|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Opisy i opinie produktów
Pomyślałam żeby założyć taki atek, gdyż wiele z nas zanim kupi jakiś produkt chciałoby wiedzieć co kryje się w opakowaniu i jakie są opinie na jego temat. Ja zacznę i zapraszam do dodawania kolejnych na wzór mojego
![]() KING OSCAR Łosoś z Alaski w sosie własnym Masa netto: 213g Masa po odcieku: 165g Skład: łosoś 99%; sól. Nie zawiera konserwantów ani barwników. Wartości odżywcze: 553kJ/132kcal; białko: 16,3; węglowodany 0,1g w tym cukry mniej niż 0,1g; tłuszcze: 7,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7g, jednonienasycone: 2,9g, wielonienasycone: 2,8g w tym omega3: 2,4g; błonnik 0,1g; sód: 0,5g; witamina D: 8µg (160% RDA); wapń: 320mg (4,% RDA) Opis: W puszce znajdziemy kawałki łososia oraz, niestety kilka kosteczek ale nie stających w gardle ![]() Ocena ogólna: 5 Serek Bieluch z ziołami BIOMLEK Masa netto: 150g Skład: mleko pełne pasteryzowane, czyste kultury mleczarskie, zioła, sól, stabilizator: guma guar, mączka chleba świętojańskiego Wartość odżywcza: 428kJ/103kcal, białko:7,0g; tłuszcz:6,5g, węglowodany: 4,0g. zaw tł w s.m. 34%±2 Opis: Typowy serek do smarowania pieczywa. Ma on charakterystyczną kremową konsystencję i typowy smak. Zastosowane zioła dobrze współgrają ze smakiem. Świetnie nadaje się zamiast masła na kanapki. Otwarty w lodówce potrafi postać u mnie do tygodnia. Do tego niska cena i mamy świetny i zdrowy przysmak na kanapki Ocena ogólna: 6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opisy i opinie produktów
Musli GOODY ziarna i owoce z jabłkiem, rodzynkami, siemieniem lnianym i słonecznikiem (LIDL)
Masa netto:350g Skład: płatki pszenne pieczone (pszenica 94%; cukier, sól, ekstrakt słodowy jęczmienny, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych); płatki wielozbożowe (ryż 61%, pszenica 15,3%, cukier, gluten pszenny, ekstrakt słodowy jęczmienny, mąka pszenna, mleko w proszku, sól, zarodki pszenne odtłuszczone, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), rodzynki (11%), płatki pszenne z otrębami pszennymi (pszenica 65,3%, cukier, otręby pszenne 13,6%, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), ziarna słonecznika 6%, siemię lniane 6%, jabłka bez skórki, kostka 3,2%, Info dla alergików: Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych i innych orzechów oraz produktów sojowych. Wartości odżywcze: 1201kJ/283kcal, białko: 17,4g, tłuszcz: 2,0g, węglowodany: 48,9g Opis: Musli jest bardzo smaczne, jedno z lepszych jakie jadłam. Na plus jest również niska kaloryczność. Nie zawiera bardzo dużo rodzynek co pewnie wielu z Was będzie odpowiadać. Minusem jest oczywiście zawartość cukru i emulgatorów ale nie można mieć wszystkiego ![]() Ocena ogólna: 5+ CORN FLAKES light bez cukru OBST Masa netto: 400g Skład: kaszka kukurydziana 98,5%, sól, ekstrakt słodowy (jęczmień) Wartości odżywcze: 1427kJ/336kcal; białko:8g; tłuszcz:0,8g; węglowodany:74,2g Opis: Płatki kukurydziane bez cukru o obniżonej zawartości soli. W smaku neutralne, nie jak płatki kukurydziane które powszechnie znamy co może niektórym nie odpowiadać. Jednak wybierając produkt bez cukru musimy się z tym liczyć. Na plus jest krótka lista składników i brak „chemii”. Ocena ogólna: 4+ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Świetny wątek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
fajny wątek ale z tego co wiem to w przygotowaniu jest wizażowy katalog takich produktów coś na wzór KWC, gdzie bedzie można oceniać jedzenie, napoje itp.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Bieluch jest w kazdym markecie a platki w realu. Czyli co nie robimy dalej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę,że śmiało może być taki wątek bo jest bardzo przydatny a o tworzeniu katalogu była mowa parę miesięcy temu i nadal go nie ma. Ale wiadomo,że to masa pracy -zbieranie zdjęć, układanie produktów w kategorie itp.
