|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rutyna i nuda w związku :(
Od prawie 3 miesiecy jestem w zwiazku z pewnym chłopakiem i sama nie wiem co się dzieje ale nudzę się dobija mnie rutyna tego związku sama nie wiem co zrobić aby było lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rutyna i nuda w związku :(
kurcze po 3 miesiacach to Ty powinnas cala zakochana chodzic, bujac w oblokach, czuc motylki w brzuchu a nie nude w zwiazku przezywac...
jakies to dziwne jest... Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2010-03-09 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Proponuj wspolne wyjscia, spacery itd. Co lubisz. Najwidoczniej nie jestescie dopasowani pod tym wzgledem. Moze on jest domatorem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Sama nie wiem ja niby też jestem domatorką ale siedzenie w domu już mnie dobija, co przyjdzie do mnie albo ja do niego i co siedzimy jak te dwie małpy patrzymy na tv
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
To go gdzies wyciagnij, albo umawiajcie sie na miescie. Zamiast siedziec i narzekac - zrob cos.Tobie to nie pasuje, a czy on w ogole o tym wie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale skoro widzisz, pogadaj z nim że chcesz wychodzić, może okaże się, że super Wam razem jak coś robicie! Kino, imprezy, spacery, basen, albo zapiszcie się na jakiś kurs tańca ![]() Coś wykombinujcie, chyba że facet uzna że jemu dobrze tak jak jest i nie chce mu się nigdzie ruszać... wtedy chyba Tobie to nie będzie odpowiadało.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Nie pasujecie do siebie / jesteś w związku na siłę / tak naprawdę chciałabyś być w związku z kimś innym - i kilka innych możliwych wytłumaczeń. Po 3 miesiącach uczucie nudy i rutyny to moim zdaniem przegrana sprawa (no chyba, że to efekt zimowej depresji, albo jakiegoś innego Twojego problemu). Ludzie mający się "ku sobie", czujący chemię nawet czytając razem gazetę nie będą się nudzić. Rozmawiałaś z nim o tym, że chciałabyś spędzać czas inaczej? On rzuca jakimiś propozycjami, a Ty je odrzucasz? Sama mu coś proponowałaś?
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-03-09 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie będę powielać wypowiedzi i rad poprzedniczek. Może jesteś z tym facetem tylko dlatego, bo nie chcesz być sama? Inne mają facetów, więc też z kimś jesteś, itd, itp, hmmm? A nie jest to związek oparty na jakimś uczuciu (choćby zauroczeniu)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wow 3 miesiące i już rutyna?
Ja jestem ponad rok w związku i chociaż głównie siedzimy i oglądamy TV nigdy się z Nim nie nudze. Kazdy wieczor jest na swoj sposob wyjątkowy.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Podepne sie pod wątek jakoże mam podobny problem , może ktoś mi coś doradzi.
Z tym, że ja jestem z moim TŻ juz prawie 3 lata. I coś jest nie tak. Ciągle robimy to samo, czyli praktycznie nic. Siedzimy w domu głównie, cudem jest wyciągnąć go na spacer ![]() A mnie zaczyna to wkurzać. Na początku było bajkowo,sielankowo, widziałam same jego zalety,a teraz przecieram oczy ze zdumienia jaka ja ślepa byłam na jego wady. Ciągle tylko ja cos proponuje,a moze pojedziemy gdzies na jakas 1 dniową wycieczke,a moze pojdziemy na impreze, moze spedzimy caly dzien razem,moze do kina, moze przyjdziesz do mnie na obiad..itd, i tak w kółko. On z siebie nie daje nic. Zero inicjatywy.W ogole o tym nie pomyśli.Chociaz mówiłam mu to już wiele razy. A mnie zaczyna to denerwowac. Bo ja sie ciagle staram, a on nic. Jestem młoda, nie chce najlepszych lat zycia spedzic przed TV oglądając powtórki "Świata według Kiepskich" ![]() ![]() Rozmawiałam z Nim o tym przedwczoraj kolejny raz.Wielkie zdziwienie i tekst " No i co z tego, że Ty cos proponujesz? Ubywa Cie,czy jak? " ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Blond forever!
|
Jejciu, ja jestem w związku o takim samym stażu i pod niebiosa skaczę, przeżywam, że nie mogę spędzać z TŻtem więcej czasu, nawet leżąc i nie robiąc absolutnie nic... Fakt, ja nie mam telewizora, poza tym TŻ nie lubi telewizji, a ja się odzwyczaiłam, dlatego może nasz związek jest udany?
