![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co robić.
Jestem z moim TŻ od 8 miesięcy na początku było nam ze sobą wspaniale traktował mnie jak księżniczkę czułam, że zyje byłam szczęśliwa. Po kilku miesiącach przestaliśmy sobie wyznawać często miłość już nie było jak na początku..wiem, że on dalej mnie kochał, ale wiedział , że jestem jego i przestał mi to okazywać. Od jakiegoś miesiąca często na mnie krzyczy , czasami zdarza mu się mnie "wyzwać" co potem obraca w żart. Każdy jego błąd jest spowodowany mną, kiedy się spóźnia i otwarcie mówię mu to jego gadka jest zawsze taka sama " Ty się zawsze spóźniasz to i ja nie mogę " ?
![]() Czuję się okropnie , nie wiem co robić...proszę o pomoc...nie mam się komu wyżalić.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie wiem co robić.
Hm, musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy kochasz swojego TŻ? Bo ten nowy chłopak to może tylko zauroczenie...może minąć, a związku nie odbudujesz, a bynajmniej mogłoby być ciężko...
Myślę, że przede wszystkim powinnaś porozmawiać z swoim TŻ. Powiedzieć mu o swoich uczuciach, wątpliwościach. Jeśli będzie Wam zależeć na związku, spróbujcie...jeśli wywnioskujesz że to nie ma celu skończ to i zaryzykuj z nowo poznanym chłopakiem...
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Znajomych mozna miec zawsze nowych to Twoje zycie i ty musisz decydowac co jest w tym momencie dla Ciebie najlepsze. Jesli czujesz sie zle w obecnym zwiazku i sama nie wiesz czy czujesz cos do faceta, to moze zrobcie sobie przerwe. Zastanow sie nad wlasnymi uczuciami, bo moze byc tak ze ten drugi to chwilowe zauroczenie. Nie rob ze swojego faceta kola ratunkowego, woz albo przewoz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Tak jak juz ktoś napisał porozmawiaj ze swoim TZ o tym co czujesz, jeżeli to nic nie da i zdecydujecie, że nie ma to sensu dalej rozejdźcie się. A znajomi nie mają nic do tego bo to jest Wasza prywatna sprawa, przecież możecie mieć wspólnych znajomych co to w tym przeszkadza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
już teraz widzę jak bardzo się zmienił, ostatni weekend spędziliśmy ze sobą dużo czasu..Jak zawsze wolał swoich kolegów tak w weekend był na każde moje zawołania..czułam się wspaniale a kiedy wracałam do szarej rzeczywistości i miałam spotkać się z TŻ to moje samopoczucie spadało niesamowicie w doł...
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jesli Tz zaczyna na Ciebie wrzeszczec i Cie nie szanuje, to moim zdaniem,to rownia pochyla (jej poczatki).
Nie mozesz sie godzic na takie traktowanie, kiedy on to robi powiedz mu stanowczo,ze sobie tego nie zyczysz i jesli jeszcze raz to zrobi,to odejdziesz. BO chamstwo wychodzi z czasem, nigdy nie na poczatkach znajomosci, i raczej sie go nie pozbedziesz, a ograniczyc tez ciezko. Zastanow sie,co jest dla Ciebie wazne, pogadaj z Tz, powiedz co czujesz i zaznacz,ze jesli nadal bedzie Cie traktowal bez szacunku i z cynizmem, to mu podziekujesz za wspolprace. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Myślę, że nowych znajomych zawsze możesz poznać
![]()
![]() |
#10 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A za 8 miesięcy napiszesz że kiedyś było cudownie, traktował cię jak księżniczkę, ale już nie jest tak samo... I chociaż miał się zmienić, wcale tak się nie stało. Cytat:
Z postu wnoszę że jesteś jeszcze bardzo młoda. Przemyśl swój obecny związek i jeśli nie jesteś szczęśliwa a do tego on cię nie szanuje, zerwij z chłopakiem. Znajomym nic do tego. Ale nie pakuj się natychmiast w związek z kolejnym chłopakiem, który traktuje cię jak księżniczkę, bo prędzej czy później przestanie. I znów będzie wielkie rozczarowanie.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
"Od jakiegoś miesiąca często na mnie krzyczy , czasami zdarza mu się mnie "wyzwać" - a co będzie po roku????
"On traktuje mnie jak księżniczkę ale zadaje się w złym towarzystwie chociaż myślę, że gdybyśmy byli razem dla mnie by się zmienił..jest typem chłopaka do którego dziewczyna musi robić pierwszy krok. "- wiesz, jaki jest najgłupszy tekst: ON SIĘ ZMIENI, nie zmieni się, złe towrzystwo źle rokuje i tyle. Na dodatek obecny jeszcze chłopak TEZ traktował cię jak księżniczkę (serio masz taką potrzebę?), potem zaczął "jazdy", więc nie przesądzałabym, że ten też będzie ciągle taki słodki. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ale na razie "robisz" na dwa fronty, a to niefajne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Ja nie liczę na krytyke, ja już sama siebie osądziłąm, wiem ze robię źle...ale serce nie sługa..Umysł mi mówi zebym nie niszczyła tego co budowaliśmy te 7 miesięcy a serce mówi, że chyba dobiega nasz czas..kompletnie nie wiem co robić..
