|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
dla NIEprzekłutych-"ear screws"/screw earings - czy są w PL?
W poszukiwaniu kolczyków dla "tych nieprzekłutych"
(z nadzieja ze wymyslono cos innego niz zwykle klipsy - bolą :/ lub magnesy - jeszcze bardziej bolą) natknelam sie na "ear screws" (inna znaleziona nazwa to "screw earings") Na zagranicznych stronach mozna kupic sobie taka wlasnie baze pod kolczyk badz gotowe kolczyki... Zalezy mi na samej bazie - mam pomysl na wlasnorecznie wykonane kolczyki no ale... Na allegro ani sladu takiego wynalazku (albo juz stracilam wzrok podczas poszukiwan?) Czy ktoras z Was spotkala sie z czyms takim? (wyglad jak w zalaczniku) a co najwazniejsze czy mozna dostac to gdzies w Polsce?Ewentualnie szukam jakiejs innej alternatywy ktora jest troche mneij bolaca niz magnesy i klipsy... moze pojawily sie juz jakies rewolucyjne klipsy o ktorych nie wiem?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: dla NIEprzekłutych-"ear screws"/screw earings - czy są w PL?
Na Allegro są np: http://allegro.pl/item985045673_klip...cane_para.html (nie gwarantuję jakości ani nic, tylko melduję, że znalazłam).
Ja sama używam klipsów z FMG, "pierced look" - http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=H201219FN - i od kiedy je kupiłam, nie szukam już innych...
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
podlączam sie, chętnie bym sie dowiedziala coś na ten temat
![]() oo są
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Srebrne były kiedyś w Hopei - ja ich NIE polecam. Są dokręcane, przez co bardzo łatwo je zgubić
|
|
#5 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki Ci wielkie! (szkoda tylko że ze srebra - cena... ale przynajmniej znam juz slowo klucz - "dokręcane" ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dostałam takie klipsy jakiś czas temu i albo spadały - jak były słabo przykręcone, albo niemiłosiernie gniotły ucho. W każdym razie bardziej mi przeszkadzały niż zwykłe klipsy (którym można wyregulować nacisk przez doginanie blaszek). Może prościej będzie przekłuć uszy skoro nie tolerujesz klipsów
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie nie bolą, ale ja je doregulowuję (zmieniam lekko okrągłymi szczypcami ten łuk na dole) i część wchodzącą "w ucho" odginam tak, żeby sam koniec się odchylał na zewnątrz. W ten sposób nie mam ostrego wepchniętego w skórę. Zresztą mają one jeszcze zaletę o charakterze socjalno-rozrywkowym. Siedzę w nowych kolczykach, podchodzi koleżanka, mówi "O, jakie ładne, pokażesz?" a ja, zamiast starannie wydłubać sobie bigla z ucha, ściągam je w dół. Co wrażliwsze robią się interesująco blade ;>
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item978133770_...ara_ch238.html Tzn. niestety nie wyglądają jak bigiel, ale przewinęły mi się kiedyś przez ręce i są dość stabilne.
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Haliotis: Znam je, ale one maja dosc duza powierzchnie, ktora jest sciskana i przynajmniej mnie juz w nich boli.
Edit: te z FMG maja waski kawaleczek drutu, wiec jak sie je sprofiluje, to DUZO mniej szkodza niz te z "plackami" po obu stronach.
>> Czy twój stanik jest WYGODNY? << W czym przechowywać modelinę? Wiki Robótek Ręcznych Edytowane przez Srebrna Czas edycji: 2010-04-03 o 19:01 |
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Ja, jak do tej pory, nie znalazłam takich, które mogłabym nosić przez cały dzień. Dlatego klipsy noszę od wielkiego święta i moje uszy wytrzymują max 3 godziny
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Te, które zalinkowała Srebrna, kupiłam kiedyś w Kadoro, więc na pewno można je dostać też w Polsce
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupowała kiedyś te: http://beadshop.pl/klips-posrebrzany-oczkiem-p-8.html i klientki się nie skarżą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

(z nadzieja ze wymyslono cos innego niz zwykle klipsy - bolą :/ lub magnesy - jeszcze bardziej bolą) natknelam sie na "ear screws" (inna znaleziona nazwa to "screw earings") Na zagranicznych stronach mozna kupic sobie taka wlasnie baze pod kolczyk badz gotowe kolczyki... Zalezy mi na samej bazie - mam pomysl na wlasnorecznie wykonane kolczyki no ale... Na allegro ani sladu takiego wynalazku (albo juz stracilam wzrok podczas poszukiwan?) Czy ktoras z Was spotkala sie z czyms takim? (wyglad jak w zalaczniku) a co najwazniejsze czy mozna dostac to gdzies w Polsce?

ale przynajmniej znam juz slowo klucz - "dokręcane"