miejmy nadzieję,że katalog niebawem się pojawi.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
fajny pomysł, ale boje sie, ze będzie nie czytelny i dużo produktów będzie się powtarzać, chyba że w pierwszym poście będzie lista już wymienionych i opisanych produktów...
poza tym moze lepiej pomóc uaktualniać tą bazę: http://www.byckobieta.pl/baza-kalorii.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja do Lidla chodzę od roku, ale takiego musli jeszcze nie widziałam, choć zawsze się tam rozglądam
![]() ![]()
![]() |
#9 |
na drugie mam Irena
|
wątek mi się podoba brakuje tylko cen produktów chociażby mniej więcej
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
no jak tak bardzo chcesz, to czy mogę Cię prosic o zrobienie spisu ocenianych produktów (będzie łatwiej cos znaleźć)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Kwc to tez bylo/jest duzo pracy, a jednak sie udalo i powstalo. Najlepiej, zeby od razu powstal katalog, do ktorego sukcesywnie dodaja produkty wizazanki , tak jak z kosmetykami bylo.
Sama w koncu zglosilam iles tam kosmetykow i wiem, ze chetnych nie brakowalo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Czy mogłabym prosić o dokładne informacje o Mascarpone Santa Lucia Light (btw, kalorie, skład gdzie można to kupić)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
nowa narazie znalazlam go tylko na stronie producenta. agatka zrobie liste jak bedzie wiecej produktow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ożywiam wątek, bo temat jest bardzo przydatny i warto go rozwijać
![]() Nazwa: Otręby granulowane firmy Sante masa netto: 180g skład: Otręby 64,5% (pszenne, owsiane), rodzynka(tak pisze ![]() Wart. odżywcza na 100g: wart energet. 316kcal/węglowodany 36,5g w tym cukry 19,1g/tłuszcz 13,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g/błonnik pokarmowy 31,7g/sód <0,1g
Opis: Otręby granulowane Sante są produktem roślinnym, gotowym do bezpośredniego spożycia; mają delikatny smak żurawinowy. Od siebie dodam, że są to dla mnie najlepsze otręby granulowane, minusem jest jednak to, że żurawiny jest bardzo malutko i otręby są dosyć ciężkie. Szkoda też, że jest w nich cukier. Moja ocena: 8 (w skali 1-10) Cena: ok 3zł Zdjęcie009.jpgZdjęcie012.jpg
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Nazwa: mini rice cakes caramel, producent stilla fitness, zakup Kaufland
masa netto: 60g skład: ryż 75% karmel25%[cukier, skondensowane mleko słodzone,sól, syrop glukozowy, substancje zagęszczające(E1450, E415), masło, tłuszcz roślinny, konserwant(E202), dodatki aromatyczne ( etylowanilia, aromat identyczny z naturalnym: toffi (karmel), barwnik: (E160a). Zawiera mleko,bez cholesterolu i glutenu, fat free Wart. odżywcza na 100g: wart energet. 377kcal/węglowodany 84,8g w tym cukry 24,6/tłuszcz 0,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5/błonnik pokarmowy 2,2/sód 0,4/ białko 6,1g Opis: Mini rice cakes są smaczną przekąską. Jeden wafelek ma tylko 11 kalorii. Według mnie te wafle ryżowe są troche za słodkie. Są jeszcze inne warianty smakowe, widziałam jabłkowo cynamonowe i z jogurtem Ceny niestety nie pamiętam
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o słodycze polecam ten blog:
http://swiatslodyczy.blox.pl/html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Rzeczywiście ciekawa strona.
Na "głodnego" nie polecam. ![]() Przypomniały mi się Toblerone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mam do zaoferowania wypełnienie ankiety na temat opisów produktów ![]() Celem ankiety jest dowiedzenie się jak powinny wyglądać opisy w sklepie internetowym aby zachęciły nas do kupna ![]() www.estoremedia.com/ankieta zachęcam do wypełnienia oraz do odwiedzenia strony opisyproduktow.pl stronka szczególnie przyjazna sklepom internetowym, mogą z niej pobierać darmowe profesjonalne opisy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.