|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Zabawy weselne
Hej dziewczyny. Piszczcie jakie zabawy weselne na oczepiny i nie tylko najbardziej podobaja sie goscia bo kompletnie nie mam pojecia co wybrac Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabawy weselne
Cytat:
opcja "przeszukaj forum" się kłania
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Tak byl forum z rodzajami weselnymi, ale ja nie pytam o rodzaje tylko o to jakie sie waszym gosciom najbardziej podobaly. Bo rodzaje zabaw to na google bez problemu znalazlam.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jednym się podoba to, jednym tamto.... nie rozumiem po co zakładać wątek...można zapytać w tym w którym są wymienione zabawy....
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Z ostatnich wesel najbardziej zapamiętałam zabawe z patelnia.
Polegała na tym, że Pan dostał chochelkę na sznurku którą zawiązywano koło paska Partnerka trzymała patelnie a Pan musiał jak najwięcej razy walnąć w patelnie nie pomagając sobie ręką. Każda para musiała wymyśleć różne pozy np. z boku od tyłu. Goście padali ze śmiechu. Kareta Zabawa w karetę - do zabawy weselne potrzeba 9 osób, które reprezentują: 4 koła karety, 2 konie, 1 woźnice, no i oczywiście Króla (Pan Młody) i Królową (Pani Młoda). Ta zabawa weselna polega na szybkim reagowaniu na słowa opisujące poszczególne części lub osoby z karety (należy wstać i obiec krzesło). Za nie zareagowanie na słowo np. Król, Pan Młody reprezentujący Króla musi wypić kieliszek wódki bez popitki. Przy odpowiednio dobranym opowiadaniu zabawa potrafi rozweselić do łez zebranych gości. Te 2 zabawy najbardziej zapadły mi w pamięci i były najlepsze. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się np kareta/zoo nie podoba. Trwa za długo i gania się wkoło, jak półgłówki, a o tym napsianym powyżej z jakąs chochlą i patelnbią, to sie nawet nie wypowiem...
Jednym słowem każdemu podoba się co innego.
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
My na weselu nie chcemy żadnych oklepanych zabaw bo wszyscy wiedzą o co chodzi i większość się nudzi. Jeszcze dokładnie na ten temat nie rozmawialiśmy, ale wszystko jest do ustalenia i wierzymy w pomysłowość dj. Tym bardziej że chcemy takie zwariowane i szalone zabawy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.