![]() ![]() A pamiętasz serial "Kasię i Tomka"? Poszukaj tam inspiracji na ciekawy związek ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
może to nie pan właściwy? bo moim zdaniem rutyna i nuda po 3 miesiącach związku nie wróży mu najlepiej.
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Znajdz sobie bezczelnego klamce i manipulanta. Z takim napewno nie bedzie Ci nudno nawet po 3 latach, o ile bedzie mu sie chcialo trwac przy Tobie
Wtedy on bedzie tym zlym, a Ty bedziesz miala okazje zalozyc nowy temat np. "Trafilam na chama. Czy on sie zmieni ?" Edytowane przez Tenczowy Czas edycji: 2010-03-09 o 16:20 Powód: Bo Ziemia jest okragla |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
a proponowalas mu jakies wyjscie ? czy nie wyskakujesz z pomyslami i czekasz na jego inicjatywe? porozmawiaj o tym z nim.
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Jelołsanszajn, obserwacje otoczenia pozwalaja stwierdzic fakt, ze kobiety uwielbiaja typ klamcy i manipulanta, czy jak one same go czasem nazywaja "bezczelnego, rozbrajajacego gnojka" <--- to akurat jedna o Mnie.
Szeroko proponowana przez rozmaitych ludzi rozmowa takze nic nie daje, bo ludzie sie nie zmieniaja pod wplywem slow. Najlatwiej odejsc i znalezc sobie kogos nowego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rozmowy, są ludzie ( tu : być może Ty ), którzy nie chcą i nie będą zmieniać niczego w sobie dla drugiej osoby, bo dobrze im tak, jak jest. Ale byłam świadkiem wielu sytuacji, gdzie rozmowa wiele zdziałała, a partner/partnerka potrafili przyznać się do swojego błędu. Być może racja jest w tym, że jeśli facet, który jest opisany na wątku powyżej lubi tak spędzać czas to nie będzie tego zmieniał. Najwidoczniej wtedy nie pasują do siebie, bo ciężko być z człowiekiem który 90 % czasu poświęca na coś co nam kompletnie nie odpowiada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pozwala to Mi na bezstresowe zycie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Cię nie chce atakować, bo sama wiem że niektóre kobitki albo przesadzają albo same siebie nie szanują, wracają jak głupie do tego samego problemu, ale często jest tak że to dlatego że są zauroczone i nie wiedzą jak to wszystko zakończyć. Sama kiedyś wkręcałam się w związek i byłam głupia że to ciągnęłam, na szczęście mnie oświeciło i rzeczywiście poszukałam kogoś nowego. Nie myślę jednak żeby był podział faceci czują jedno, kobiety drugie. Bo są kobiety bardziej wrażliwie i mniej, tak samo faceci. Bardziej kochliwe i mniej. Angażujące się i nie. itd, itd. Poza tym, jeśli kogoś kochamy jesteśmy z kimś te 3 lata jak napisała tutaj jedna z dziewczyn i nagle wpada taka rutyna, ale jest świadomość, że z tą osobą łączy nas wiele, zawsze możemy na sobie polegac, zależy nam na sobie, dobrze się KIEDYS bawiliśmy razem, teraz coś nie tak... to co ? tak po prostu odejść? N i e. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Uciekam przed nuda. Mam jedno zycie.
