żeby mieć pewność, że będą al dente a nie półsurowe
__________________
płodek
lewaloff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 19:15   #29
Shafira
Raczkowanie
 
Avatar Shafira
 
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 144
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Chcialabym zrobic canneloni z miesem mielonym w sosie bolonskim.Jadlam takowe i bylo pycha. Tylko mam problem bo moj piekarnik ni dziala.
I czy w zwiazku z tym mizna canneloni upiec na patelni,na piecu a nie w piekarniku? I jesli tak to na oleju?
Shafira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 16:54   #30
MoniaK
Zakorzenienie
 
Avatar MoniaK
 
Zarejestrowany: 2002-12
Wiadomości: 12 990
Dot.: Canneloni - najlepsze przepisy

Cytat:
Napisane przez Shafira Pokaż wiadomość
Chcialabym zrobic canneloni z miesem mielonym w sosie bolonskim.Jadlam takowe i bylo pycha. Tylko mam problem bo moj piekarnik ni dziala.
I czy w zwiazku z tym mizna canneloni upiec na patelni,na piecu a nie w piekarniku? I jesli tak to na oleju?
Hmm, na patelni to chyba nie bardzo
Ja słyszałam że w mikrofali można nieźle zapiec canneloni ale niestety nie próbowałam. Robiłyście może w ten sposób?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.