|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kto był na obozie Almaturu Francja Cannes?
Jadę z koleżanką na obóz fotograficzny do Cannes z Alamturu w terminie 3.08.10 - 12.08.10r.
Ktoś był już na tym obozie, bo słyszałam różne opinie, ale nigdy nie rozmawiałam z kimś kto tam był. Nie musi być fotograficzny... Mam pare pytań. ![]() 1. Czy to prawda, że na koloniach z Almaturu tak bardzo pilnują i często sprawdzają pokoje? 2. Czy są jakieś dyskoteki w pobliżu? 3. Jak daleko od hotelu Cannes Beach jest plaża/supermarket/miasto? 4. Czy wycieczki fakultatywne są tylko w ofercie i tak naprawde wiekszosc nie chce jeździć? 5. Na które z wycieczek fakultatywnych warto pojechać? 6. Jakie kieszonkowe zabrać? Czy 150 euro proponowane przez biuro podróży to mało? 7. Czy jedzenie jest dobre? 8. Jakie są warunki w hotelu? (czy w pokojach jest czysto i w miare ładnie)? 9. Jakie są atrakcje na terenie hotelu? 10. Czy z opiekunami da sie dogadać? Czy to prawda że często są młodzi i nie zwracają na nic uwagi? 11. Jakie rzeczy warto wziąć ze sobą? 12. Czy trzeba wszędzie chodzić czy można zostać w pokoju jak się nie chce iść na plaże/dyskoteke? 13. W ofercie pisze że pokoje są 4-5 osób...czy jak chciałybyśmy mieszkać w dwuosobowych pokojach to kadara będzie miała coś przeciwko? 14. Jak jest z zajęciami fotograficznymi? Czy są ciekawe/czy nauczyciele to olewają ? 15. Czy jest szansa że pozna się kogoś fajnego czy każdy się izoluje? 16. Na obozie 14-18 lat w jakim wieku najwięcej jest osób? 17. Można się jakoś wymknąc ? 18. Można samemu chodzić na plaże/basen/sklep/miasto? Bo ktoś mi mówił że nie... :-( 19. Jaka pogoda? Dużo barów przy plaży? 20. Jak widoki? Jest co fotografować? 21. Ile idzie się do centrum Cannes? 22. Podobno w restauracji hotelowej można kupić tanio pizze? Ile dokładnie kosztuje? Sory że tyle pytań ale pierwszy raz jade z Alamaturem i chce się upewnić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto był na obozie Almaturu Francja Cannes?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=almatur https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=almatur
poczytaj ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wejdz na strone almatura, tam jest forum i bardzo duzo opinii ludzi co byli w poprzednich latach własnie na tym obozie;p Moze tam Ci ktos odpowie
Ja jednak tez odradzałabym Ci Almatur.. ![]() Juz nidgy wiecej z nimi nie pojade! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Byłyście na tych obozach? A mi ktoś mówił że opiekunowie młodzi....To prawda z tymi alkomatami? Kurcze, szkoda że tak późno się dowiedziałam bo obóz już zarezerwowany :-( Nie mogę znaleźć tych opini na stronie almaturu. Prześlecie link ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
z alkomatami - prawda . byłam rok temu, opiekunowie byli młodzi ale rezydentką była strsza pani i bardzo pilnowała wszystkiego ;/
prawie codziennie ok 2 w nocy chodzili po pokojach i sprawdzali ;/
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
ej a nie wiecie czy fajne są te autobusy ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
każdy pokój ;/
autobusy są ok. a przynajmniej ten którym jechaliśmy rok temu do Francji, jest toaleta, mozna zaparzyć wodę na gorący kubek itp.
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://almatrix.eu/orca/?action=goto&topic_id=170 http://almatrix.eu/orca/?action=goto&topic_id=163 http://almatrix.eu/orca/?action=goto&topic_id=117 http://almatrix.eu/orca/#action=goto&topic_id=19 chyba starczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a ja wam powiem tak: jezdzilam co roku z almaturem i jakos specjalnie nie narzekalam wszystko super zorganizowane kadra tez super luz (tylko na jednym obozie mialam opiekunow do dupy) to tylko i wylacznie zalezy od danych osob na jakie sie trafi --chodzi mi tutaj o opiekunow... mozesz pojechac z innego biura i zalowac ze np nie pojechałes z almaturu xD Trzeba miec szczescie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Byłam w Cannes.