Do atakow przywyklem, zwykle koncza sie innaczej niz sobie to dane dziewcze wymyslilo. Po sposobie pisania widac, ze nie nalezysz do tych napompowanych estrogenem kocic, a to dobrze wrozy. Jak juz mowilem, zycie jest jedno i kazdy podejmuje wybor co z nim zrobic. Jakbym po 3 miesiacach zaczal odczuwac rutyne, to nie widzialbym sensu dalej trwac przy tej znajomosci, bo nawet seks bez reszty emocji jest nudny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Brak chemii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla Ciebie milosc jest jedna z pozytywych rzeczy na swiecie, dla innych jest calym swiatem itd. A co do tej rutyny, to jest tez roznica gdy jakas rutyna pojawi sie w zwiazku 3letnim a gdy pojawia sie w 3 miesiecznym ![]() Edytowane przez yellowsunshine Czas edycji: 2010-03-09 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Miałam to samo jakiś czas. Identycznie! Nawet z "Kiepskimi" trafiłaś. ![]() Ale to nie była żadna "gierka" z mojej strony, po prostu wybitnie potrzebowałam czegoś, co pomogłoby mi przezwyciężyć rutynę. Myślę, że powinnaś z nim szczerze porozmawiać, ale bardzo poważnie, nie zarzucaj mu - tylko mów o swoich uczuciach (zamiast "Ty robisz nie tak to, to i jeszcze tamto, a ja się staram, ...." użyj raczej "Jest mi bardzo przykro, kiedy to ja wychozę z inicjatywą" albo ostrzej; "zastanawiam się poważnie nad sensem naszego związku, bo Twoje zachowanie sprawia mi ból"). Ale bądź spokoja i nie krzycz, porozmawiaj z nim po prostu szczerze ![]() A autorce wątku współczuję; trzy miesiące to krótki okres, ja byłam wtedy tak szczęśliwa i zakochana, że wspólne leżenie na łóżku było fascynujące. Skoro tak jest teraz, zastanów się, co będzie za trzy lata...
Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał, to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął, wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego.— Emily Brontë Wichrowe wzgórza |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
3 miesiące i rutyna? mi się wydaje że to raczej nie "to"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile mozna wałkować jeden i ten sam temat? Dochodze do wniosku,ze Jemu jest prostu tak wygodniej.. W ogole sie nie stara, nawet głupiego wyjscia na spacer nie zaproponuje.. A ja mam juz dosc, bo to ciagle ja wychodze z jakas inicjatywą, a on nic. Ja nie mowie o zapraszaniu nie wiadomo gdzie i wyjazdach nie wiadomo gdzie, chodzi mi o zwykle spedzenie calego dnia razem kiedy jest ku temu okazja.. A on nic, nawet o tym nie pomysli. Jest mi zwyczajnie przykro,bo czuje sie jak piate kolo u wozu,jak ktos o kogo nie trzeba dbac i troszczyc sie. W chwili obecnej postanowiliśmy ze zrobimy sobie "przerwe" i nie bedziemy sie spotykac przez jakis czas.. Ww problem nie jest jedynym w naszym zwiazku ![]() Mam wrazenie ze to juz koniec...
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to po prostu nie to.
Jasne, można zacząć chodzić na spacery, na lodowisko zawsze gdzieś, ale czy to metoda? Dla mnie to tylko wmiecenie problemu pod dywan. Mi z Tż stuknie 2 lata niedługo, a nie wiem co to rutyna. Lubimy czasami wyskoczyć na imprezkę ze znajomymi, czy do kina. Jednak nader wszystko lubimy swoje towarzystwo. Czasami jak się spotykamy i on przyjeżdża na powiedzmy 6-7h to szkoda nam 1,5h na film. Rozmawiamy, kochamy się, przytulamy, baa... nawet cisza i bycie blisko wystarczy. A przez pierwsze 3 miesiące to w ogóle był taki odjazd, że zawsze będę je z uśmiechem wspominać ![]()
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
nie zgraliscie sie i juz.
to dopiero poczatek zwiazku wiec lepiej to zakonczyc puki sie na dobre zaczelo
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja tez bylam w takimzwiazku i poprostu zakonczylam go , bo nie ma nic gorszego niz facet bez inicjatywy .
I tu mam dobra rade dla wszystkich zakochanych: nie zatracajcie w zwiazku siebie , swoich pasji, nie zaniedbujcie przyjaciol , nie ma nic zlego w tym , ze czasem wyjdziecie z kumpelami na piwko, do kina , czy gdzie kto lub, facetom tez nie zabraniajcie , oczywiscie we wszystkim jest umiar , jesli nie bedziecie sie widziec ze soba dzien, dwa , to wasz zwiazek sie nie rozpadnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się, lepiej bym tego nie ujęła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.