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Nie zostawiaj go dla innego, po prostu odejdź i pobądź sama. Wtedy zobaczysz kogo Ci brakuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Może Twoi ludzie tacy są, że nie potrafią zrozumieć, że uczucia do jednych wygasają, a do innych się rodzą (też spotkałam się z takimi rozpadami par i nikt od nikogo się nie odwracał). Polecam zmianę znajomych na jakichś bardziej dojrzałych, bo takie zachowanie to czysty kretynizm. Dobrą reakcją jest pocieszyć wtedy byłego Tżta, a Ciebie nie pytać o szczegóły z tamtym jak spędzacie czas we wspólnym towarzystwie. No, ale pewnie ewentualny były albo Wasza para nie chciałaby przyjść gdyby to drugie też zostało zaproszone (o ile w ogóle).
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A koronę masz ?
![]() Z Twojej wypowiedzi poza tym , że jest na każde Twoje zawołanie nie zauważyłam aby nowy potencjalny kandydat na faceta wykazywał jakieś konkretne znaki chęci bycia z Tobą. Najrozsądniejsze byłoby porozmawiać z obecnym facetem, wyjaśnić sobie pewne kwestie a potem podjąć decyzję. Skakać z kwiatka na kwiatek? A po co skoro sama nie wiesz czego chcesz
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Zastanów się czy chcesz być z obecnym facetem, czy jesteś z nim szczęśliwa. Jeśli odpowiedź brzmi "nie", to go zostaw.
PÓŹNIEJ, jak już będziesz wolna, możesz zawsze spróbować z kimś innym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() Decyzje musisz podjac sama jesli to Twoj pierwszy chlopak to być może powinnaś szukać porównania ale to trzeba przemyśleć bo możesz sie kiedyś zdziwić co straciłaś |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Na pewno nie powinien na Ciebie krzyczeć, bo to brak szacunku... Poza tym źle się czujesz przy nim, już go nie kochasz... Przemyśl wszystko i na serio zastanów się nad rozstaniem.
A tamten nie zmieni się z dnia na dzień. Ludzie rzadko się zmieniają,w cuda nie ma co wierzyć, bo to ryzkowne posunięcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Tiaaa. Zmieni się.
Dziewczęca naiwność az wyłazi uszami ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Tak jak pisała baobabka i brownayes, najlepiej jesli pobedziesz troche sama. N aTwoim miejscu zerwałabym z tym pierwszym z tego względu że Cię nie szanuje (nie zmieni się, tego możesz byc pewna), nie pakowałabym się też w związek z drugim bo on na 1005 się nie zmieni dla Ciebie. Myślę że znajomi mogliby się odwrócić od Ciebie dlatego że działasz na 2 fronty, w sumie mieliby rację, potraktowaliby to jak zdrade. Pobądź sama i... zaczekaj na tego trzeciego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
A mi z kolei wydaje sie,że jak będziesz sama to niewiele zmieni.. Przemyślisz kilka sparw a potem okaże sie że jestes w punkcie wujscia. Cokolwiek nie zrobisz i tak będzie źle bo ktoś bedzie pokrzywdzony,więc po prostu idź za głosem serca i emocjami.
To nie zawsze jest dobre,ale czasem tak trzeba: albo sppróbuj ratowac swój zwiazek albo zakończ znajomośc i bądź z tym "fantastycznym" chłopakiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Nie możesz się łudzić, że nowo poznany chłopak zmieni się dla Ciebie i porzuci to złe towarzystwo. Mężczyźni tak nie robią, chłopcy też no chyba, że w jakichś ckliwych komediach. Jedno każda kobieta musi pamiętać: NIGDY NIE BAW SIĘ W MIŁOSIERNEGO SAMARYTANINA. Nie jesteś męczennicą żeby jeszcze wyciągać go ze złego towarzystwa. On Ci szczęścia nie da chociaz sprawia teraz takie pozory.
A co do Twojego faceta to nie bardzo wiem co doradzić.
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Być może każdy już zapomniał o tym wątku ale chcę Wam tylko podziękować, Wasze słowa dodały mi "odwagi". Przemyślałam wszystko i postawiłam życie na jedną kartę iiii....zerwałam ze swoim TŻ i oddałam się w całości temu drugiemu..i jak narazie jestem najszczęśliwszą dziewczyną na świecie..po tej sprawie jestem dużo silniejsza i inaczej patrzę na pewne sprawy. Dziękuję !!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.