W zasadzie nie wiem jak to ocenić, ratowali mnie tylko ludzie i samo niezwykłe, magiczne miejsce. Hotel jest świetny, basen, pokoje o wysokim standardzie, dużo ciekawych ludzi z całego świata.. Ale co z tego jeżeli kadra była po prostu do bani. Nie dało się nigdzie wyjść (miałam wtedy 18!), za jedno wieczorne wyjście mieliśmy przerąbane do końca obozu, nie można było nawet z plaży wrócić samemu do hotelu ani z niego wyjść, totalne więzienie. Na samo zakwaterowanie czekaliśmy w bramie hotelu kilka godzin. Nie mam nic do tego biura, ponieważ byłam także w Lloret de Mar i zarówno kadra jak i warunki były świetne. Francji jednak nie polecam.. Zapomniałam dodać, że spożywanie posiłków to dopiero był śmiech. Za stołówkę robił jakiś ciasny hotelowy pokoik. To nic w porównaniu do beznadziejnej, niestety muszę przyznać kadry..
Żyj pełnią życia i nie bój się tego co Cię spotyka. Wszystko zawsze kończy się dobrze! ![]() Edytowane przez biedronka91 Czas edycji: 2010-07-13 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
też jedziesz na turnus 3-12.08?! kurde ej bo sie przeraziłam tym alkomatem ; oo A jeśli jedziesz to weź napisz do mnie na pocztę : mrspatriciap@gmail.com ! :d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Jakiś czas temu wróciłam z Cannes (almatur) i mogę podzielić się wrażeniami. Kadra na początku wydawała się beznadziejna, mimo, że nie byli od nas dużo starsi traktowali nas jak dzieci, ale później można się było z nimi dogadać, co nie znaczy, że nie pilnowali. Bo pilnowali bardzo. Np. kochany pan Maks, który nie spał po nocach tylko po to, żeby sprawdzać, co się dzieje w pokojach i w razie potrzeby nas odwiedzać. Nawet jeśli było tylko zapalone światło po 24 to dzwonił i mówił, że trzeba je zgasić. Nie było żadnych przeszukań pokoi, ale alkomat był jak najbardziej w użyciu. Można pić, jeśli tylko robi się to z głową i nie hałasuje za bardzo, bo to od razu ściąga kadrę (z alkomatem oczywiście
![]() Nie ma takiej możliwości, żeby mieszkać we 2, w pokojach są 4 albo 5 osób, ew. 3. Jeśli chodzi o poznanych ludzi, to zdecydowanie najlepszy punkt wyjazdu. Ekipa była świetna, tylko jak już naprawdę się dograliśmy, to trzeba było wyjeżdżać, tydzień to jednak trochę mało. Najwięcej było osób w wieku 15-16, ale oczywiście trochę starszych i młodszych też. Wymykać się raczej można, chociaż podobno to był na naszym turnusie wyjątek, bo u nas trochę mniej sprawdzali pokoje w nocy, jeśli tylko było zgaszone światło i w miarę cicho. Pogoda świetna, słońce cały czas. Przy plaży stały budki z jedzeniem/piciem/lodami, ale żadnych barów raczej nie było. Widoki cudne, zdjęć można robić mnóstwo. Do centrum Cannes idzie się ok. 40 min. Nie pamiętam, ile kosztowała pizza, ale nie była zbyt droga. W ogóle ostatniej nocy pozamykali nam pokoje od zewnątrz, żebyśmy nie mogli rozrabiać, żeby nie było 'zielonej nocy'. Ogólnie gdyby nie świetni ludzie, których tam poznałam, to nie byłabym tak zadowolona z tego wyjazdu, bo pobyt tam to wyjścia na plażę/basen, mało czasu wolnego, ciągłe patrzenie na zegarek i zero nocnego szaleństwa. Mimo to zaliczam go do udanych, ale cieszę się, że to był mój ostatni obóz młodzieżowy i raczej ostatni wyjazd z almaturem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Odbiegnę trochę od tematu... Ale ja uważam, że to BARDZO DOBRZE, że opiekunowie tak pilnują. Skoro chcecie jeździć na obozy, zwiedzać, to dlaczego tak narzekacie?! Jak chcecie mieć luz, nieustającą libację to se jedźcie sami, a nie psujecie opinię różnym biurom podróży za pilnowanie Was. Nie wiem, czy zdajecie sobie z tego sprawę, ale TE BIURA PONOSZĄ ZA WAS ODPOWIEDZIALNOŚĆ!
Jeżeli wybieram się na obóz- to chcę zwiedzać, odpoczywać na plaży, zobaczyć jak najwięcej. A nie chlać i szlajać się po dyskotekach i pubach. Takie "zabawy marginesowe" macie w Polsce. Dlatego też, choć młodą osobą jestem, popieram całkowicie pilnowanie oraz dokładne zaplanowanie każdego obozu. A jak się nie podoba, to jechać samemu, anie truć naokoło, że sobie popić nie można było :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.